LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow
Showing posts with label baby's progress. Show all posts
Showing posts with label baby's progress. Show all posts

June 27, 2015

Cara Aqid


Cara Aqid untuk tdo.. Hisap jari.. Dulu2 ingatkan dia lapar, tp bila offer breast dia xnk.. Lama2 br perasan dan tau cara dia tuk self soothe dan layan untuk tdo.. Comel betul dgn bunyi yg sampai luar bilik boleh dgr.. Hahaha..

June 24, 2015

Alkisah second delivery..

Jumaat, 10hb april: hari last kerja.. Balik kg hari yg sama jgk sebab dah buat app dengan doktor 12hb tuk induce.. Kenapa nak induce sedangkan tak ada pape masalah? Sebab sy nak MBB ada kat sisi waktu delivery. Perak-Kelantan dlm 6jam lebih dengan jalan corner gaung kiri knan yang mana sgt bhaya tuk drive dalam keadaan kelam kabut.. Itu pun klau dpt seru nk beranak siang hari, tp klau dpt seru malam lagila bahaya kan.. Pada masa yg sama gerun fikir nk beranak induce, walaupun ayra dulu doc masukkn pitocin jugak tuk cepatkan bukaan.. Jadi akternatif yang ada cuma pujuk baby supaya keluar on 12/4..
Malam tu memang kerap sangat buang air kecil.. Dlm pukul 3pg, mula rasa senak perut.. 

Sabtu, 11hb April: senak perut mula bertukar kepada rasa macam senggugut.. Masa tu mmg dah tau yang rasa sakit tu contraction.. Plan nak g terengganu cancel sbb takut pape jadi masa otw.. Sempat lgi tu plan nk g trg.. Hahaha..sbbnya xfikir pun akn beranak on date of appointment sekali lg.. Tu yg galak nk brjln.. Tp masa tu xmonitor pun contraction berapa jarak masa dia.. Tp sbb pasti yg bkn setiap 5 minit tu yg berthn lagi tu.. Bila bagitau MBB dia ajak g hpspital, tp sy yang taknak.. Sebab xmau terperuk kat hospital lama macam ayra haritu..
Petang tu ngajak MBB g pekan Kuala Krai, cari pad herba incase klau bersalin malam tu.. Balik tu sempat nyinggah pasar malam.. Gigih sangat ioll jalan dalam tahan contraction.. Bila cntraction dtg, berenti jalan jap, lpas dh reda baru sambung lg.. 
Mlm dlm pukul 8 check tengok dah ada cebisan darah so terus ajak MBB gi KBMC.. Yang kelakarnya, dua kali beranak, dua-dua prjalanan ke hospital ada roadblock.. Dlm pukul 10, daftar dan terus masuk labour room.. Psg ctg n check ve, baru 2cm dan admit ward dulu.. Masa tu sempat lg misi bagi nasihat, kalau sakit terus datang lainkali sebab ni dah second pregnancy, proses delivery memang dah cepat xmcm first.. Tp sy senyum jela. Sebab sy yakin yang memang xakan bersalin mlm ni, just trust your body.. Masuk wad, agak kecewa sikitla sbb bilik pakej tu sempit, masa ayra dulu trpksa upgrade sbb bilik xada yang kosong tp sbab sakit, xsempat nk pikur tuk upgrade, esokbya mnyesal.. Haha.. Mlm tu around 12.30am, request ubat tahan sakit sbab memang tak boleh tdo.. Tp ubat tu mcm xbagi effect pun.. Sakit berkurang sikit sangat n xtahan sampai 5-6 jam pun.. 

Ahad, 12hb April: By 3pm, dh kawad satu bilik sampaila ke pagi.. 6.30 pg bukaan baru 3cm.. Aduii semalaman pun baru naik 1cm.. Sakitnye tu mcm dh 5-6cm lak tu..
Pagi tu breakfast dan layan contraction yang sangat kuat.. sampaila pukul 9.30 camtu misi dtg check ve.. Siap tnya sakit ke x sbb xde pggil dorg pun.. Baru 4cm oii ingtkn dah 7-8 haha.. Masukla labour room dgn MBB.. Pasang ctg dan branula.. 



Tgk time masa tu ngam-ngam kul 10.30pg.. Time contraction dtg, mmg xtau nk tafsir mcm mana.. Mmg sangat sangat sangat sakit.. Sampai tgk bacaan mesin ctg pun nurse naik plik dan ingat mesin tu rosak.. Masa bukaan 5cm, mintak ubat tahan sakit lg tp mcm smlm xrasa ubat tu berguna pun.. Tahan jela kan, masa dalam 7cm camtu, air ketuban pecah dengan sendirinya.. Sampai bkaan dah 8 ke 9 cm xingat mmg dah xtahan, suh MBB panggil nurse dan doktor.. Doktor n nurse masuk, duduk dan amik tmpt masing2.. Masa ni mmg rasa mcm dlm drama..mcam robot pulak tgk msg2 amik tmpat.. Hihi.. Alhamdulillah 2x push, selamatla melahirkan Aqid Aryan Muhamad Syafik pada jam 1228 dengan pengalaman yang sgt berbeza dengan kelahiran Ayra Arissa.. 


Kalau nak buat perbandingan, Ayra dulu sebelum nk bersalin tu mmg masuk pitocin dan ketuban dipecahkn, sakit pun bearable sebab dia bertambah sikit demi sikit.. Tapi aqid, sakitnya memang terus datang kuat walaupun tempoh dlm labour room cuma 2jam je bnding dengan ayra 7jam.. Beranakkan Ayra mmg kna episiotomy tapi Aqid, dapat 1st degree tear.. Hihi... 2 pengalaman yg totally xsama kn.. 

Apapun Alhamdulillah dua2 selamat. Aqid pun sihat dan makin hari makin bambam.. 

2bln dah pkai bju 6-12 months nak oiii..,

April 15, 2015

The little pie




Alhamdulillah.. Selamat melahirkan Aqid Aryan bin Muhamad Syafik pada ahad 12/4/15... Tepat2 on 38w pregnancy sama mcm ayra dulu.. Hihi..  Klau ada kesempatan, kita story mory kisah bersalin plak ye.. 

April 8, 2015

37w update

tinggal 2 hari je lagi kerja sebelum mula cotiiiiiiiii..
yiiieehaaaaa.
xlarat da nak bawak perut..
this time amik cti 3 bulan..
memikirkan sebab nak handle 2 orang sekali..
plus puasa pun dah dekat kan..
nerves x nak beranak?
ahaaa, i have no answer for that question actually..

pic scan kat bawah ni sebenarnya masa 34w.. biasala peram memeram skrg dah jadi habit..
seyes mood ke laut nak update blog...










next update??
mungkin selepas bersalin nanti.. hihihi
take a good care ye friends
doakan saya supaya dipermudahkan...

>
>

October 10, 2014

Kisah 3 malam berturut


Dah 3 mlm berturut2 Ayra bangun pukul 2-3 pgi.. Sebabnya LAPAR.. Ish2.. Mommy dan daddy dia ni xbgi mkn ke.. Huhu.. Sebenarnya dia tido awal sebab tu xsempat mkn malam.. Tu yg bgn awal pagi mintak makanan.. Bagi makan roti sekeping setengah dan minum air, lepas tu ajak main.. Daddy n mommy ngantuk bukan dia hirau., haha.. Tengokla gmbar kat atas ni.. Manja2 dengan daddy ajak daddy main.. Hihi

September 30, 2014

Ayra day385

 

Eksyen anak dara ni pkai spek 2hengget.. Haha.. Sebenarnya nk pau duit daddy dia je.. Lepas tu nan hado dia nak pkai.. Dicampak-campaknya.. Hhaha.. Bgus pun dia xpkai.. Bkn elok sgt pun tuk mata baby kan.. Hihihi

September 11, 2014

Ayra 1st birthday celebration



 
Semangat mommy dan daddy g beli kek kat Manjung nuu haaa.. Sebb Baskin Robbin ada kat sana je.. Mommy yg gedik nak kek aiskrim.. Muahahaha.. 

Berdesup ke sana lepas bawak Ayra ke klinik cucuk MMR.. Sampai 3 misi sekli pegang dak kecik ni.. Kuat tul melawan.. Berat pun naik 200g je.. Dah duk kat border line.. Sikit lagi nk masuk garisan kuning.. 2 bln lgi lak checkup nk monitor dia nye berat.. Alahai.. Memmg dia kurang mkn nasi pun sebelum ni.. Baru 2-3minggu ni yang start nk mkn nasi balik... Tu yg rasanya penyebabnya naik sikit berat tu.. Harap2 naik banyakla berat dia bln 11 nnti..

Sampai manjung pun dah dekat pukul 5 dah, siap tawaf lagi tu mall.. Ayra dapat kasut mmg nak jalan saje dia.. Okla sbb mall pun xramai org, lengang je.. Bg la dia jln puas2 walaupun berpimpin.. Walaupun kadang2 siap merangkak.. Hahaha... Penyudahnya, sebab penat sgt jalan, Ayra tido otw balik, so xdapatla celebrate hari 9/9 tu.. Nasib pun baik, kek xmencair..


Esoknya, 10/9 baru celebrate.. Lepas balik sekolah, baru potong kek.. Kecik2 je.. Sambut bertiga je.. Jadilaa.. Kita sambut kat umah tokma lak ye ayra.. Baru best sikit.. :)





September 9, 2014

Happy Birthday Ayra!!!

Harini 9/9 genap Ayra setahun.. Kejap je rasa masa berlalu.. Dah besar dah anak mommy sorg ni.. Dah pandai jalan dah pun.. Makin banyak keletah dan akal.. Hihihi.. Happy Birthday little precious one.. Mommy n daddy loves u very-very much.. Mommy n daddy harap Ayra akan jadi insan yg berjaya dunia dan akhirat, jadi anak yang solehah dan berguna.. InsyaALLAH.. 



p/s: don't grow up too fast dear.. Mommy xpuas lagi melayan awak.. Hihihi..

September 4, 2014

Ayra ada fish

Ayra memang suka dengan binatang.. Especially kucing, ayam dan ikan.. Mmg seronok sakan la klau nmpak depan mata.. Since memg nak bela ayam mmg xdapat la, kucing pun sebb risau bulu dia, daddy Ayra belikan la akuarium dan fish sekali.. Hari2, memang bangun pagi dan blik sekolah, mesti tengok fish dulu.. Kalau sebut fish je, mesti dia tuding ke akuarium.. Hehe.. Pandai...

 

June 19, 2014

Ayra Day284

Ayra Arissa Day284..


 gigi dah ada 2 batang.. dah panjang dah pun.. 
kat atas ni gambar lama.. mummy malas lak nak snap latest pic..
memang dah ketara pun nampak giginya, nganga sikit je pun nampak
mummy noticed gigi ni start ada since 16/5..
masa hari guru..
so kira cam hadiah hari guru la kat mummy.. hehehe..

sekarang dah pandai merangkak..
memanjat pun dah, berdiri2 lepas2 tangan konon2 dah stabil la tu... tapi sebenarnya xlepas lagi pun..
masih 'belajar2" orang2 tua kata..


Hobi saya mengemas ok!.. hahaa
kesukaan sekarang ni, main air dan gigit ais..
kalau nampak ais, berjoget2 dia kat atas walker tu,
kalau xbagi, memang mengamuk2...
sabo jela...

Sekarang ni pun memang manja ngat ngan mummy.. 
bila dah start kenal orang ni.. memang tak mau la dengan sebarang orang..
nampak je orang yang dia xkenal, jadi beruang koala yang comel tu trus..
kejap pegang leher dan tudung mummy...
kadang-kadang dengan daddy pun xnak..
masa tu mmg mummy tak boleh nak wat apela.. duduk jela dengan Ayra
lagi dia kalut, kalau nampak mummy pakai tudung... takut tinggal dia.. hahahaha..

Kebelakangan ni pun, Ayra dah kurang makan nasi.. 
sbb dia suka makan benda2 yang dia boleh pegang.. 
dan lagi satu dia xsuka benda-benda yang lembik..
nanti dia buat muka cam geli..
so mummy kena rajin perah otak pk nak bagi makan ape kat dia..
kadang2 pening juga nak bagi makan ape..
tapi yang pasti, Ayra sangat sukakan cheese dan pasta..
selera western gamaknya.. asalkan dia mau makan.. western pun western la

Selalu bila tengok balik gmabar-gambar lama Ayra dan video2 dia yang lepas, 
terasa macam cepatnya masa berlalu.. 
dah besar panjang dah anak mummy ni.. 
semoga membesar dengan sihat dan jadi anak yang baik dan solehah.. aminnnn









>
>

May 19, 2014

Update sekali harung

Lama jugk dah xupdate ye, since Ayra masuk wad haritu kan.. Alhamdulillah, Ayra pun dah mkin sihat dan sangat2 aktif.. Cergasnya ya ampun mmg xlarat mummy nk handle.. Sabo jela.. Hikhik..  Haritu pun suspek denggi, tp alhamdulillah bukan kes denggi.. Demamnya sebab jangkitan virus je.. 

Sepanjang dia admit haritu, seksanya mlihat bila kena amik darahla.. Setiap 6jam.. So boleh bayangkanlah macam mana dia mnangis n mnjerit setiap kli nk kna amik darah kan.. Sampai dia menggelupur dan tendang misi2 n nurse.. Doktor pun heran tengok kuat sungguh cik Ayra ni.. Tp kesian sgt kat dia, terus jadi serik dan takut bila nmpak orang2 berpakaian kler putih.. Sampai skrg pun dah xnak dengan sebarangan orang.. Dulu2 laju je depa tangan.. Skrg ni klau pgg tgn dia kuat sikit dia dah melalak.. Risau orang amik darah dia gamaknya..  Mau xnye.. 4hari duk wad, jenuh asek kena paksa je.. 

Pling ketara, berat dia la.. Susut gila.. Hari jumaat masa check kat Metro Specialist Sungai Petani, 6.9 kg, bila check kat HSB jumaat dah drop 6.8kg, kt HTI ahad dah turun 6.37kg.. Tu hari masuk wad tu, blum kira masa duk dlm wad.. Tp last checkup, seminggu lepas admit, berat dia dah 6.5kg.. Naik dah tp ttp pen merah sbb kira dr last checkup, berat dia xnaek2... Adehhhhh... Mummy kena bg mkn bnyk2 ngn cr jln supaya berat cik Ayra naik kali ni... 

Hehe.. Naseb baik skrg suka mkn.. Pntang nmpk org mkn, klau xbagi kat dia sama, abehla kena marah kat dia...  Oh ye, gigi dia pun dah start tumbuh..  Dah dapat rasa tajam2 tu keluar, Mummy kna berhati2 la pasni.. Tp smpai skrg pun xdapat nk capture pic sebab dia xbg.. Huhu.. Abeh cara mummy buat, tp pandai je dia sorok..  

Sekarang ni susah sikit nk update sngt sekarang sebabnya MBB dah back for good, hehehe... hopefully for forever la.. kami dah tak jadi weekend husband or wifey, nor pjj couple dah.. Alhamdulillah..  Dapat transfer ke sekolah dekat2 sini je.. Skolah dia lg dekat dr rumah tauuu.. Jeless iii... Hikhihik.. Ke dah cerita sebelum ni ehhh? Lupa pulak.. Klau dah citer, wat2 xtau jela yer, bnyk sgt bnda nk pk skrg ni.. Nk wat camana, org baru nk merasa the real world of marriage cenggitula... :) 
i'oll sebenarnya bizi memasak ngan kmas rumah sebab tu jrg update, anak xpe, laki yg jgakan..hahaha  alasan xhengattt.. Baru tau susah pyh jd surirumah, sblm ni xmerasa, amikk.. Tp wlaupun bz, better sgt sbb dah tak pyh rushing n wasting time on the road ngan hotel je.. Ada hikmahnya ye..   >
>

April 12, 2014

Training cup & Trainer Bottle untuk Ayra


Sebenarnya mummy beli training cup je untuk Ayra..
yer.. cup tu je.. sebab bersinar mata nengok harga barang2 ni.. hahahaa
tapi rezeki Ayra, kawan sekerja, hadiahkan yang lain tu kat Ayra..  
mummy lompat bintang la..

Beli dah lama, masa Ayra nak masuk 6 bln haritu lagi..
Reason beli: sebab nak train dia minum dari sippy cup.. 
SEBABNYA saya dah gitau korang ke belum eh, yang Ayra sebenarnya langsung tak pakai botol susu selama ni masa duduk dengan pengasuh dia..
botol-botol susu NUK yang beli sebelum ni rupanya berguna hanya untuk lebih kurang 2minggu je.. 
lepas tu, pengasuh dia suap Ayra dengan susu guna sudu je.. kadang2 guna picagari..
jimat duit mummy tak payah tukar ganti botol susu.. muahahaha..
tapi memang gigih la IBU (pengasuh Ayra) suapkan susu kat dia.. hihihi

Tengok function training cup ni menarik tu yang kental gi beli tu..
sebab kita boleh laras dia punya bukaan air yang keluar..
so bolehla kurangkan kebarangkalian nak tersedak tu kan


Selain dari tu, ada jugak train dia guna MAM trainer bottle ni


dia punya puting cam pic kat bawah ni
lembut sangat, dia punya bukaan pun tak sama cam puting biasa..

so mau la Ayra menghisap, tapi dengan syarat bukan susu dalam botol ni.. Anti sungguh dia dengan botol susu.. adehhhh..
tapi setakat ni kalau air masak, laju benar dia.. suka sangat..
selain dari bantuan alat di atas ni, saya pun ajar Ayra untuk minum dalam cawan..
alhamdulillah.. Ayra dah pandai minum dari cawan dengan bantuan.. :)
oklatu kan.. :)





>
>

March 13, 2014

Checkup Ayra 6bulan

Checkup 6 bulan Ayra

Berat: 6.75kg
Panjang: 68cm
Kepala: 44cm
Suhu: 36.5 celcius

Photo: Panas oiii... #ayraarissa #day181 #panas #sepetangdgnayra

 Alhamdulillah sihat anak mummy ni.. :) misi buat test untuk milestone 6bulan macam menggenggam, ikut pergerakan, ketawa, dll pun lulus sume.. good2 girl..
tapi plg penting, misi pun pening dengan dia, tak duduk diam.. 
hahahaha, siap buli sorang misi lagi.. bila misi tu amik dan dirikan dia atas riba, dia lompat dan duduk tak berhenti..
lenguh tangan misi tu anak oiii..
surrender sampai dia.. hikhikhik..
Gediknya dia kat klinik toksah cite, sengih mengenyih kat sume orang, kemudian lentok2 kat mummy.. 
gedik sungguh... hahahha, dia memang sukakan tempat yang ramai orang nampaknya..

setakat perkembangan sekarang ni, Ayra masih lagi dalam cubaan untuk merangkak..
dah mengengsot rata-rata dah.. Capai dan kemaskan sume barang kat depan dan sisi tak payah cite la.. ahhaha..




>
>

March 6, 2014

Petang dengan Ayra

Ayra Arissa day178
Bila petang, lepas mandi n sementara nak tunggu dak kecik ni tido, melayan ragam dan kerenah dia je la... dari kecik lagi memang cukup pandai buat muka dan pose depan kamera.. ishhhh geram sungguhhhh..
sekarang ni pesen suka jelirkan lidah.. 
errrkkk sebenarnya mummy dia yang tunjukkan.. tapi Ayra ni cepat meniru.. 
laju je dia bleh wat pastu.. cuma tak bleh gerak kiri kanan dan atas bawah je.. 
so sekarang ni pantang hala kamera, nak terjelir jela lidah dia tu..
pastu wat muka duckface dia tu..

ayra arissa day 179
Dah nak masuk 6 bulan dah anak dara ni.. setakat ni dah pandai berguling/rollover  dan angkat tangan macam posisi pumping perempuan dah.. 
dan paling latest pagi tadi dah nampak dia angkat punggung dan cam menonggeng dan melutut..
 kalau dia tangan dan badan confirm buleh merangkak.. ahaha, ni separuh2 baru..
xpela..slow2 ye.. mummy xpuas lagi nak main ngan Ayra.. nanti kalau dah pandai merangkak nanti, Ayra mesti asyik lari je dari mummy kan.. hihihi




>
>

January 2, 2014

welcome 2014

Heloo 2014.. it's been 2 month since my last entry kan.. hmmm.. kekangan masa la kononnya jaga baby Ayra.. hahaha.. too much things i wanna share, tapi satu-satu la yer.. 

Lama bercuti, almost 4 bulan.. memang lemauuuu giler... mmmmm.. kami still PJJ.. MBB still xdapek pindah.. so berkelana la sorg di Perak, sorang di Sarawak..  dan a baby menemankan maknya disini..  sedehh tauuu masa nak hantar MBB naik ETS.. selalu MBB xpenah nanges tinggal bini.. tapi dengan anak, bergenang jugak.. siap xleh tido lagi hari nak balik tu.. maknya?? opkosla banjir...T__T tu tak yah tanye.. huhu..

Hari 1st dengan Ayra alone, sy langsung tak sempat nak makan nasi.. lepas balik Sungkai terus bergegas ke sekolah meeting... nasiblakat skolah orang jamu kek lapis sarawak dengan nangka.. lepas tu ambik Ayra dengan pengasuh dia, then balik rumah melayan dia sampai malam siap tertidur2... hahhaa.. sedar2 bunyi mercun new year.. sudahnya seharian tak makan... redha jela..

Perangai baru Ayra sekarang ni nak masuk 4bulan, memang tak boleh hilang maknya ni dari mata dia.. mula la dia merengek2 nangis..nak g mana2 kena dukung dia.. aduii manja betul.. dah tu camne nak masak. dahla berat.... nak duk dapur sama, bahaya kot... sudahnya, solution pasni.. kita tapau kedai jela ye...

dengan baju busuk daddy.. pengubat rindu..
Harini first kerja, xla kelam kabut sangat sebab bangun awal nak tengok dan set timing.. kul 5.45 pagi dah bangun.. hahhaa.. mandi2 dulu, lepas mandi tengok dah bulat mata si tembun ni.. siap2 pakai baju sume, siap bag dan EBM, breastfeed Ayra dan gerak pukul 6.45am.. Lepas hantar ke rumah Ibu (pengasuh) patah balik ke sekolah.. ngam2 sampai pukul 7.07am.. so esok leh pling2 lewat gerak kul 7.00am.. hehehe..

Alhamdulillah, Ayra good girl dengan Ibu dia.. setakat ni dah 3x hantar, xde buat perangai sangat (doa sampai bila2 dia akan camtu, kalau nak buat perangai, buat perangai time dengan mummy takpe)...banyak dugaan dan kebimbangan sebenarnya masa nak hantar Ayra ke pengasuh (bukan masalah dengan pengasuh).. nanti citer lain.. tapi Alhamdulillah, setakat ni everything went smoothly.. Ayra paham kot mummy dia susah, duduk sorang2 je jaga dia.. 

Cuma kalau ditanya perasaan saya sekarang, i want to be with MBB ASAP.... bila dah ada anak ni tiap kali tengok muka dia, especially masa dia tido, rasa cam kesian dan bersalah sangat sebab dia tak dapat kasih sayang yang sepatutnya dari daddy dia... nak jaga Ayra sorang2 tak susah tapi pada masa yang sama tak senang.. tu belum kira kalau time anak sakit... memang tak boleh bayang.. rasa cam time2 ni jugak nak isi EGTUKAR.. pepun, benda tu paling cepat pun boleh isi bulan 4 nanti.. sementara tu, mmg kena doa banyak2 semoga segalanya dipermudahkan untuk kami.. doa jugak ye friends.. :))


>
>

November 15, 2013

2nd Checkup

Second checkup Ayra on 13/11/13
resultnya:
berat: 4.5kg
panjang: 57cm
lilit kepala: 37cm

berat naik 1.1 kg.. wahhh.. ok la tu.. bulan lepas naik 500g je. hehe, dahla lahir kecik, naik pun ciput je.. so bila bulan ni naik banyak, mummy is very happylah.. :)
pun kena cucuk yang 5 serangkai tu..
kena cucuk nangis kejap je.. good girl..  :)
misi siap bekalkan ubat demam..
dan memang demam pun sikit hari tu.. 
tapi sikit je la.. siap meragam2, tapi dia meragam bukan nangis.. meragam taknak tido malam dan at the same time ajak orang main..
hai la anak.. macam2 kan.. :)
next checkup 11.12 lak.. kena cucuk lagi.. yeayy!!


>
>

November 11, 2013

Praktis Meniarap?





apekah? apekah? apekah?
hehehe.. dah nak meniarap ke anak mummy ni?
ni dia yang buat sendiri 2hari lepas.. bukan saya yang tolong ke, atau mengiringkan dia..
Ayra praktis je dulu kot..
dah dua kali dah nampak dia dalam posisi camni..
cepat2 meniarap ye sayang.. :)


>
>

November 9, 2013

Ayra Arissa 2 bulan


menghampiri usia 2 bulan, Ayra dah pandai senyum bila orang agah-agah dia..
pantang usik2 badan, tangan, senyum meleret2..



dgn daddy


 kalau kena gaya, siap macam gelak2 lagi, siap bukak2 mulut..
hehehe..

>
>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa