LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

February 19, 2011

.....alkisah umah sewa.....

Minggu pertama kat sini boleh jugak ckp minggu airmata... sbbnya... dhla g tempat baru.. posting sorg2.. kemudian rumah swa area bagan datoh ni mmg susah gile nak bulehnye... masa ma n abah still sini, dorg dapat cari.. disebabkan aku takmau duk homestay so dapat la area pekan bagan datoh... tapi first tgk umah tu.. rase cam nak nanges dh.. huhuhu, seram gile kot.. ade indon duk sebelum kna halau ngan tuan rumah... pintu takde tombol.. selak ade satu jer... bayangkan camane........ T_T... bila ma ngan abah balik, bru tau tandas mmg takleh guna.. sob3.... sedey gile.. dahla duk sorg, safety umah tak terjamin, tandas takleh guna... mmg airmata kuar selaju-lajunya...

Esoknya, cikgu2 lain kat skolah tanya duk mana n alhamdullillah.. baiknya dorg ni... siap dorg pening2 carikan umah yang baru tok aku....mlm2 tepon tanya khabar camana sbb dorg risaukan keselamatan aku...so aku stay kat umah yang angker tu sampai rabu je... tiap2 malam tido bertemankan bacaan QURAN sampai pagi... khamis pindah duk kuarters SK Simpang Tiga... menyewa dengan cikgu bujang kat situ.. masuk minggu kedua, alhamdulillah.. perlahan2 sesuaikan diri n adapt budaya sekolah... PRAY FOR ME ya!!!

February 10, 2011

lamanye tak mengepost

huhu, almost setahun tak update ape2.. haha, (mcamla selalu mengupdate yerr!!) hihi aku dah kerja.. jadik cikgu.. mggu ni first week kat sk sg pergam.... tough jugakla.. ngan kisah umah sewa nya...frust jugokla mule2 tu.. tapi arini dah dapat umah... so mood daripada tak mau jadik cikgu, kian beransur pulih..... hope dapat go through la dengan jaya n smooth... si dia berada di sarawak... lawas exactly... tenet jela yang menghubungkan kami... now i'm totally independent.. jauh dari dia, keluarga n kawan2...... PRAY FOR ME ya!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa