LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

March 29, 2012

korang dah daftar jadi pemilih BELUM??


wahhh, ni soalan dari orang yang terpaksa bertugas semasa PRU13 nanti... T____T.. dah la first time mengundi, pastu kena undi pos lak tu... sedih betul.... kalau PRU13 dalam cuti sekolah, hancuss la cuti ku... argghhh bukan kerelaanku... khabar angin bertiup kencang menyatakan PRU13 mungkin bulan 6 nanti.. apepun kita tengok jela... semalam seharian suntuk menghadiri taklimat petugas PRU13 sebagai kerani pengundian/mengira undi... fuhhh, gila complicated dia punya proses, caamnola orang boleh cakap ada undi hantu, petugas spr masukkan kertas undi palsu dan whatsoever.. sebab rasa macam kerja yang sama yang boleh disetelkan terus sekali jalan pun dibuat banyak kali demi untuk memastikan ketelusan.. lagipun ejen setiap parti ada.. camano la SPR nak menipu kan..

tapi saya balik awal.. heheheh, sebab masa mock election tu, last2 macam dorang yang berlakon tu main-main..  pe lagi kannnn... tapi saya balik pun bukan ponteng saje-saje sebab lepas tu terus bergegas ke venue pertandingan bola baling.. sebenarnya tugas nak amik budak je, tapi sebab nak tengok dan support punya pasal, pergi awal sikit.. okey la walaupun kalah.. sebab memang tak jangka dan expect menang pun.. budak kami comel2 dan kiut2 sangat saiz nye.. pendedahan itu penting... =)


buat korang2 yang belum daftar sebagai pemilih.. cepat2 sebelum ahad ni.. kalau PRU bulan 6, maksudnya korang sempat lagi mengundi... rugi oooo tak daftar.. dah hilang kelayakan mengundi... dan memang tugas kita untuk memilih pemerintah.. jangan sia2kan tanggungjawab kita.. undi kita sangat berharga demi nusa, bangsa dan negara...

>

>

March 27, 2012

counting to the...... E-day

AMARAN ENTRI PANJANG... =P

kalau korang perasan ada 3 ticker kat blog ni.. satu dekat header untuk anniversary kami, satu yang kat bawah sekali untuk kawen dan satu dekat sidebar untuk hari pertunangan kami.. saje tak tulis kat situ sebab ingat nak diam2 je.. poyo je kan... hahaha, atas request miss sunshine, saya usahakan satu entry pasal persiapan engagement..  tengok ticker harini rasa tatotttt, sebab 2 bulan je lagi... lambat lagiii?? oh tidak... sebab memang dah takde kesempatan nak balik rumah... huhuhu.. tak rajin nak balik sebenarnya...
so 8 minggu tu memang saya rasa kejap je tambah2 lagi dengan kesibukan di sekolah..
tapi alhamdulillah, hampir 70% dah selesai kott persiapan... err kalau tak silap la...

sebenarnya tak berapa seronok nak citer sebab banyak sangat benda yang jadi di sebalik persiapan.. dugaan betul.. tapi adatla tu kan.. takkan semua smooth je... dengan tarikh yang asyik tertunda je, bila melibatkan family dan kaum kerabat macam tu la... kena tunggu tarikh semua orang on baru boleh proceed.. huhuhu..  

bila dah decide tarikh, perkara pertama yang saya buat adalah book bridal.. hahahaha, mula2 ingat nak tempah makeup je.. sebab baju nak pakai pada E-day dah dibeli tu.. siap 2 pasang lagi sebab bila dah beli yang first rasa macam tak cantik lak... so beli satu lagi yang lain..  
baju yang dibeli kali kedua, simple je kan...tapi saya suka kaler dia   =)
cuma ingat nak tambah detailing lagi pada baju.. tapi ma suruh  amik pakej, mini pelamin+baju+makeup+gambar.. sekali seumur hidup katanya... lagipun member dia... dapatla kurang sikit... iyolahh, anak yang baik menurut je.. excited sebab anak sulung kot... tema nanti adalah Pink+Cream...

kemudian pergi tempah hantaran... T__T uwaaaa... rasa menyesal pun ada.. huhu, sebabnya dekat rm500 habis untuk gubahan hantaran sahaja... adoiiii..  sebab nya berlaku misunderstanding antara saya dengan kakak tu.. saya ingatkan upah+bekas+bunga harga rm45 satu dulang.. rupanya rm45 tu harga bekas nak letak gubahan je... total up upah+bekas+bunga rm100 per dulang... itupun dia amik harga upah dia gubah rm5 je.. biasa dia ambil rm15...  ini pun kawan ma.. sebab tu kot dapat harga upah murah.. lepas dah settle booking, sampai umah, menyesal.. sebab bayar banyak sangat.. tunang je punnnnn... haiyyaaa... harap2 akak tu buat cantik2 la... setakat ni bincang nak buat 7 dulang balas 5.. antara barang yang akan dikasi kepada MBB adalah

1. Sampin (beli kat terengganu haritu)
2. Sireh Junjung+Cincin (errr, betul ke orang letak cincin sekali dengan sireh junjung, tolong2 sape yang tau, inform me plesss)
3. Cupcake
4. Set Dompet dan Tali Pinggang (beli kat Penang haritu dengan MBB)
5. Pulut Kuning
6. Coklat (MBB akan beli di Labuan)
7. Buah-buahan

Masa balik cuti bulan 3 hari tu pergi setelkan dengan bridal, pilih baju... tapi sebab pergi musim orang kawin, takde pilihan baju.. nak banyak pilihan kena tunggu yang kawin pulangkan baju dulu, tapi kalau tak pilih waktu tu, memang nak harap balik hujung minggu memang rasanya tak sanggup.. yang ada kaler shocking2.. saya tak nak baju masa E-day dah macam baju sanding/kawin sampai orang pun konfius ni tunang ke kawin.. so saya pilih baju yang seadanya je.. bila pikir dua kali nampak baju tu cam okey, tengok2 tak okey lak.. hahha, lantakla, asalkan berbaju haritu, tak puas hati kalo tak cantik, jawabnya saya sarung baju kat atas je.. kikiki... tudung pun terus pergi cari time tu jugak.. nasib baik owner pinjamkan baju.. dapatla cari dengan lebih tepat.. yoyo je kan.. masa tu jugak setelkan bayaran dan tempah untuk wedding terus.. 

mula2 ingat nak tunggu setel tunang sebab nak tengok service dia macamana, kalau tak ok memang nak cari bridal lain, tapi pikir punya pikir, tahun ni ramai yang kawin dan kekangan masa, takpela, lagipun sebab kawan ma, harap2 dia wat keje okeyla sebab member kan... 
kalut sebab terpaksa buat 2 preparation pada satu masa.. jadi macam yang E-day ni terabai..  lebih utamakan yang kawinn.. takpe2.. pelan-pelan kayuh... =)

kaler pink belacan.. okey x okey?? tak okey pun memang dah setuju pun.. redhooo....
lepas tu pergi setelkan dengan gubahan hantaran.. bayar full dan modify sikit dia punya rekaletak bunga... harusla bagi puas hati dengan design.. bayar mahallll tuuuuu... and then pergi tempah cupcake.. ralat sebab dia punya kotak muat 20 biji je.. tak boleh nak letak nama... huhuhu.. nama panjang sangat.... 

Cuma nanti kena buat kerahan tenaga mintak tolong adik untuk hantar barang ni pada akak tu nanti sebab saya memang hanya akan balik cuti bulan 5 nanti sahaja.. kek nanti ambil masa sebelum atau lepas makeup.. pulut ma yang buat dan buah-buahan saya beli nanti lepas selamat sampai rumah tercinta..  Par/dulang hantaran pun dah tempah, menu makan nanti pun ma yang settle...  jurucakap aka penterjemah pun dah ada.. almaklumla, lain negeri, lain loghat, kalo tak, jadi itik dengan ayam nanti..

Homestay untuk family MBB pun dah settle selepas berhempas pulas mencari.. hari tu kira dah setuju satu rumah 2 tingkat, kira memang cantik la.. tapi macam saya cakap, tahun ni memang ramai orang kawen.. so nak tunggu dua bulan @ sebulan baru nak tempah memang melepas la, nak tempah masa 3 bulan pun tak lepas... 2-3 hari jugak hunting homestay sebabnya keutamaan pada homestay yang ada banyak bilik.. masa dah frust sebab semua fully book dan  dah macam orang gila sebab masuk round taman2 dan berenti amik no tepon homestay tepi jalan, dan hampir buat keputusan nak book hotel, akhirnya jumpa satu homestay 2 tingkat, Bahagia Homestay. Alhamdulillah.. dipermudahkan jugak...

Ingat nanti nak pergi cari baju melayu untuk MBB pakai pada hari tu sebab ma taknak dia datang pakai t-shirt.. hahaha, demand...  ada pape lagi tak yang korang rasa saya terlepas pandang?? help2...kalau ada, komen anda sangat2lah diperlukan dan dihargai..  =)

>
>

March 24, 2012

kawennn - progress setakat 24/3

Nak update blog pun taktau nak tulis apa..  mati kutu dah.. lagipun tak ada ape yang best kecuali kesibukan dengan workload... nak share progress pun malu sebab tak ada ape sangat pun.. setakat ni yang dah settle untuk kahwin ikut kronologi adalah

1. Handbouquet (Akad dan Resepsi) dan Bertandang - SEKOCI NORLIE
2. Official Photographer Majlis Akad Nikah dan Resepsi - JA ISMAIL
3. Bunting (sebelah perempuan dan lelaki) - IDEA GRAFIK
4. Official Photographer Bertandang - NUZULTAUFIQART
5. Tempah vendor/butik untuk pelamin, makeup, baju - AWIE BRIDAL
6. Cincin Kawen
7.Tempah Homestay untuk rombongan MBB - D'ROS HOMESTAY

Ok, tak banyak pun, tapi pelan-pelan kayuh la.. yang lain-lain lagi masih dalam pencarian, dan ada yang dah dikenalpasti vendor mana yang berkenan di hati... cuma timing dan ada sebab-sebab tertentu yang tak mengizinkan lagi untuk mensettlekan benda tu... antaranya adalah

1. Kad Kahwin - awal sangat lagi nak tempah.. gelojoh sangat kalau tempah sekarang.. huhuhu. KIV dulu

2. Tema - benda paling penting, tapi langsung tak decide pun lagi... just survey2 je... hahahha, banyak sangat warna2 yang berkenan di hati ini.... bak kata MBB senang, buat kalerful je.. puas hati.... rasa macam  nak buat tema champagne dan coklat ATAU pink dan peach dan putih.. hahah, tapi tak confirm lagi..
 tapi seyes banyak benda tak boleh buat selagi tak decide benda nih.. aiyok... aiyok... Sebelah MBB dah decide, kaler OREN..


gambar hiasan je ye.. 
mmmm... korang fikir sama dengan saya?? nampak macam pelik kan oren, dalam hati tertanya-tanya, tak penah pun tenGok pengantin pakai baju kaler oren.. hahaha,so langkah selamat, kami mungkin ambil baju kaler peach.. seiras2 oren... tak dapat nak bayang cane pakai baju kaler oren terang benderang tu.....

3. Kasut Kahwin - hahahaha.... boleh fikir pasal kasut dulu?? kikiki.. setakat ni dah identify je kat seller-seller online.. study pattern-pattern yang berkenan...  harga a bit pricey la... pun tak dapat nak decide the colour since tema takde lagi... takpe2.. nanti susah2 sangat, VINCCI kan ade... =))

4. Baju Kawin - okey, baju nikah akan dijahit nanti.. tapi lepas bulan 5... baju resepsi dan bertandang KIV.. untuk majlis bersanding/resepsi, memang ingat nak pilih lepas raya nanti dan kebetulan owner butik suruh hold dulu, sebab dia dalam proses ambil baju baru... yeay!! untuk sebelah MBB yakni mjlis bertandang, mama MBB iaitu bakal mak mertuaku ingin menempah aka upah jahit sebab taknak sewa... huhuhu... yang tu insyaALLAH bulan 4 ni pergi cari kain... mintak2 bukan oren macam kat atas tu ye..

Yang lain2, macam doorgift, kanopi, hantaran, etc, sOOn..... tak sempat nak fikir lagi.. boleh macam tu?? hihihi, relax2...  tapi dalam relax risau jugak, sempat ke?? cuti yang panjang ada cuti bulan 6 dengan cuti raya je ni..  T__T


>






>

March 22, 2012

i need REST


Naik cuti, macam-macam aktiviti kokurikulum kena handle.. suasana biasa sebab kena habiskan sebelum habis penggal pertama... hari selasa tu pertandingan bercerita.. selaku  orang bujang dan tidak bekeluarga, calon yang paling sesuai tentunya saya untuk menjadi pengurus dan mengiring budak.. biasala tu kan.. normal dan standard di mana-mana sekolah sekalipun di Malaysia ni..

Kemudian menganjurkan majlis MTQ hari ni... satu majlis berskala sangat besar untuk sekolah berbangunan satu, warga 27 murid dengan kekuatan 8 orang guru sahaja... kami memulakan persiapan sebelum cuti lagi, disambung dengan beberapa lepas, tapi nampaknya hasilnya tak sepadan dengan penat lelah.. =(... serius terkilan.. tapi benda dah jadi, keluar air mata darah pun, macam tu jugak.. tak apa la.. harap-harap tak ada cakap-cakap belakang memandangkan tak sepenuhnya salah kami.. malah kami pun perlu mengambil iktibar daripada pengalaman menganjurkan majlis berskala besar begini..

Pepun, saya penat. dan rehat tu MESTI... seharian kehulu ke hilir belum campur pening dan stress... rasa macam nak amik MC je esok .. serius exhausted...nasib baik la esok dah jumaat. dahla minggu ni pemantauan.. adoi, bantai nye datang esok, naya je.. huhuhu... dah kata nak tengok P&P.. dan fokus kepada subjek KH dan sains.. subjek yang diajar oleh saya walaupun bukan opsyen.. JEMMMM...
hahaha, biarkan dulu yang tu... yang penting sekarang... saya mau TIDO... =)

 


>
>

March 20, 2012

trip kelam-kabut penang-terengganu PART 2

Sambungan daripada entri semalam... nak baca klik SINI ..

Sementara rajin nak hupdate blog, jom sambung cerita... Dah settle dengan urusan check in semua, rehat2 jap, kami keluar balik.. tujuan seterusnya adalah misi mencari kain baju nikah... masalah juga sebab pergi dekat Kamdar, taktau nak pilih yang mana.. sebab tengok kain lace, kain tulle dan bridal net dia semua macam tak ada yang berkenan di hati.. cantik tapi tak tersangkut.. huuhuhu.. mungkin memang tuan yang nak memilih tu tak pandai kottt.. hihihi.. tapi serius kat Kamdar ada satu kain lace kaler champagne, lawa gile.. ada bibit-bibit penyesalan sebab tak beli... tapi fikirkan kos nak buat baju tu ada bagusnya jugak tak beli... pergi Laila Rawas pun sama, tak banyak choice sangat untuk warna putih.. last sekali pergi Honyi.. dan ada la tersangkut 2 pattern.. tu pun amik masa nak pilih...  last2 suruh MBB pilihkan.... tapi sume pic takde... google pun tak jumpa pattern lace tu.. T_T.. kelam-kabut.. hahahha... lepas beli, terus decide sape punya dan simpan.. lepas tu baru teringat tak pergi tengok dekat Jakel pun... menyesal tak g tengok kat situ sekali. tapi nasik sudah menjadi bubur... takpela, yang penting dah settle satu benda..

kemudian kami balik hotel kejap, MBB amik kamera... kami menuju ke Pantai Teluk Ketapang... weeeeewoooo.. pantai ni dulu memang kira destinasi wajib kami la.. tak singgah pun, lalu pun jadi la... bila hujung-hujung sem, ni la tempat kami berdua study..... lokasi dia dekat kawasan pantai yang ditambak.. memang nostalgia betul la bila datang balik dan tengok batu yang selalu kami lepak2.. hahha..


lokasi study time exam.. 

MBB yang jahat

kemudian menuju ke NR cafe.. nak minum barli dia.. tapi dah tak macam dulu.. dulu dia letak sekali dengan kismis.. sekarang barli je semata-mata.. keciwa...

suasana NR masih macam 2tahun lepas... =)
lepas tu tak de pergi mana pun, terus balik berehat dekat bilik..  dah sehari suntuk mencari.. sian MBB.. saya nak drive dia tak kasik.. dia takut kot dengan cara saya drive.. huhuhu..

esoknya, ke pasar payang lagi... pergi amik sampin.. sebab semalam mintak abang tu jahitkan.. sambil-sambil cari baju batik tuk parents MBB... puas tawaf yang ntah kali ke berapa.. akhirnya jumpa jugak.... kaler oren soft... nak-nak ke arah peach.. tuk abah MBB harga RM150 dan mama MBB RM300.. yang  batik perempuan tu, akak kedai tu jual dengan pejam mata je.. mungkin sebab dia jual dengan harga modal..kesian jugak kat dia.. kami lak first customer pagi tu..orang kelantan cakap harga "gori"... hihihi.. mahal sebab kain batik crepe..memang cantik.. sebab tu sanggup beli walaupun ada satu lagi yang matching dengan kain lelaki tu yang harga rm180... tak boleh nak share, boleh cerita je sebab kain ni pun tak sempat snap pic.. alahaiiii... 

lepas tu balik hotel, packing dan bertolak ke kenduri mardhati dengan amali.. kami sampai ngam-ngam dengan pengantin lelaki.. masa tu kak nur, kema dan mas dah ada... terus g jumpa mardhati.. risau takut dia dah bz, tak dapat nak jumpa lak... kemudian joint diorang kat bawah khemah, sembang-sembang.. tapi tak makan pun.. sebab kenyang melantak kat hotel... ingat nak gi bye-bye je pastu, alih-alih ramai pulak yang baru sampai, antaranya kak ina, ima dengan hafiz dan murni dengan cherap... MBB dah ralit sembang dengan kawan lelaki yang lain... sementara nak tunggu Mardhati siap makan beradap, kami lepak2 depan pengantin.. depan pengantin hokeyyy.. hehehe... kemudian masa nak bye tu, photographer dia ajak amik gambar kawan-kawan.. ape lagi, bergambar itu wajib!!.. kekeke.. 


mardhati yang makin mengecil... huahua.. bila saya mau mengecil??? kwang2


selamat pegantin baru mar dan amali

selepas tu baru beransur pulang... sebab bas MBB malam nanti.. sampai KB dalam pukul 4.30 ptg.. sementara nak tunggu pukul 9.30 mlm, jalan-jalan takde hala tuju di Tesco dan KB Mall.. malas pulak nak g Parkson.. hahaha, lepas maghrib, terus menghala Lembah Sireh.. tunggu kawan datang hantar tiket.. hujan lebat kaw2 punye... kemudian spending saki baki precious time kat gerai makan...agak2 dah 9.15 baru g depan kaunter...  lepas tu kelam kabut lagi sebab dah pukul 9.30 tapi bas nya tak muncul-muncul..  platform banyak tapi tak dikhususkan untuk mana2 syarikat tertentu.. main masuk je.. memang naya la nak cari dari hujung ke hujung sebelah sini dan belakang.. tiap2 kali ada bas baru datang.. pergi tanya kat kaunter pun wat sakit hati je.. tak menjawab soklan langsung..orang tanya bas dah datang ke belum, dia gi tulis no bas.. tak payah tulis pun takpe.. dah memang ada print kat situ.. bengong...risau takut kena tinggal je.. last2 bas datang pukul 10 lebih... alhamdulillah walaupun muka masing-masing dah cuak.. sedih nak bye2 MBB... bukan setakat sedih, hampir nangess!!... kekeke... kemudian terus balik Kuala Krai.. MBB teman saya drive on the phone... slow2 je sebab hujan lebat... sampai rumah pun dalam pukul 11.15 lebih...

keseluruhannya memang trip kami ke terengganu mengejar dan dikejar masa.. sampai gambar semua benda tak snap... usahkan benda, gambar kami berdua pun ada beberapa keping aje... T___T.. papepun, tetap bersyukur diberi kesempatan berjumpa dan boleh menyelesaikan beberapa perkara...  betulla kan, terpaksa korban sesuatu untuk dapat sesuatu yang lain.. =)


>





>

March 19, 2012

trip kelam-kabut penang-terengganu PART 1

Bertolak pukul 4.30 pagi lagi tapi hanya smpai pukul 9.15 pagi di penang... lewat sikit sebab ada dua accident dekat Juru... MBB sampai lebih kurang pukul 11... sempat hai hai bye2 je dengan Sob.. dia sama flight dengan Kodiang dan MBB.. tapi tak jumpa pun Kodiang.. lepas tu ingat nak g Domino's.. tapi jalan jam.. masa tu pun dah pukul 12 lebih so batalkan hasrat, terus naik feri bertolak ke Terengganu... sampai di Gerik pun pukul 2 lebih, berhenti kejap untuk makan... selebihnya berhenti di Jabi, Besut untuk solat..

Sampai KualaTerengganu pun dah  kul 8 lebih.. pun jam... rupanya ada lawan bola dengan hotfm big jam... nak-nak pulak pergi hotel, semua full... Sumai, Tanjung Villa even Grand Continental pun... adoii..memang kepala pun panas jee... kami memang, suka wat keje last minit.. ambikkk ko!! last2 MBB frust, masa try tanya Permai Inn, nasib baik ada kosong.. itupun dia yang suh saya tanyakan sebab dah kecewa sangat... rate 168++ untuk bilik standard.. tapi saya punya dapat yang 2 katil single.. MBB dapat satu katil besar .. bilik yang kami dapat ni dekat bangunan lama, okla bilik dia.. selesa dan padan la dengan harga walaupun agak mahal sikit untuk harga bilik standard...... kalau tak, jawabnya pusing Batu Rakit balik la.. g cari chalet dekat sana..  memandangkan banyak urusan di bandar, sebolehnya memang nak hotel yang dalam bandar la.. senang.. lepas check in ape lagi... zZZZZzzzzzZZZzz...

esoknya balun makan sepuas hati dekat hotel sebab bayar mahal.. hihihi... lepas tu pergi kedai pasar payang cari sampin untuk MBB dan juga baju batik tuk mama dan abah MBB... selepas tawaf beberapa kali, jumpa satu kedai, Sukaramai Batik... servis tiptop, kami dapat sampin yang harga asal rm600++, kalau tak silap sebab dia guna benang satu, kalau bukan satu, tiga la tu... lupa yang mana lebih mahal. haha,  memang tak expert sal tenunan songket ni....mula-mula dia nak bagi rm400 macam kedai2 lain.. last-last dapat kurang rm50 lagi.. so beli dengan harga rm350.. dan upah jahit free... lupa nak snap gambar sampin tu.. MBB amik base hitam, dengan benang silver.. tapi cara tenunan ke ape tah jadikan dia nampak colourful.. menurut penjual kat situ, itu yang membezakan  sampin mahal dengan yang murah.. sebenarnya saya prefer sampin kaler putih.. huhu takpela, MBB yang nak pakai.. layankan jela... cari baju batik pulak tak jumpa sebab susah nak jumpa kaler oren...  nak cari yang kain lelaki satu hal sebab kalau baju siap banyakla... tapi terhad warnanya... dan biasa memang kena cari yang lelaki dulu baru boleh matchingkan dengan perempuan punya...  bila jam pukul 11.30, terus balik ke hotel sebab nak checkout... g cari hotel lain pulak...

Kami pilih menginap di Hotel Mingstar, rate harga 126 untuk bilik standard.. keluasan lebih kurang Tune Hotel, tapi complete aircond, pemanas, iron dan tv set lagi... tak macam yang tu la kan semua kena add on.. hihi.. sementara nak tunggu check in, pergi buat lawatan ziarah ke Mydin Mall.. hihihi.. niat nak g cari cincin kawen dan tunang sebenarnya... hehehe, apelagi, laju je langkah ke Habib Jewels.. dan dah beli pun cincin kawen.. =))... tapi Habib Jewels KT tak banyak sangat stock.. ingat nak beli dekat KB sebab dia ada satu kedai sendiri, atleast besar skit dari KT, tapi hambatan masa, menyebabkan hajat tu dikuburkan, bersyukur dengan masa yang diberi...


kemudian kaki dipanjangkan ke Giant.. hehe feveret place kami dating ni.. tempat wajib.. survey cincin MBB pulak, dekat kedai emas kat situ.. alhamdulillah, dapat diskaun lagi.. beli cincin palladium sebab saya taknak silver.. nampak cantik dan up sikit dari silver.. palladium ni pun rank dia lepas emas.. nak beli platinum memang tak mampu la...hehhe... harga, boleh tahan la... tapi masih low lagila brbanding harga cincin saya..
 
 


hukhuk..  huhu, lepas tu menuju ke hotel untuk check in.. haha, baru nak check in sebab pukul 3 baru boleh masuk... so rilek-rilek dulu sebelum meneruskan kembara lagi...  pencarian yang belum berkesudahan... next entri sambung... penat den menaip belum kira penat korang baca kan... hihihi..

TO BE CONTINUED.....




>




>

March 9, 2012

cuti pertengahan penggal

Officially dah start cuti.. kali ni ramai cikgu-cikgu lain heran kenapa saya masih relax sewaktu jam menjangkau 12.05.. selalunya terus berdesup menghilang balik ke Kelantan.. hehe... sebabnya, esok mau pergi amik MBB dekat Penang Airport... lepas tu insyaALLAH terus menghala ke Terengganu...huhu, bosan juga sementara nak menunggu esok.. biasanya waktu ni, saya tengah mendaki bukit Tapah menghala ke Cameron Highland... Excited pun ada, sebab mau jumpa si Dia... dan paling penting, menjejakkan kaki ke terengganu.. bukan sebelum ni tak penah pergi dh hampir 2x lepas meninggalkan zaman IPG, tapi kali ni bila pergi, rasa macam mengimbau kenangan zaman dolu-dolu... zaman2 dating.. =)

hari last exam 2010.... saya duduk sebelah MBB.. ^_^

hehehe... next entry citer ape yang kami buat di terengganu... tapi lepas cuti sekolah baru update.. =p... see u.. tatata...

>



>

March 7, 2012

murid tahun 3 jawab soalan sains

buaya ada misai??


ok, kuku tajam dekat muka

dan satu lagi, tak sempat snap, cacing dan lembu berkaki dua...... huhuhuhu, what can i say more??... 
nak marah+sakit perut gelak
sabo jela...... sigh....
>
>

March 2, 2012

warna tema majlis



































saya nak wat semua warna ni sebagai tema boleh? pening kepala pikir nak wat kaler ape.... kalau korang perasan, semua kat atas base warna dia adalah pink, purple, hijau dan merah.... rasa macam nak campur2 je, tapi takut jadi pelik je nanti... hihi..
taknak buat kaler tema pun tak boleh sebab nanti kalau nak tempah ape2 for sure orang tanya first question; tema warna ape?? terkulat2 nak jawab... huhuhu...
TAPI semua kat atas ni saya suke!!! camana tu???
jawabnya pergi butik, tengok baju mana yang paling cantik, then baru decide tema kaler pe...
itu je solution sekarang.. =)


>

>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa