LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

June 30, 2012

sex maniac lak!!

Stress betul skang ni.. hp maxis ada orang gila seks duk call-call.... 
Semalam masa dia call, saya tengah tido, dalam mamai-mamai angkat la even masa tu dah pelik sebab no maxis tu MBB je tau sebab memang hanya guna untuk BBM je..  ntahla, nak cerita kat sini pun malu ape yang saya dengar on the phone tu... sekarang ni hp maxis dah off dan terpaksa stop BBM sebab gangguan laki kurang asam tuh... harini sahaja ada lebih 30++ miscall... so girls, beware of number yang tak dikenali.. kalau  boleh jangan angkat la kalau tak kenal.. jap g kalau masih non-stop, saya publish no ni kat sini dan FB.. bia padan muka laki tak cukup akal tuh. mood geram nih..

>
>

June 24, 2012

hahaha, kantoii!!

kantoi dengan MBB pasal kewujudan blog ni.. mati2 ingatkan dia xtau lagi.. tapi bila dia bagi hint sikit2, huhu, bukan tebl jugak, memang teballl.. maluuuu.... harap2 dia tipu je yang dia tau... pasni kalau nak ngumpat dia kena cover2...  MBB, do leave comment ya... sbg bukti.. hehehehehe ;p


>

>

June 20, 2012

kad kawen dah siap!!

Wahhhh, terasa mood nak kawen berkobar2.. saba2.. enjoy single life yang dah tak berapa lama dah ni.. :p
sebenarnya ingat nak collect hujung minggu ni..
tapi owner syarikat ni ada keje lak. so pi amik mggu depan...
ngam2 dapat awal bulan 7... hujung bulan 7 dan bulan 8 dah puasa dengan raya..
hujung bulan 8 dah nak bagi pada bakal family, memandangkan kami buat kad 2in1.. so kira tak ada la awal sangat kan siapnya kad ni..
macam saya cerita dalam entri 1 dan 2
kad ni bukan custom made.. ambil design readymade je.. warna asal pun tak ubah.. sebab berkenan dengan kaler dia... teheeee...

cuma saya ubah rekaletak bahagian depan kad... naikkan benda tu sikit, turunkan benda tu sikit...
sebab nak seimbangkan banyak benda daripada template asal..
template asal ada gambar kartun kat bawah penjuru kanan, tapi saya buang sebab nak jadikan kad tu macam formal sikit.. ikutkan hati kanak2 riang ni nak je letak, tapi MBB tak setuju, tambah lagi orang tua mana nak kan ada kartun-kartun ni.. so nak senang dan puaskan hati, buang jela... gantikan dengan tarikh kat situ.. sepatutnya tarikh duduk bawah nama kalau ikut template asal..

depan


dan ianya menjadi tak seimbang bila banyak sangat space antara bunga atas dengan kotak walimaturus dengan nama kami kat bawah tu..
so saya ejas supaya kotak walimaturus tu tak bertindan dengan bunga atas (design asal memang bertindan) dan centralise tarikh kat tengah2 ruang kosong...
hehehehe, tibai je la kan even takde pengetahuan pasal grafik pun.. asal cantik di mata sudahh..


map

untuk map memang bermasalah sebab banyak kali juga betulkan.. hahaha, tambah, buang, tambah buang, i bet, sume bride to be macam tu kot.. almklumla, saya duduk jauh, balik pun, 3bulan sekali.. sekali balik, berubah benda ni, sekali balik, berubah lagi.. ini pun jenuh nak menunggu lambat lagi entah ape-ape la berubah kat hometown, tapi dah kad siap, bertambah ke berkurang, redha jelahhh..


bahagian dalam

 saje je tak nak bagi versi kaler lagi.. tak suprise la kan...rilek dulu.. lambat lagi majlis... ;p
cube teka kaler pe kad ni... ngeh3...
kos kad ni murah je.. coz i'm a bride to be with tight budget.. 
jatuh RM0.31 sekeping.. murah la tu kan... ^___^

>
>

June 17, 2012

surat cinta yang tak SYOK langsung..



bkn surat cinta pun, surat nak berkenalan je.. tajuk je gempak.. tapi seyes rasa tak cool n syok langsung..  adakah ini sindrom tunangan orang?? 
bukan kot. cuma rasa umur ni dah tak best nak bersurat2 secret admirer bagai ni...
note ni saya dapat masa nak g pasar.. ada terselit celah grill pintu depan... taktau la kerja budak nakal, prank @ ape.. tapi yang pasti tang kelakar sebab dia tulis no plate keta.. kat penerima, tulis no plate kereta saya dan kat dalam no plate keta dia lak. ambik ko, dah faymes masuk blog ni.. hahaha..
Lepas tu nampak keta bernombor plate ni park sebelah rumah...  
aiyooo, risau+ rimas
stalker dekat rumah je rupanya...
even kalaupun prank je, it's still not a good things... sighhhh...

>
>

June 15, 2012

e-day disaster!!

seperti yang dijanjikan.. :p akhirnya ada jugak entri ni walaupun kemalasan melanda.. 
sebenarnya masa E-day haritu, hanya melibatkan dua benda je  yang spoilt..  HANTARAN dan CUPCAKE... yang lain, ALHAMDULILLAH...

1. HANTARAN
Rekaletak bunga tak macam yang saya nak.. walaupun saya dah tukar dan bagitau kakak tu supaya ubah bunga supaya kedudukan bunga penuh di bawah cengkerang.. sebab kalau tak nanti nampak polisterene yang jadi alas kerang tu... TAPI, akak tu buat bunga hanya pada sisi sahaja.. so, memang kat bawah tu nampak terbongkang( betul ke tak perkataan nih..:P) luas polisterene tu.. aduh, tu takpe lagi sebab cantikla jugak tengok dari atas..
Yang membuatkan hati panas, sebab akak tu pergi GAM SAMPIN SONGKET yang mahal tu dengan glue gun untuk lekatkan riben.. adoiiii.. memang hati panas... sebab benda tu pricy... dan memang takde keperluan untuk dia gunakan gam sebab boleh je guna pin jarum.. sambil membebel2 sambil buang gam tu.. tapi tak semua boleh buang sebab kena benang tekat tu.. so, sy buang riben tu letak kat kasut, dan ubah susunan sampin tu letak menyenget.. masih bernasib baik sebab masa hantar sampin tu, sampin tu dalam keadaan terbalik, so yang kena gam tu bahagian dalam..
sejuk la sikit walaupun hanginnn...



kemudian cas yang dikenakan untuk bunga telur untuk pulut sangatla tak reasonable.. sebab dia cas rm25 untuk lebih kurang 10-12 batang bunga telur tu.. sy taktau sama ada uitu harga standard atau tak tapi masa ke satu kedai ni, saya jumpa yang jual dalam kotak pun 29.90 untuk 30-50 batang bunga, depends pada kualiti la.. kalau liplap banyak, ada 30 je, yang biasa2 adala dalam 50 batang... uiiiii.. memang tepuk dahi la kan.. 25hinggit untuk 10 batang(kalau tak silap) tanpa ada extra hiasan.... 


sebab tu la yang membuatkan diri sendiri dan adik bagi cadangan DIY je hantaran.. serik jugak la.. sebab bayar mahal, tapi kena touch up dan make over sendiri lagi.. T___T



2. CUPCAKE
Cupcake pulak kaler ungu.. huhuhu.. nasib baik sedap.. tapi memang bengang jugak la sebab masa nak pergi collect haritu, cupcake tak siap! dushhhhh, tarikh saya bertunang kan awal sehari dari tarikh yang dirancang, so lepas pergi tempah cupcake tu, saya pergi balik bakeri tu untuk ejas balik tarikh collect, sebelum ni cakap nak collect 27hb, tapi nak tukar 26hb.. dan suruh dorang ubah pada resit simpanan dorang dan saya.. tapi pekerja melayu kat situ, cakap takpe tak ubah pun sebab biasa memang dorang siapkan sehari awal pun... so tak tulis pun takpe.. saya cakap kalau confirm takpela, jangan nanti blame saya sudah.. dia bagi jaminan memang boleh ambil sehari awal.. masa tu memang rasa tak sedap hati dah...
26hb tu tepat seperti yang dijangka, kek cawan saya tak siap! dan boleh pulak dia blame pihak saya dan tanya balik masa bagitau tarikh tu bagitau bila.. sebab stated kami nak ambil tu 27hb bukan 26hb.. memang rasa darah menyirap kat kepala... nasib masa tu adik yang pergi...bukan saya.. kalau tak memang saya cari pekerja yang taknak betulkan date kat resit dan siap bagi jaminan lagi tu.. saya suruh adik pergi balik kedai tu dan tanya bila boleh siap sebab janji haritu lain.. memang sengaja saya tak pergi sebab tau kalau tak memang kena maki free pekerja tu.. huhuhu, takdela kan, sebab memang bukan salah kita. bukan kita tak pergi dan mintak betulkan pun... kalau cakap kerja cam **** marah, tapi service kelas ketiga.. 
masa kali kedua adik pergi kedai tu, tokey dia, cina mintak maaf dan janji dia cuba buat hari tu jugak kalau tak sempat, siap paling lambat pun pukul 9 pagi esok.. 
dapat2, shock sebab kaler purple.. hahaha, takpela, purple pun purple janji dulang tu berisi..


Syukur sebab yang spoil pun benda small matter je.. adatla tu kan.. tak semua sempurna... yang lain alhamdulillah lancar semuanya... benda-benda yang spoil ni pun takdela sampai buatkan saya ralat ke sudah.. habis majlis, habis... cuma pengajarannya, memang kena sentiasa keep update dan pantau vendor2.. tak boleh nak lepas tangan dan follow dorang punya suka hati je... saya taknak jadi customer yang cerewet dan suka mengarah2.. sebab tu jarang sangat sy nak tanya2, calling2 sebab saya dah bagitau dengan detail macamana saya nak sesuatu benda tu.. nanti cakap kita ni tak percaya la apela, yela, sape nak deal dengan orang cerewet.. tapi lepas ni, memang have to be fussy la.. sorry vendor2 sume yer.. 
xmau pisang berbuah dua kali :p

>

>

June 12, 2012

AL-Fatihah

Takziah diucapkan kepada one of my besties, Ainun Jariyah Mat Ariff. atau kami panggil enun.. ayah dia meninggal tadi.. tak silap kerana sakit jantung.. baru lepas operate dalam minggu lepas... terkilan sebab tak sempat melawat di HUSM.. padahal masa hari rabu tu siap round satu KB.. memang dah niat nak g, tapi alpa dengan urusan peribadi dan dunia.. tapi menyesal pun nasik dah jadi bubur..


AL-FATIHAH


>
>

June 11, 2012

Projek DIY: teaser




my next project..DIY bekas hantaran..
buat sendiri la senang :p
adik-adik yang suggest, mulanya nak suruh dorang je buat sebagai aktiviti cuti sem, tapi tetiba je terexcited buat sendiri..
hehe, antara sebabnya; hantaran spoil masa E-Day + rasanya lagi jimat kalau buat sendiri...
dah 80% siap dikerjakan masa cuti berbaki 3 hari, hari tu.. untuk enam dulang/bekas.. 3 je lagi KIV sebab barang makanan. so kena hold dulu la
terpaksala mengkreatifkan diri sambil mencedok idea dari majalah..
asal cantik dimataku sudahhh.. hihihi
siap melecur tangan ngan kaki kena glue gun..



next project pun sama, ada kejadian disebaliknya yang membuatkan sy frust.. nantila citer dalam next entri (dah berapa kali next entri daaa.. sori, my bad.. kekangan waktu+mood swings ;p)
  so decide untuk DIY sendiri veil.. hahaha mampukah???



veil ni baru je proses menggunting kain supaya dapat bentuk ala-ala veil walaupun tak berapa nak veil.. hahaha, 
sanggup pergi Jakel ooo nak cari lace matching baju kawen dan kain untuk wat veil ni.. 
saya beli kain chiffon crepe.. pricy skett, rm48/meter... 
sebenarnya kalau ikutkan hati, nak je rembat yang chiffon rm15/meter.. 
hahaha, tapi advisor tak approve.. T__T..

hasilnya??
nantikan...


>






>

June 2, 2012

pict e-day ^^


alhamdulillah.. semua selamat dan berjalan dengan lancar walaupun ada satu dua benda spoil.. yg tu next entri la cite..
kekangan internet menjadikan entri ni sebenarnya basi.. sebb baru nk hapdett.. kat umah guna broadband yang super lembab.. 
oh yer.. gambar yg hilang haritu dapat recover.. ngeh3 gembira!!!
ada sesetengah gambar ni mmg dah ada dekat FB...
dan semuanya dari my cam..
tgh tggu pict dari butik ngan MBB..
layankan dulu..
tatata...


selamat jd tunanganku... ngeh3
ngan family sy
wif both families
                                     

yeay!! we're engaged
running girl for the day.. tenkiu...

running man for the day
hi mr syafik! i'm ur fiancee.. hehehe
                                       
                                                 

wif my bff...
                                         

ngan baby irfan..

first time pkai jubah.. pergi jmpa MBB lepas mjlis sbb dia dah nak blik

>





>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa