LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow
Showing posts with label resepsi. Show all posts
Showing posts with label resepsi. Show all posts

January 12, 2013

7th review : Hantaran

Deko hantaran pernah saya reveal dalam entri ni [SINI]
yang tu bekas kosong je..
hasil pada hari majlis
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


buah tu bukan sebahagian daripada hantaran.. tu untuk meja makan pengantin..taktau kenapa dorang letak kat situ..
 semua ni gambar yang amik dari adik ipar..
so taksemua hantaran ada close pic.. layankan jela apa yang ada eh..
memang terlupa sungguh nak amik gambar malam sebelum tu..
adehh..


antara hantaran saya kepada MBB

1. set perfume
2. coklat
3. set pen
4. HP
5. baju kemeja dan tie
6. cincin
7. buku
8. cake in jar
9. pulut dan bunga telur


dalam gambar ada lapan je kan.. sebabnya waktu ni pulut tak siap lagi.. dekat2 rombongan lelaki nak balik barula pulut siap.. tapi waktu tu sy takde perasaan pape pun.. hahaha, pandai2 la dorang wat keje.. janji pulut tu siap..

the HP.. 
pen berukir nama kami.. :)
cake in jar, kemeja+tie

perfume set
chocolate!!
buku untuk MBB
ni je gambar pulut dan bunga telur yang ada.. sob sob..
hantaran MBB simple je..  sume dalam kotak.. tak salahkan dia la kan.. perjalanan jauh nak sumbat dalam kereta tu kalau hias cantik2 pun tak ada jaminan  yang ia tak rosak.. nak2 kereta pulak penuh dengan penumpang..
nak hias masa dah sampai sini, haha, takde sape rajin..
me? tak kuasa den.. tak cukup tangan..  :p


Hantaran MBB kepada saya
1. Quran + sejadah
2. Buah-buahan
3. Cupcake
4. Perfume Set
5. Kain Telekung Solat
6. Cincin
7. Mas kawin
8. Kuih Muih
9. Gula-gula + manisan


gambar ni je yang ada untuk hantaran sebelah MBB.. 
hantaran untuk saya ni memang saya tak amik pot langsung.. memang serah pada dorang 100%
even semasa majlis dan selepas nya pun, masih tak hirau.. 
esoknya, baru perasan, yang tang-tang makanan sume dah lesap.. haha tanpa sempat daku menjamahnya
kecuali kuih2 tradisional + 1 kotak gula masam famous amous.. 2 kotak lagi tak dapat dikesan..
tapi sy tak marah mahupun rasa apa2.. biarlah dorang amik.. sama2 kongsi.... :)




semasa majlis bertandang pula, saya bawak dua lagi bekas hantaran..
sebab biasanya kita takkan datang dengan tangan kosong
mula2 ingat nak bagi makanan..
tapi kami datang awal lagi..
rombongan pula datang awal sehari sebelum majlis..
takut makanan rosak..
so last2 decide bagi 

1. set baju santai; tshirt+ seluar khakis
2.  set toilettries

hiasan pun simple2 je.. again; the same reason.. saya yang bawak masa balik dengan MBB..
dan tak kuasa nak pangku.. hahaha

see, bunga foam yang besar tu saya lilit2 je letak dalam bakul mengkuang.. saya suka betul bakul ni.. :)

>
>

December 8, 2012

3rd Review : Makeup

AKAD NIKAH

MUA: Awie Bridal


 maap, kualiti gambar tak seberapa.. gambar daripada OP belum dapat..

RESEPSI

MUA: Awie Bridal




BERTANDANG

MUA : Kak Jah



untuk makeup, ketiga-tiga makeup untuk majlis memang sangat2 puas hati.. tiptop.. tahan sampai petang.. except lipstick la.. tu mmg kena topup..
makeup yang tahan lama sangat penting pada saya memandangkan saya ni penghidap hyperhidrosis.. 
nak lekat setengah jam pun sebenarnya susah kalau datang time berpeluh satu muka tu..
so kalau tahan setengah hari mmg terbaikla..
lagi satu, nampak setiap makeup tu lain-lain kan style dia.. muka pun tak satu pattern je.. 
yang tambah lagi syok sebab sy period, so tak prob bab2 nak solat..
untuk akad nikah, makeup di butik, resepsi di rumah, dan bertandang di butik..
aksesori untuk akad nikah dan resepsi sepenuhnya Awie Bridal..
untuk bertandang, semuanya saya punye.. :)


>
>

November 23, 2012

1st review : inai

Sebenarnya tak tahu nak start review things about my wedding ni macammana, day by day ke, atau things by things..  pikir punye pikir, last2 decide review sesatu benda la.. since sebenarnya banyak yang dah saya review sebelum majlis lagi kan? yang dah direview sebelum ni, saya hanya akan tunjuk hasil je, aci x?
 yang day by day tu akan direview jugak, jangan risau.. sebab banyak benda sangat berlaku 2-3 hari kejadian.. nanti sy share lain eh..

sebab inai ni jadi first review adalah kerana inai la first thing yang saya buat untuk my wedding!
saya balik hari khamis, masa tengah drive dalam perjalanan balik ke kelantan, dalam pukul 6 petang boleh tetiba request kat ma, mintak tolong buat inai, 
nak pakai malam tu jugak.. hahhaa.
so sampai2, berenti lelah jap, mandi sume, terus hulur tangan kat ma, pakaikan inai daun...


esoknya tengok hasil, tak merah pun.. oren je..
tapi saya dah buat back up plan..
sebab tau tak sume inai daun ni akan menghasilkan kaler merah..
so jumaat malam sabtu esoknya guna inai mekah jenama Rani ni


malam ahadnya topup balik dengan inai daun.. kena rajin kalau nak inai tahan lama..
tu untuk jari...
yang ukiran tangan pulak??

ingat lagi yang saya cakap nak buat ukiran inai ala2 irma hasmie? check SINI
jumaat malam sabtu tu terus mintak tolong adik lukiskan..
sebabkan amatur, so dia draft dulu dengan magic pen.. hahaha
lantakla asal jadi..


hasilnya???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Photo: B4 dia jd puan!

ada la jugak iras2 inai irma kan?? hihihihi
saya tak buat kat tapak tangan pun.. semua kat jari je..
inai yang diguna untuk ukiran ni beli kat kedai india..
jenama Beauty.. memang khas untuk mahendi..
inai mahendi ni tak tahan lama pun, mungkin sebab buat sendiri kot.. 
rasanya kalau buat kat kedai tahan dlm masa seminggu...
 so kalau nak buat sendiri, buat la 1-2 hari sebelum majlis..
macam saya untuk majlis bertandang, kena topup lain..


>
>

November 21, 2012

teaser resepsi



sneak peak resepsi belah saya, 13.11.12..
nnti sy review ekk.. daaa.. =)

>
>

November 15, 2012

Teaser Akad Nikah


Official Photographer: Ja Ismail
Makeup: Awie Bridal
Pelamin: Awie Bridal
Attire & HB: Sendiri punya.. :)

p/s: gambar dicilok dari FB my OP.. malas lagi nak transfer gambar.. hehehehhe.. nntikan full review.. tungguuuuu...


>
>

November 6, 2012

CSI Guestbook in Frame

Versi soft copy CSI guestbook ni dah direveal dlm entry ni [SINI]
sekarang dah siap berbingkai dah guestbook ni..
err, maksudnya, kita dapat yang sekali dengan bingkai,
bukan kita yang kena bingkaikan..
guestbook ni ambil secara pick up.. 
adik yang ketiga ambilkan sebab dia mmg kat area Selangor.. dekatla ngan KL kan..
nak pos boleh, tapi takut patah, retak dsb...
so taknak amik risiko..
sori dik, susahkan.. hahaha, kecian dia, bawak benda alah yang beso ni naik LRT..
terharu.. T____T
so introducing
my CSI guestbook
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


FOC frame yang kat tepi tu.. 
yang ni frame yang dekat IKEA tu kan??
akhirnya dapat juga.. hehehehe, 
nak wat camno.. sini takdok IKEA..
keciannn kan... melopong + nak meleleh2 air liur tengok barang2 kat IKEA yang comel dan unik tu haa.. 
harap2, tetamu-tetamu nanti jangan segan2 tinggal cap jari..
jangan bagi cap jari kaki sudehhh..
:p

>
>

November 3, 2012

in progress.. packing doorgift

cuti hariraya aidiladha, atau lebih tepat hariraya tu sendiri dimanfaatkan dengan membungkus doorgift


terbahagi kepada 4 stesen..
stesen 1; achik n abah mengeluarkan tupperware dan letak penutup
my station; sesi tampal-menampal tag pada tupperware..
stesen 3: angah setting paperbag dan  adik lelaki buka bekas telur
stesen 4: ma masukkan tupperware, gula-gula dan bekas telur dalam paperbag
tak banyak pun.. dlam 400pcs je.. sebab nak settlekan yang ada tupperware dulu
lepas siap, sakit belakang.. kemudian masing2 terlentang, tido kepenatan..
 hohoho horlicks sungguh..


bila semua bangun petang tu.. sambung balik kerja..
kali ni bukak bekas telur yang berbaki 800++
bukak je, telurnya nanti 2hari sebelum majlis baru boleh masukkan..



Sebagai upah, bawak awok2 yang terlibat makan Kepsi.. kepsi je yang den mampu.. hahahha..

Esoknya, saya tiga beradik perempuan telah mendeco dan meletak barang hantaran dalam akuarium hijau putih saya tu..
pic mana???
nanti lepas usai majlis, saya review okehh??


si tabby pun menyibuk jugak.. muke tak puas hati takdek orang layan dia..


>
>

October 30, 2012

sneak peak third HB

sneak peak ke??
ni macam dah tunjuk sume je..
hehehe.. 
sebenarnya HB ni tak sampai kat tangan saya pun lagi...
masih berada dengan tuan punya badan yang buat ni.
watermark pun Sekoci Norlie lagi sebab this pic memang amik kat FB sy yang kak Norlie tag nama saya..
kawan-kawan FB mungkin dah tengok pic ni.. tapi takpela, share dengan kawan2 blog pulak..

Photo: Sneak Peak - Vintage HB for Noor Shizan Ibrahim

konsepnya, Vintage HB..
sebab haritu saya request HB brooch dengan Kak Norlie dan dia cadangkan buat ala-ala vintage..
saya ikutkan je.. sebab dia lebih pakar kan.. even sebelum2 ni pun memang saya puas hati dengan hasil kerja beliau..
akhirnya cukup sudah HB untuk ketiga2 majlis..
tak sabar nak tunggu HB ni sampai ke tangan.. \(^__^)/


>
>

October 29, 2012

gubahan hantaran~~

pernah review projek ni  dalam entri ni [SINI]
gubahan hantaran buat sendiri je..
semuanya gara-gara kisah masa e-day.. citer penuh kat [SINI]
serik oiii...
plus, saya ni memang nak berjimat pun.. hohoho.. erkk,  cakap jela kedekut nak keluar duit kan.... :p
hehe, takla, bila buat sendiri seriously memang banyak jimat
daripada tempah.. betul3.. tak tipu pun..
berbanding dengan tempah haritu, tempah makan kos lebih rm4++ untuk 7 dulang...
manakala untuk 9 dulang buat sendiri..
habis around rm2++..
jimat kan??
hasilnya???
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-




hasilnya takde la meletup sangat pun..  sebab sedar diri bukan kreatif sangat pun.. T___T
tapi sebab buat sendiri, rasa puas hati gila-gila..
;)


>
>

October 22, 2012

baju songket

satu lagi baju..
kaler ala2 biru + hijau torqouise..




kain baju ni ala2 songket..
tapi taktau la pure songket ke tak..
kalau tengok dekat baju dia, memang  penuh dengan benang emas..
try haritu, memang panas gila..
sebab kain dia tebal + kena slim dietkan badan sikit, baru cantik terletak bila pakai baju ni..
sebab dia tebal.. jadi dia menambah isi kulit tepi badan kita.. huhuhu




amik mode klasik sikit..
sebab baju kuning tu dah dress moden kan..
cuma satu persoalan menghantui pikiran...
bila nak pakai baju ni??
saya taknak tukar2 baju pada hari persandingan..
rumit+cerewet+buang masa yang sepatutnya digunakan untuk melayan tetamu..
nak amik satu baju je, rugi kot, sebab pakej mmg dua baju...
huhuhu.. hentam sajalah labu..


>
>

October 16, 2012

artwork CSI Guestbook..


artwork untuk CSI guestbook dah finalize.. yeay!!
err,  artwork sebenar, takde pun lambang love yang dibuat watermark tu, 
tu kan logo rasmi blog ni.. hahaha konon-kononlah kan..
apa itu CSI Guestbook?? nak tau baca kat [SINI
sekarang, tunggu siap je...
lepas tu, kita tengok sape jadik mangsa untuk amik benda ni.. hihihi :p

p/s:  CSI guestbook ni sponsored by my angah.. hehehe, thanks to her.. lap u lah.. >_^


>
>

October 15, 2012

Pistol!

kedua adik tersayang belikan ini
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


PISTOL!!!! 
tak surprise pun, since tajuk pun dah reveal kat atas kan benda alah ni ape kan..
nope.. bukan pistol air yer...
ni sebenarnya... 


pistol sabun..
nak buat bubble nanti outdoor photoshoot.. 


konon-konon cenggini lah rupenya nanti





pengantin dengan buih sekeliling...

tukang tembak buih tu nanti siapa?


opkos la adikku berdua nanti..
ngeh3.. :p


>
>

October 14, 2012

Frame Gambar

Frame sudah dibeli..
jeng! jeng! jeng!



Apa mau buat dengan ini frame???
heheheee, yang ni saya betul-betul nak cilok idea ex-b2b nora
tang yang letak frame di meja makan beradap tu haaa..
yang lain tak mampu nak tiru .. dah memang dasar pemalas pun.. hihihi..

kredit pic:  http://norapurplebridez.blogspot.com
cantik kan??
errr..  tapi saya tak mampu nak wat secantik ni..
saya olah ikut cara saya yang tak kreatip je la nanti...
2 frame lagi ingat nak letak dekat guestbook corner/counter..
jadi ke x, wait n see la.. 
hohoho cuak weh!!

>
>

October 13, 2012

paper lantern

Pergi supermarket ritu, grab benda ni...


ikut tema main.. kuning dan biru..


PAPER LANTERN
 tapi sayangnya... ada satu saiz je.. yang besar sahaja..
yang medium dan kecik dah abes kaler ni..
hukhukhuk..
nanti la cari lain..
ingat nak letak tepi pelamin je...
tapi kalau ada lebih,  MUNGKIN nak hias bilik pengantin..
adik suruh letak di khemah sekali..
idea ni saya pernah tengok b2b Nora buat..
cantik sangat kan??

nora, pinjam pic.. hehehe
TAPI...
tengok budget ye adik-adikku.. 
hihihi

>

>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa