LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

February 25, 2014

Ayra Sakit Mata


Balik petang semalam, dah start bertaik mata dia..
banyak gila.. kemudian merah2 dalam mata kat bahagian urat..
memang dah terdetik, sakit mata ni...
lama2 makin bengkak.. sah sakit mata..

So mummy dengan pantas n tuntasnya titikkan susu badan dalam mata Ayra..
tu petua orang dulu2 tu..
ngelat juga budak tu..
marah sebab tak selesa kot ada air dalam mata..
tapi kesian juga tengok dia garu2..
sakit mata kan akan rasa gatal kat mata tu..
nasib baikla malam tu  Ayra takde merengek ke ape..

Pagi tadi bawa gi klinik.. risau jugak kot2 ada penyakit lain 
walaupun saya memang 100% sure konjuntivitis..
MA pun cakap sakit mata.. 
so dapatla eye mo free.. huhuhu
tapi tak letak pun..

Tengok lepas balik sekolah tadi, alhamdulillah...
dah tak merah dalam mata, bengkak pun dah surut..
taik mata pun dah tak ada..
tinggal merah sikit bahagian luar mata kat kulit je..

So, sape-sape yang baby kena sakit mata, titikkan aje susu ibu/badan.. 
berkesan sangat2.. :)

budak bulat ni dah tido dah pukul 7.30ptg tadi.. :)

February 22, 2014

Photobook RM5 dah sampai

Photobook RM5 (SINI) haritu dah sampai.... yeay!!!
ngam2 seminggu lepas upload, dapat kat tangan..

oh ye, saya print gambar ayra je.. hehe...





puas hati sangat...

so sape2 yang nk photo book cam ni, 
klik link ni SINI
n enter refferer code

FLGGA5AH
>
>

February 14, 2014

Softcover Photo Book Free!!!

Kat Mydeal sekarang ada bagi voucher tuk  6" x 6" square photobook 36 pages PERCUMA aje..




Detail deal ni korang leh tgk kat bawah ni..

HIGHLIGHTS

  • Photobook Albums
  • 4 Options Available:
    • 6" x 6" Photobook Square - Only RM0 instead of RM69
    • 10" x 8" Cheap 'n' Chic Softcover Photobook - Only RM38 instead of RM70
    • 11" x 8" Cool Image Wrap Photobook - Only RM52 instead of RM117
    • 8.5" x 11" Single Window Die-Cut Hardcover Photobook - Only RM62 instead of RM137
  • 6" x 6" Photobook Square:
    • Consists of 36 pages
    • Content: Art Paper 150gsm with Gloss/Matte lamination
    • Cover: Fully printed Softcover with Gloss/Matte lamination
  • 10" x 8" Cheap 'n' Chic Softcover Photobook Portrait:
    • Consists of 40 pages
    • Content: Art Paper 150gsm
    • Cover: Fully printed Softcover with Gloss/Matte lamination
    • Click HERE for more information
  • 11" x 8" Cool Image Wrap Photobook Portrait:
    • Consists of 40 pages
    • Content: Art Paper 150gsm
    • Cover: Fully printed hardcover with Gloss/Matte lamination
    • Click HERE for more information
  • 8.5" x 11" Single Window Die-Cut Hardcover Photobook Portrait / Landscape:
    • Consists of 40 pages
    • Content: Art Paper 150gsm
    • Cover: Buckram/Tinsel Shine covering material with laminated front cover picture.
    • Click HERE for more information
  • Preserve special memories in long-lasting books made of acid-free paper
  • Easy-to-use book-making editor (clickHERE)
  • Free pre-designed templates available (click HERE)
  • Every page is treated with high quality gloss or matte lamination; making them water, tear & colour-fade resistant (optional upgrade)
  • Quality print with HP Indigo press
  • Please click HERE for Editor Suite Overview
  • Fast completion within 6 - 8 working days

  • ADDITIONAL DETAILS:
    • Voucher is transferable
    • Multiple purchases of vouchers as gifts allowed
    • Redemption of multiple vouchers per person allowed

CONDITIONS

  • Delivery within 6-8 working days upon successful redemption
  • Delivery only, no collection option available
  • Please click HERE for Universal Terms & Conditions
  • For Option 1:
    • Limited 1 Voucher redemption per person
    • Voucher redemption period: 11th February 2014 till 11th June 2014
    • Shipping Fees: RM8 for deliver within West Malaysia, RM12 to East Malaysia
    • Delivery is payable directly to the merchant
    • Upgrade able to other hardcover photo book types
  • For Option 2 to 4:
    • Voucher redemption period: 11th February 2014 till 11th August 2014
    • Free delivery within West Malaysia, RM10 to East Malaysia
    • Upgrade content paper with lamination: Top up RM5 for Softcover photo book / Top up RM8 for hardcover photo book
  • Steps to redeem voucher:


DETAILS OF THE DEAL

 
Besides love and companionship, the perfect gift would be a gift that harbours and evokes beautiful memories.
 
 
Package life's bits and pieces with today's DEAL of a photobook! Choose from the following options:
 
 
Option 1: Mini Softcover for FREE instead of RM69
  • Free Mini Softcover 6" x 6" Photo Book Square, 36 pages
  • Content: Art Paper 150gsm with Gloss/Matte lamination
  • Cover: Fully printed Softcover with Gloss/Matte lamination


 
Option 2: Cheap 'n' Chic Softcover for RM38 instead of RM70
  • 10" x 8" Photo Book Portrait, 40 pages
  • Content: Art Paper 150gsm
  • Cover: Fully printed Softcover with Gloss/Matte lamination
  • Click HERE for more information
 
 
 
Option 3: Cool Image Wrap Hardcover for RM52 instead of RM117
  • 11" x 8" Photo Book Portrait, 40 pages
  • Content: Art Paper 150gsm
  • Cover: Fully printed hardcover with Gloss/Matte lamination
  • Click HERE for more information

 
Option 4: Single Window Die-Cut Hardcover for RM62 instead of RM137
  • 8.5" x 11" Photo Book Portrait/Landscape, 40 pages
  • Content: Art Paper 150gsm
  • Cover: Fully printed hardcover with Gloss/Matte lamination
  • Click HERE for more information
 
\
 

Printed on acid-free paper, the photobooks will induce laughter, smiles and tears of joy upon would-be recipients


PERCUMA!!!
tapi untuk yang 6"x6" jela..
bayar postage je..
saya dah beli.. ngeh3... nanti buleh buat album tuk kami laki bini lak...
ada 3 hari je lagi deals ni..

kalau nak beli, klik SINI



>

6" x 6" Photobook Square With 36 Worth Of Pages


6" x 6" Photobook Square With 36 Worth Of Pages


>

February 12, 2014

Photo Book RM5 Je!!!

Betul!!! 

RM 5 Je....



so xnak bebel panjang2.. 
sila klik 


dan masukkan kod bawah ni

FLGGA5AH

jom kita sama2 beli.. sape2 yang takde account tu boleh create account dulu ye...
sharing is caring.. :)


>
>

February 11, 2014

checkup 5bulan

Checkup 5 bulan Ayra

korek idung... hahhaha
Weight: 6.4kg
Tall: 66cm
Head circ: 44cm

Makin bulat n demuk2 comel mummy ni.. alhamdulillah.. tadi masa inject pun nanges jap je.. tu pun bukan sebab inject, tapi marah sebab baringkan dia.. good girl anak dara mummy nihh..
Kat klinik tadi tak duk diam tengok orang.. Dia suka sangatla tempat2 yang ramai orang.. semua benda nak pegang...
Misi-misi pun duk geram dan pakat pegang pipi labuh dia tu.. 
Dia buat donno je.. kalau dengan strangers memang macam tu.. bukan jenis yang friendly Ayra ni.. kena amik masa ice breaking dulu.. barula nak sengih2 lepas tu..
harap2 anak mummy ni tak demam la.. aminn...



gt;
>

February 10, 2014

Gud Nite from Ayra Arissa


Gud Nite aunties...
Ayra nak tido dah ni.. :)


>
>

February 6, 2014

Ayra kena bebel

Semalam Ayra kuat meragam.. xnk kena tinggal langsung.. mula la dia menangis.. tinggal g dapur nanges, masuk bilik amik baju pun nanges.. alahaii anak.. dah klau xtggal.. cane mummy nk buat keje, mkn n tukar dan sediakan air mandi Ayra.. huhu.. 

Mungkin sebab dia dah terbiasa ada orang menemankan dia masa saya buat kerja rumah (adik ada stay sama lebih kurang dah 2minggu).. tiba- tiba lak harini alone, sebab mak sedaranya xde.. g KL test lesen.. so memang merengek jela.. nk manja2 ngan mummy la tuu..  

Sudahnya, mummy bebel2 sikit2, terus tido anak dara ni.. Hahaha rasa bersalah pulak membebel2 kat Ayra.. Kesian dia.. Hihihi...

tengokla, tido pun dengan muka tak puas hati

>
&gt

February 2, 2014

Menjelang 5 bulan

Assalamualaikum....




jom ikut Ayra jalan2 aunties.. :)


>
>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa