LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow
Showing posts with label travelling system. Show all posts
Showing posts with label travelling system. Show all posts

November 8, 2013

Baby Carrier/Babywear


Pasni plan nak beli baby carrier/baby wearing lak pasni.. senang kalau nak g tempat-tempat yang sempit dan tak praktikal untuk stroller macam pasar malam.. hehehe.. 
dah ada satu carrier sebenarnya, brand Deuter.. kawan MBB bagi hadiah.. suka la MBB, sebab mmg dia dah aim brand tu sebelum ni.. hehe,

our Deuter carrier bag
mcm ni la rupa nya.. mcm beg hiking kan

tapi position baby kat blakang dan sesuai bila Ayra dah besar sikit.. 
lepas tu sporty sangat kalau saya yang nak pakai

baby dalam carrier deuter.. ala nomey3
Baby wearing skang mmg faymes kan?
dan memang senang nak bawak gi mana2 sebab jimat ruang menyimpan dan baby pun ada contact dengan kita..
Brand yang disurvey dan berkenan di hati setakat ni adalah ergobaby n boba..
any ideas lain x?


>
>

November 7, 2013

Carseat Ayra



Car seat pun dah beli... brand Fair World je.. 
lebih kurang cenggini la design dia, cuma bahagian bawah lain sikit dan kat tmpat duduk tu ada kartun Pooh..
boleh adjust 2 kedudukan je ni.. samada baring atau duduk..
sebab tu murah.. RM160 je..
yang mahal buleh adjust 3 kedudukan.. hrganya dalam RM300++
tak try lagi kat Ayra..  so tak boleh nak review banyak2.. nnti review lain ehh


   >
>

November 6, 2013

Stroller Ayra

Seriously tak pernah survey pun stroller sebelum beranak.. so masa pergi cari hari tu, saya dengan MBB blur.. xtau nak beli yang mana.. fungsi apa yang perlu ada, jenis yang mana yang bagus, ciri mana yang xpatut ada and so on.. jadinya lebih sejam setengah duk putar-putar dalam kedai barangan baby kat KB.. nasib baik 2 kedai baby tu berdepan je.. senang keje..

Last2 berkenan kat stroller-stroller yang ada kat Manjaku.. tapi stroller yang kami berkenan sume 1k ke atas.. wuwuuwuwu... tp akhirnya sepakat amik Sweet Cherry SCR10.. sbbnya berkenan dgn design dia..

Sweet Cherry - SCR10 HYDRA Chrome Stroller *BEST BUY*

features dia, boleh forward atau rearward facing, boleh pasang dengan car seat scr7, dan buleh adjust seat dia sampai jadi baby cot.. 

ayra dah try stroller tadi.. :)

Design cantikla..
cuma yang tak best, stroller ni agak bulky, amik space yang banyak dalam boot.. 
nasibla keta sedan, ok la kot... kemudian, dia berat.. dalam 10kg kot..  so kalau nak amik, memang katang la lengan2 i.. huhu.. tapi rasanya stroller ni takkan diguna kalau time sy ngan Ayra je.. 
masa ada MBB je baru guna.. ngeh3..




>
>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa