LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

September 22, 2013

Kesian Ayra...

our first family photo.. ayra nanges, mummy pun nanges

smlm hari last MBB ngan kami..
sebelum fly ke Sarawak..
setelah 2minggu bersama kami..

Ayra: nanges2 bila daddy dia pegang, peluk n cium dia sebelum berangkat balik.. macam tau2 je daddy dia nak tinggalkan dia..
Mummy: nanges2 bila tengok suasana tu.. sedih ngan sayu gila.. tengok sorang ayah pangku anak, cium anak bertalu2, boleh rasa perasaan kat dalam hati dia nak tinggalkan anak kecik... walaupun muka dia biasa, boleh senyum2.. tapi dalam hati, mesti tahan sedih..

mummy sepanjang jalan nak gi airport dari Kuala Krai ke Kota Bharu, memang bergenang jela air mata.. sesekali pecah juga takungan.. hehe.. sedih gila okey.. terbayang2 saat2 ayra n daddy dia yang tadi tu.. alahai.. betul la orang cakap.. PJJ masa berdua tak sama bila dah ada anak kecik..

sekarang pun, kalau tengok muka Ayra, mesti rasa kesian sangat2 kat dia.. 
kecik2 lagi dah tak dapat kasih sayang yang sepatutnya dari seorang ayah..
mula la mummy dia rasa nak nanges.. hahhaa..
tapi jangan risau, sedih saya tak sampai tahap nak meroyan..
hehe, biasa2 kalau berpisah yang selalu2 pun memang ada adegan air mata kan..
ni kan pulak bila terpandang muka si kecil yang polos dan mulus tu.. 
kecik2 lagi dah kena tinggal, again, kesian...


p/s: harap2 dapat la MBB pindah tahun depan.. egtukar bln 9 dah isi.. kalau tak dapat jugak, nampaknya kami pindah ke sana pulak la jawabnya.. tak sanggup nak biarkan ayah n anak terpisah.. :'(

>
>

September 17, 2013

Baby AA



Nama saya Ayra Arissa Binti Muhamad Syafik
saya sudah 9 hari hari ni.. :)

Little S sudah dapat nama..  Ayra mummy yang pilih. Arissa pulak daddy yang pilih.. 

maksud nama ni pulak

Ayra = yang dihormati
Arissa = azam/kuat

Mummy dan Daddy dia sepakat panggil Ayra..

hari ke 7 saya sudah botak.. hehe
semoga Ayra akan membesar sihat dan kuat.. aminnn2..

>
>

September 10, 2013

Our Baby.. :))



Hello world.. :))
Dear frens, our baby girl selamat dilahirkan 5.47 pm, 09/09/2013 di KBMC..
2.9 kg... normal delivery..
cerita dan pic lain, next entry yer..
bye2 aunties.. from Little S..


>
>

September 8, 2013

bloody show

admitted to the KBMC ward..
dah ada bloody show..  huhuhu
mula2 ada brown spot je.. perasan masa otw balik Kelantan.. masa tu kat Gopeng..
masa maghrib, kat rumah, check seklai lagi, on off tapi sekali lendir..
terus tido..
terjaga pukul 11.30 malam..
dah keluar darah+lendir..
so, terus memecut ke KBMC..

tapi biasa anak first, kalau keluar show je,
lambat lagi nak beranak... amik masa 8-10jam juga..
semalam check baru 1cm..
huhuhu..
ni pun dah bosan duk wad..
dah 2x kena CTG..
cepat2 la baby kuar..
pandai ye... betul2 timing dengan daddy balik..
good girl la.. :)))

>
>

September 7, 2013

Going back to hometown

Pagi ni gerak ke Kelantan.. hehe, scheduled post sebenarnya ni... 
doakan perjalanan kami selamat ye..
aminnnn..
lepas ni taktau bila pulak ada kelapangan waktu dan kemudahan internet..
almaklumla.. rumah kat kampung memang tak pasang internet.. 
so lepas ni faham2 la kalau lama tak keluar entri tu ye..

Sebenarnya bila ada MBB, selalu jadi malas..
nak bukak blog pun malas
apetah lagi nak menulis entri.. hohoho
nampak kat dia nanti, sakan la kena usik..
sabo jela kan...
so jalan selamat, samaada curik-curik bukak atau tak payah bukak terus..
hihihi..
lepas dia dah terbang balik Borneo, barula sy macam org gila blogwalking
baca balik entri kwn-kwn yang sy dah tertinggal selama mana MBB ada..
salahkan MBB lak kan..
padahal diri sendiri yang tak kental menghadapi usikan MBB.. hohoho

Bila dah start cuti ni, takde ape lak yang diceritakan..
hahaha... tunggu baby keluar je la ye..
start blogging about the little one pulak..
soon...
insyaALLAH..
aminnnnn...




>
>

September 6, 2013

hari last bekerja...

Jumaat, 06 Sept.. hari last bekerja.. 
esok dah start maternity leave.. weee.. 
kenapa esok? sebab esok sekolah cuti ganti.. ehhee... 
malam ni pickup MBB kat stesen KTM Sungkai.. 
adik2 pun dah sampai semalam.. 
esok gerak balik Kelantan.. 
baby, sabar ye.. sikit masa je lagi.. 
jgn keluar hari ni tau.. :)
tggu daddy balik malam ni.. 
kita balik kampung dulu... :)))


>
>

September 3, 2013

checkup 37weeks

hasil checkup harini

berat: 69.2kg (naik 1kg/mggu)
urine: (albumin: nil, gula: blue)
tinggi rahim: 37cm
fetal heart rate: 156/m

Blood pressure sendiri lupa lak bape.. cuma as usual.. bila berat naik lebih 500g/minggu, gelabah la misi-misi kat KK.. dah straight 3minggu nak cadangkan saya minum air gula kali kedua.. 
nasib baik doktor jadi penyelamat.. xperlu katanya sebab saya takde family history diabetes.. 
selamat.... 
hehehe...

ada jugak misi tu tadi risau sebab 2-3 kali ukur, dapat bacaan tinggi rahim 33cm je..
adoilaaa.. susah nau perut tecik ni.. padahal dah menggunung tinggi rasanya.. 
siap last2 panggil misi yang lebih senior ukurkan..
baru dapat bacaan sama dengan minggu..
misi tu pun cakap, perut sy kecik dan padat..
lagipun baby dah turun dan engage.. sebab tu nampak kecik dan kena ukur betul-betul..
kalo tak jawabnya kena mengadap tuan doktor lagi sekali la..

lepas tu misi bagi nasihat.. 37w ni baby dah full term.. 
anytime buleh keluar sebab semua anggota luaran dan dalaman dah matang..
paling ditekankan, mesti kira gerakan baby..
sebab baby dah tak ada ruang nak bergerak bila dah hujung2 ni..
so peluang untuk dia lemas adalah sangat besar..
lagipun misi tadi cakap, kat KKIA yang sy gi tu dah ada 3 kes baby mati dalam kandungan masa dah ujung2 pregnancy..
NAUZUBILLAH....
mohon dijauhkan...
semoga baby sihat2 aje dalam tummy mummy..
kita jumpa seminggu lagi ye baby...
:)))



>
>

September 2, 2013

petrol naik 20sen

Petrol naik 20 sen
tangki minyak cik City lak dah nak masuk E..
dan tuannya pulak malas nak kuar gi isi sementara minyak masih RM 1.90.. terbaik..
kalau isi pun, bak kata sorang kawan tu, bukan minyak tu boleh tahan 5 tahun pun..
malas nak gi berlumba-lumba n berebut2 kat stesen minyak yang kompom2 ramai orang..
pftttttttt...


>
>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa