LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow
Showing posts with label my bittersweet life. Show all posts
Showing posts with label my bittersweet life. Show all posts

October 29, 2014

Cyberjaya n Putrajaya trip

Mggu lpas, kami jalan2 lagi.. Kali ni lajak ke cyberjaya lak.. Sebab utama nak attend wedding kawan MBB masa kat sarawak.. Hosmet dia.. Dah convert dan kawin ngan orang putrajaya(kot)..  Lpas sekolah terus berdesup ke sana.. Sampai cyberjaya dalam pukul 3 lebih.. Trus checkin kat Tan'yaa Hotel..


Mmg best hotel ni... Recommended.. 

Petang tu pusing cari makan.. Kami mmg xpernah sampai cyberjaya ni.. Kwang3x.. Sbb dh lapar stop mkn kat bnda yg dpan mata je..  Lepas tu lepak hotel je mmndangkan hujan sama.. 

Esoknya (sabtu) barula adik sy dtg.. Dtg lebih kepada nak jumpa Ayra je.. Akaknye, hmmm... dan siap2 gerak ke masjid besi untuk akad nikah kawan MBB.. Barula kami tau yang kendurinya bkn hari yang sama.. Hohoho.. Br ingat nk g jln2 esoknya.. Tp xjadila sebab klau x xdptla MBB jumpa kawan2 dia masa kat Lawas dulu.. Kira small reunion la ni.. 

Kami sampai masjid besi dalam pukul 10 pg.. Ingat dah berlgsung sebab kmi diberitahu mreka pasangan pertamauntuk dinikahkan tp rupanya sebab terlambat, turn dorang dh jadi no 2.. Huhu.. Sempatla MBB menyembang dengan hosmet dia dulu.. 







Dah settle, kami gerak ke Alamanda, isi perut lak.. Lepak2 sementara tunggu kak ipar dtg dr Seremban..  Lpas tu window shopping jela dlm tu dan balik hotel.. Petang tu, singgah ke PICC.. Saja tengok2 Malaysian Vendor Festival.. Tp last2 sudahnya, beli tdg Aidijuma, bju kurung Lunatots untuk Ayra dan strawberry kat Ayra.. Berkenan ngan jubah2 tp bila berkenan dengan satu2 kaler tu xde saiz lak.. 

Ayra dengan mak long nya

Barula gerak ke Kajang untuk makan satay.. Adik ajak makan satay willy.. Okla rasa dia.. Tp mmg pnjang gila beraturrrr... Ayra siap boleh tido lagi masa kat food court tu.. Penat sgt berjalan..


Lepas tu menyinggah ke Aeon Cheras Selatan.. Saja tengok tempat adik2 keje.. Hehehe.. Settle berjalan, balik hotel, tidooooo...

Esoknya ahad, gi jalan2 area putrajaya.. Gi wetlands, tp akak ipar ckp dah xsama macam dulu.. Lepas tu MBB ajak gi amik parang iban dengan hosmet dia kat Presint 9.. Sempatla lepak2 sana kat padang area kejiranan situ.. 


Dah settle amik parang, gerak balik hotel tuk siap2 dan check out hotel.. Settle berkumpul ngan kawan MBB, terus gerak ke dewan serbaguna presint 8.. Siap kena tipu dengan waze lg haaa.. Sudahnya, kami cari je dulu presint 8, baru pusing2 cari dewan dia.. Senang je nak cari sebenarnya.. Sebelah pasar lagi.. Haha.. Seb baik waze tu bawak kitaorg ke alamanda klau x, jenuhhh..


Settle kenduri dan sesi menyembang MBB, kami gerak balik je., sebab dah pukul 2 pun time tu.. Ikutkan plan nak g Zoo Negara, tp dah lmbat sgt.. Nak balik Perak lagi.. Huhu.. Mggu ni la kalau sempat.. Hihihi

Budak tembun tido terus lepas masuk keta..

P/s: weekends ni ke Cheras pulak.. Adik konvo.. Jom jumpa sape2 free.. Hehe

October 22, 2014

Ayra ke Zoo Taiping

Last weekend ke Zoo Taiping kami...  last minute plan jugak.. haritu jugak book hotel dan gerak.. Naseb la Taiping tu dalam 3 jam perjalanan je.. 

Saja nak bawa Ayra gi Zoo.. hari tu masa bawak dia, dia kecik lagi, baru 7 bulan ke 8 bulan.. manala dia reti tengok lagi kan...



Sampai pun dah pukul 1 lebih, gerak dalam pukul 10 pagi.. kami menginap kat Flemington Hotel.. betul-betul area Taman Tasik Taiping.. selalu datang Taiping mesti menginap kat sini.. haha, taktau kenapa.. nak kata sebab ada kolam renang, tak penah gi pun.. nanti next visit baru nak try hotel lain.. mungkin sebab dah selesa dengan bilik dan lokasi dia yang dekat dengan Zoo kot...



Hajat dihati nak g Zoo petang tu, tapi hujan.. memang kebanyakan kami kat sini, selalu je Taiping ni hujan.. so cari makan jela... Gi tesco tak berkenan ape pun, last2, tapau Nasi Ayam KTM je.. makan kat hotel je.. lagi senang dan selesa untuk yang ada anak kecik.. hahhaha..

Esok pagi baru menyinggah Zoo.. best tengok gelagat Ayra.. dia seronok tengok Orang Utan, Cimpanzi dan paling best tengok rusa dan gajah....  sampaikan langsung tongkat mata tak tidur untuk sesi pagi... 














>
Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly (file:///var/mobile/Containers/Data/Application/2FB308A9-0D37-42B4-B6E3-03DD11E78932/Documents/Blogger/)
Nuffnang Ads
Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly (file:///var/mobile/Containers/Data/Application/2FB308A9-0D37-42B4-B6E3-03DD11E78932/Documents/Blogger/)
Nuffnang Ads
Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly (file:///var/mobile/Containers/Data/Application/2FB308A9-0D37-42B4-B6E3-03DD11E78932/Documents/Blogger/)
Nuffnang Ads
Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly (file:///var/mobile/Containers/Data/Application/2FB308A9-0D37-42B4-B6E3-03DD11E78932/Documents/Blogger/)
Nuffnang Ads
>

October 11, 2014

Dulu & sekarang



Nampak tak.. Huhu.. Dedulu isi full tank baru cecah max pun rm60 lebih.. Skrg sejak minyak kurang 20sen ni.. Dah naik 70hinggit lebeh dah... 10 hinggit beza tu bleh buat mcm2 tau.. Almaklumlah, kami berdua xlyak dpt BR1M.. Tu yg seploh hinggit pun berkira.. Huhu.. Haihhhh.. Bersyukurla jdi middle class incomers.. Dpt bonus setengah bulan gji walaupun yg plg kurg dpt benefits dr the budget.. Adoiii.. Sabor jelahhhhh.. Tetiba rasa nk cari side income.. Ada sape2 nak ajak sy buat bisnes x? Hihihi..

July 27, 2014

Selamat hari raya

Selamat Hari Raya buat semua bloggers.. Semoga raya tahun ni membawa seribu erti, raya2 juga, jangan kita lupakan kesengsaraan saudara kita di Gaza sana tu yer.. Bersederhana lah.. Errr.. Lama xhapdett kan.. Memang xde masa nk update blog.. Sibuk berkhidmat dengan keluarga kecik tu skrng ni.. Nak2 Ayra sekarang dah makin ligat.. InsyaALLAH ada masa, akn ku update juga.. Maaf Zahir Batin ye kawan-kawan.. Daaaaa...                                                                                                                   
                                                                            
                                                            Ayra Arissa Day322

March 14, 2014

Dapat call KPM

Sebenarnya, dari hari Selasa tu dah dapat misscall dari nombor 03888+++, xsempat nak angkat sebab ada kelas dan tak perasan.. petangnya pun xperasan.. dah rasa pelik, macam urgent je kan..banyak kali call.. 

Hari rabu pun sama, ada dua miscall lagi.. yang tak tahan, curious punya pasal, siap google lagi nombor tu sapa punya.. hahaha, and the result turn out to be KPM.. Kementerian Pelajaran Malaysia.. tapi abaikan jela.. sebab cam tak logik je.. pehal pulak KPM nak call aku.. hahaha.. ntah2 ni no bank ke ape ke..

Sekali, haaaa, malam tu dalam pukul 8.45, dah siap2 nak tido, no tu call lagi.. 
dannnn.. 
memang betul dari KPM wehhhh.. 

Pegawai tu perkenalkan diri dan tanya betul ke ni nombor isteri M. Syafik..
bla2.. bla... bla.. egtukar.. bla.. xlulus... ada penempatan smula.. april..
sekali..
kalau kami tempatkan en Syafik ni di Selangor puan bersetuju x???
HAAAAAA?????

Rupanya pegawai tu call untuk mintak persetujuan nak buat pertukaran khas bulan april nanti.. 
bersempena dengan posting budak junior ipgm....
Try juga mintak Perak.. tapi sygnya, penuh.. 
Negeri yang available cuma Selangor, Pahang dan Johor sahaja..
Selangor pun selangor la, asal Semenanjung.. xyah dah naik belon..

Encik Adli tu baik sangat weh.. banyak juga dia tanya pasal background, masalah kami sebagai PJJ dsb..
masa tanya keputusan tu ragu2 jugak nak wat.. yela, kang MBB tak mau nanti xpasal2 je.. 
tapi dia nasihat suh terima je dulu asal dapat balik semenanjung, nanti baru mintak tukar balik ke Perak supaya boleh dekat..
masa tu tawakkal jela buat keputusan untuk terima..
dia tak dapat tanya MBB sendiri sebab tak dapat call hp MBB.. 
memang la.. tengah-tengah minggu mana ada coverage hp kat sana..
dia duk dalam..
tapi nasib baikla dia call saya lak kan tuk tanya.. 
hehe, rezeki Ayra..

Betul dah tu KPM dah cuba nak tunaikan dasar yang diorang cakap tu yang diorang akan berusaha tuk pastikan suami isteri dah takkan berpisah jauh..  okla tu kan.. kalau tak, ada jugak yang pindah ke Sarawak nanti.. cuma sayangla.. sebab kami dah bazirkan masa banyak kat sana dan kat sini..
harap-harapnya betul dah  panggilan tu kan..
sekarang ni kena tunggu black & white pulak..
semoga ada rezeki kami sekeluarga untuk tinggal bersama-sama.. 
aminnn...

Photo: Sambil tido pun bolehhh.. :) #ayraarissa #day185 #hisapjari #yummy
tempek gambar ayra sekeping... ;)

>
>

January 24, 2014

Second pregnancy test

Apekahhhh????
Alkisahnya, saya dah start period balik bulan 12 haritu. ngam2 3 bulan lepas bersalin.. 
terkejut jugak kan sebab biasa kalau fully breastfeed, period BIASANYA lambat datang balik..
Tetttttttt.. nampaknya saya yang diluar kebiasaan.. sebab dah period kan walaupun exclusively BF.... 
So, supposedly, 14 Jan haritu, sepatutnya hari first tuk cycle period seterusnya.. 
Dan jeng3...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Ayra going to be elder sister ke??
Hmmm... semangatla kan buat pregnancy test.. sebab dah delay period more than a week kan..

 yang mana satu ni result???
ce teka ce teka..

yang ni


atau yang ni? 


-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

ngeh3...  akhirnya, result sebenarnya NEGATIF... 
yakni pic kedua la kan..
kalau korang perasan, yang pic pertama tu pregnancy test masa tau preggykan Ayra...
berdebar3 jugak masa wat test ni.. perasaan dalam dua jugakla.. 
kalau positif, alhamdulillah, kami terima rezeki anak dengan tangan terbuka.. 
dan sebab dah resultnya NEGATIF, pun kami anggap peluang untuk besarkan Ayra dengan lebih baik dan secukupnya sebelum ada adik2 beliau.. hehehe..

sebab period x datang, xtahulah secara detailnya kenapa kan.. 
tapi rasanya sebab BF kot, yang jadikan period masih delay kali ni..
yang haritu datang acane lak?? boleh sape2 clarify kan??



>
>

January 12, 2014

Nipple Confuse

Okey, start masuk 2 bulan haritu, sindrom nipple confuse melanda Ayra.. walaupun dia dah di train minum botol waktu menyusu malam hari-hari.. dia dah dapat kenal yang mana original n mana tiruan nampaknya.. maka susah hati la mummynya.. bila bagi botol je, konfirm meraung-raung.. macam mana nak pergi keje bulan 1 nanti walaupun masih berbaki cuti 2 bulan lagi kan..

Start la bottle hunting.. tommee tippee yang dulunya dia nak sangat yang pertama dia reject.. seterusnya Avent.. beli pigeon yang peristaltic+ pun dia mau kejap je.. lepas tu taknak langsung..  Mimijumi yang mahal tu pun tak berguna hokehhh.. putus asa maknya, maka biar camtu je.. banyak juga petua-petua yang ada tenet kami ikut tapi sume tak jalan.. nak yang ori juga.. haihhh..

Bila dah start cuti, balik Kedah, mak mertua pulak try nak bagi.. last2 dia pun surrender.. si Ayra menangis sakan.. dengan saya-saya sekali nangis bila tengok dia menangis sampai keluar air hidung semua.. kecik hati gamaknya maknya ada tapi dibagi botol.. last2 kami decide biarkan je la dulu.. kesian bila tengok dia dalam keadaan camtu..

Peningla pk.. sambil2 tu, kami try n error bagi botol.. tengok botol mana yang dia nak.. MAM- reject, NUK- so-so.. tapi menjelang masuk 3 bulan, Ayra dah tak meraung bila bagi botol.. dia cuma akan gigit2 je puting tu, bila keluar susu, dia akan luah dan telan sikit2..  masa tu mummy dia pun redha jela.. dah pikir siap2 nak bekalkan infant cup ngan picagari incase kalau dia tak mahu botol jugak...

Cari pengasuh pun area sekolah je.. sebab dah dia tak mahu botol, kena la maknya ni pergi susukan kalau ada waktu free kan.. siap sebelum balik Perak haritu, jumpa bidan untuk dia buatkan bagi Ayra terbuka selera dengan botol n bf.. bagi dia ikhtiar supaya nak dua2.. yela, kenala usaha kan.. kemudian baru tawakkal..

Masa hari first tinggal dengan pengasuh, saya memang langsung tak gi jenguk pun.. sebab fikir, memangla boleh nak g susukan dia time free periods, tapi sampai bila? kalau time kena gi taklimat n kursus payah juga.. PPD 45km jauhnya.. memang takde la nak susukan dia kalau kena ke sana.. kalau tak ajar tinggal memang dia takkan pandai minum botol sampai bila2.. memang tak senang duduk dibuatnya haritu.. yela, mmg dah tau dia camtu kan..

Tapiiiii, yang miracle nya,  dia langsung tak nangis...... good girl la Ayra.. BS dia cakap, nangis kejap je, mintak dukung... bila tanya dia hisap ke x botol, BS dia gitau, hisap tapi gigit2 dan main2 la.. waktu tu pun habis sebotol je... tapi sekarang dah nak masuk minggu ke 3 hantar, nampaknya dia dah semakin pandai hisap botol balik, walaupun dia hisap tak banyak.. tengok pattern dia hisap sekadar tak nak bagi dia lapar dan kebulur je.. senang hati mummy nak tinggal gi kerja.. So sebelum hantar n pickup Ayra, memang saya bf dia puas2.. sebab saya dah janji dengan Ayra, dia akan hisap botol dengan BS/ orang lain je.. bila dengan saya memang direct feeding je..

Baby ni sebenarnya pandai, dia memang takkan biarkan diri mereka berlapar.. dan kalau ada bau mak dorang macam kes Ayra ni memang dia takkan hisap botol elok2.. main2 je.. sebab dia tau maknya ada.. hehehe.. so kalau baby korang mengalami simptom nipple confuse, jangan risau la ye.. nak tau magic botol Ayra??

NUK classic latex bottle teat...  

Haaaa...  nampaknya dia selesa dengan puting yang unik dari NUK ni.. rasanya sebab lembut dan tak besar sangat.. : )

oh ye, ada satu brand lagi yang korang boleh pertimbangkan..
botol susu Breastflow dari thefirstyears pun ok
sebab tengok dia punya teats pun lain.. dia punye nipple pendek je.. macam yang original kann.. :) tak macam teats yang lain, sume panjang-panjang..

slogan dia pun dah menarik; ideal for breastfeeding moms!

so mommies out there, boleh la pertimbangkan, just sharing based on my experience.. :)


>
>

January 5, 2014

Ayra's Holiday: Langkawi

Cuti sekolah start 16 Nov, kami balik Kedah, 19hb.. giliran duk Kedah lak kan.. sebab dah lama duk Kelantan.. bagi can org Kedah tengok Ayra lak.. sepanjang perjalanan Klntn-Kedah, Ayra tido je.. bangun sebab nak susu dan jaga masa kami berenti makan kat Kedai Kari Kepala Ikan Salim tu je.. Alhamdulillah la.. kalau x, haru jugak..


Yer, kami mmg angkut toto.. senang, kalau nak makan, baringkan je dia.. kalau dia behave n tak meragam la.. kalau tak.. jawabnya makan ikut turn jugak..

Lepas seminggu kat kedah, 26hb tu kami ke langkawi..amboii Ayra, umor 2 bulan dah ke Langkawi... Mummy umor 15thn baru sampai Langkawi tauuu... hukhukhuk...tak plan pun sebenarnya.. tapi memandangkan MIL ada kursus kat sana, alang2 join sekali.. naik feri masa pergi memang Ayra tido je.. sampai check in hotel sume, pergi shopping coklat kat HIG dan balik hotel balik..

Tapi start malam tu je, dia dah start batuk2.. so xkeluar la makan kami malam tu.. tengok tanda-tanda demam pun dah ada.. so letak coolfever dan makan ubat yang nurse bagi cucuk haritu.. musim agaknya sebab tengok kat status FB majoriti baby demam time tu..

Esoknya makin teruk, tapi demam on off.. abeh je kesan ubat, demam balik.. tapi kami sempat lagi gi bawak jenjalan..

kat kolam air panas
kat marina mana tah...
oriental village
underwater world
makan ubat timeee!!

Muka ayra demam+batuk+selsema.. malam kedua, memang teruk dia batuk.. sampai kami bawak dia gi Hospital Langkawi pukul 3 pagi.  doktor prescribe ubat demam, cair kahak dan ubat selsema titik hidung..


Atas ni pic sebelum check out... rupanya lepas tu batuk dia makin teruk.. sepanjang perjalanan dalam feri, dia nangis tak berhenti.. dia tak selesa+marah sebab batuk.. bagi susu pun tak mahu.. felt sorry for the other passengers, tapi kami pun tak leh nak buat ape.. MBB la yang dukung sepanjang sejam setengah tu kehulu ke hilir. ilang kejap mabuk dia.. untuk passenger yang "buat muka" kami ignore kan aje.. tunggu la korang dapat anak dan anak korang sakit dan meragam, barula korang tau camana perasaan helpless nya.. xkena kat korang bolehla buat muka konon-konon cam kami xpandai jaga anak.. xperlu kot nak tunjuk muka annoying tu.. bukan kami mintak pun baby nangis n meragam kat public..biasala kan budak kecik, kalau dia xselesa memang nangis jela makanan dia.. at least kalau tak boleh empati or simpati sekalipun, buat muka biasa je dahla.. huhuhu..

Tapi tak semua, rata-rata sume tunjuk muka simpati.. ada pekerja tu siap tolong dukung Ayra lagi.. malah ada auntie cina tu siap tepuk bahu MBB cakap kagum dengan MBB.. hehhehe.. yang lain siap bagi laluan masa nak keluarkan stroller sebab dorang gurau cakap mesti penat dengan anak nangis.. hahahaha..


Ni muka budak gedik lepas sampai rumah.. buat muka comel dan sengih2 macam tak sakit dan tak ada apa berlaku.. haha, memujuk mummy n daddy la kononnya la kan lepas buat perangai.. haihhhh, anak ooo anak... :p


>
>

January 2, 2014

welcome 2014

Heloo 2014.. it's been 2 month since my last entry kan.. hmmm.. kekangan masa la kononnya jaga baby Ayra.. hahaha.. too much things i wanna share, tapi satu-satu la yer.. 

Lama bercuti, almost 4 bulan.. memang lemauuuu giler... mmmmm.. kami still PJJ.. MBB still xdapek pindah.. so berkelana la sorg di Perak, sorang di Sarawak..  dan a baby menemankan maknya disini..  sedehh tauuu masa nak hantar MBB naik ETS.. selalu MBB xpenah nanges tinggal bini.. tapi dengan anak, bergenang jugak.. siap xleh tido lagi hari nak balik tu.. maknya?? opkosla banjir...T__T tu tak yah tanye.. huhu..

Hari 1st dengan Ayra alone, sy langsung tak sempat nak makan nasi.. lepas balik Sungkai terus bergegas ke sekolah meeting... nasiblakat skolah orang jamu kek lapis sarawak dengan nangka.. lepas tu ambik Ayra dengan pengasuh dia, then balik rumah melayan dia sampai malam siap tertidur2... hahhaa.. sedar2 bunyi mercun new year.. sudahnya seharian tak makan... redha jela..

Perangai baru Ayra sekarang ni nak masuk 4bulan, memang tak boleh hilang maknya ni dari mata dia.. mula la dia merengek2 nangis..nak g mana2 kena dukung dia.. aduii manja betul.. dah tu camne nak masak. dahla berat.... nak duk dapur sama, bahaya kot... sudahnya, solution pasni.. kita tapau kedai jela ye...

dengan baju busuk daddy.. pengubat rindu..
Harini first kerja, xla kelam kabut sangat sebab bangun awal nak tengok dan set timing.. kul 5.45 pagi dah bangun.. hahhaa.. mandi2 dulu, lepas mandi tengok dah bulat mata si tembun ni.. siap2 pakai baju sume, siap bag dan EBM, breastfeed Ayra dan gerak pukul 6.45am.. Lepas hantar ke rumah Ibu (pengasuh) patah balik ke sekolah.. ngam2 sampai pukul 7.07am.. so esok leh pling2 lewat gerak kul 7.00am.. hehehe..

Alhamdulillah, Ayra good girl dengan Ibu dia.. setakat ni dah 3x hantar, xde buat perangai sangat (doa sampai bila2 dia akan camtu, kalau nak buat perangai, buat perangai time dengan mummy takpe)...banyak dugaan dan kebimbangan sebenarnya masa nak hantar Ayra ke pengasuh (bukan masalah dengan pengasuh).. nanti citer lain.. tapi Alhamdulillah, setakat ni everything went smoothly.. Ayra paham kot mummy dia susah, duduk sorang2 je jaga dia.. 

Cuma kalau ditanya perasaan saya sekarang, i want to be with MBB ASAP.... bila dah ada anak ni tiap kali tengok muka dia, especially masa dia tido, rasa cam kesian dan bersalah sangat sebab dia tak dapat kasih sayang yang sepatutnya dari daddy dia... nak jaga Ayra sorang2 tak susah tapi pada masa yang sama tak senang.. tu belum kira kalau time anak sakit... memang tak boleh bayang.. rasa cam time2 ni jugak nak isi EGTUKAR.. pepun, benda tu paling cepat pun boleh isi bulan 4 nanti.. sementara tu, mmg kena doa banyak2 semoga segalanya dipermudahkan untuk kami.. doa jugak ye friends.. :))


>
>

November 14, 2013

Must Have Item: Ubat Sembelit

kredit pic SINI
Dearest mommy to be.. sila masukkan ubat sembelit ni dalam list barangan anda.. 
serius nih.. sebagai preparation.. kalau xsembelit takpe la. kalau kena?? 
masa tu takla menggagau sangat.. xrugi pun kalau beli..
sebab masa saya dalam pantang haritu, memang hazabbbb gila kena sembelit.. 
sorry to say, nak mengeluarkan t**k keras tu lagi angker dan seriau dr nak beranak..
dah rasa macam nak beranak kali kedua dah..
memang takde prepare ubat ni.. dah kena baru nak berkejar ke farmasi..
yg takutnya sebab takut tetas jahitan.. luka n jahitan episitomy sy pjng jgk.. huhu
trauma tuuu nak meneran.. cuma beza hasil yang kuar je.. kuikuikui..

Penyebab sembelit ni, rasanya disebabkan pemakanan dalam pantang.. 
bila surf tenet, memang rata2 ibu-ibu pantang memang akan kena la sembelit ni..
nak2 yang had terus xmakan buah n sayur.. kompomla kan... org-org tua xbg makan sayur n 
tapi errr, dalam pantang haritu, saya belasah je makan sayur n buah..
yerr.. memang betul sy makan je.. xpantang2.. walaupun ma menjeling je xpuas hati..
tapi tetap kena sembelit.. balasan xdengar cakap kot.. huhuhu..

seingat saya, dalam pantang tu, sempatla kena 2x sembelit..
sebab lepas tu, agak2 masuk hari kedua xmembuang lagi.. cepat2 makan ubat atau makan pisang..
so mommy2be, beli siap2 tau


>
>

November 12, 2013

1st Anniversary

momen bercinta masa study..
momen bercinta masa dah kerja
engaged..  :)
akad nikah 12.11.12
majlis 13.11.12
bertandang 17.11.12
pengantin baru.. kuikui
5 months pregnant
8 months pregnant
9 months preggy
9.9.13  newborn ayra, daddy & mummy..
ayra sebulan
ayra 2 bulan
My life transitions.. 
bujang-kahwin-isteri orang-mak orang sikit lagi nenek orang pulak.. InsyaALLAH..
How time flies fast..
sungguh, sekarang lagi terasa hambatan waktu kan..
dunia dah nak kiamat biasala tu.. agagaga, self reminder kpd diri sendiri lah kan..

2007-2013
6 years in relationship baru.. 1 year in marriage baru.. 
Sedar x sedar dh ada anak sorang pun.. :)
alhamdulillah.. rezeki kurniaan ALLAH..
masih jauh perjalanan kami..
doakan...

HAPPY ANNIVERSARY CAYANG MUHAMAD SYAFIK AZMI.. i love u very-very much.. :))





>
>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa