LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

September 30, 2014

Ayra day385

 

Eksyen anak dara ni pkai spek 2hengget.. Haha.. Sebenarnya nk pau duit daddy dia je.. Lepas tu nan hado dia nak pkai.. Dicampak-campaknya.. Hhaha.. Bgus pun dia xpkai.. Bkn elok sgt pun tuk mata baby kan.. Hihihi

September 13, 2014

#UPSR

"saya sebolehnya tidak mahu komen tentang Bocor.Biarlah pihak berwajib menyiasat dan mencari pelakunya untuk diadili. Tetapi ramai pihak menuding jari.Tunggulah dulu siasatan dibuat.Tak perlu jadi hakim tak bertauliah. Kalaupun ada berita pelakunya sudah ditangkap...belum dibuktikan dia bersalah. Bukan sahaja emosi murid terganggu...emosi guru siapa yang mahu peduli.kelas tambahan perlu dibuat semula..pengurusan murid upsr perlu dibuat.Pengawas peperiksaan yang semuanya guru perlu hadir semula.Ketua pengawas peperiksaan perlu beratur di bilik kebal seawal 6 pagi.Guru matapelajaran perlu urus semula kelas.Penyelaras UPSR(guru) perlu setup semula dewan,slip,Setiausaha peperiksaan(guru) terpaksa pening sekali lagi..murid yang tak mengambil peperiksaan perlu diurus supaya sekolah terkawal..lawatan murid terpaksa dibuat semula..solat hajat,bacaan yaasin...air yasin...pensil murid,kehadiran murid....

Jika keputusan teruk...guru akan dibantai habis habisan oleh semua pihak.Jika keputusan baik..guru tuisyen akan dijulang dan dikalung bunga malai...

guru tidak tahu soalan itu bocor atau tidak sehingga peperiksaan tamat.Guru akan berusaha pastikan murid berjaya sebab itu KPI yang diletakkan.

Siapa yang boleh akses soalan?kes bocor berlaku setiap tahun tapi apa pendekatan yang diambil?
Guru selaku penggubal soalan pun tak pasti soalannya naik atau tidak..

Jika guru yang membocorkan soalan, warga guru mengecam sekeras kerasnya tindakan tidak beretika ini.Umum perlu faham yang menaip soalan bukan guru,yang mencetak soalan bukan guru,yang menghantar soalan juga bukan guru malah yang mengepilnya pun bukan guru. Yang menjadi punching bag----->ya itu guru.."


P/s: copy paste dr FB cikgu zahran

September 11, 2014

Ayra 1st birthday celebration



 
Semangat mommy dan daddy g beli kek kat Manjung nuu haaa.. Sebb Baskin Robbin ada kat sana je.. Mommy yg gedik nak kek aiskrim.. Muahahaha.. 

Berdesup ke sana lepas bawak Ayra ke klinik cucuk MMR.. Sampai 3 misi sekli pegang dak kecik ni.. Kuat tul melawan.. Berat pun naik 200g je.. Dah duk kat border line.. Sikit lagi nk masuk garisan kuning.. 2 bln lgi lak checkup nk monitor dia nye berat.. Alahai.. Memmg dia kurang mkn nasi pun sebelum ni.. Baru 2-3minggu ni yang start nk mkn nasi balik... Tu yg rasanya penyebabnya naik sikit berat tu.. Harap2 naik banyakla berat dia bln 11 nnti..

Sampai manjung pun dah dekat pukul 5 dah, siap tawaf lagi tu mall.. Ayra dapat kasut mmg nak jalan saje dia.. Okla sbb mall pun xramai org, lengang je.. Bg la dia jln puas2 walaupun berpimpin.. Walaupun kadang2 siap merangkak.. Hahaha... Penyudahnya, sebab penat sgt jalan, Ayra tido otw balik, so xdapatla celebrate hari 9/9 tu.. Nasib pun baik, kek xmencair..


Esoknya, 10/9 baru celebrate.. Lepas balik sekolah, baru potong kek.. Kecik2 je.. Sambut bertiga je.. Jadilaa.. Kita sambut kat umah tokma lak ye ayra.. Baru best sikit.. :)





September 9, 2014

Happy Birthday Ayra!!!

Harini 9/9 genap Ayra setahun.. Kejap je rasa masa berlalu.. Dah besar dah anak mommy sorg ni.. Dah pandai jalan dah pun.. Makin banyak keletah dan akal.. Hihihi.. Happy Birthday little precious one.. Mommy n daddy loves u very-very much.. Mommy n daddy harap Ayra akan jadi insan yg berjaya dunia dan akhirat, jadi anak yang solehah dan berguna.. InsyaALLAH.. 



p/s: don't grow up too fast dear.. Mommy xpuas lagi melayan awak.. Hihihi..

September 4, 2014

Ayra ada fish

Ayra memang suka dengan binatang.. Especially kucing, ayam dan ikan.. Mmg seronok sakan la klau nmpak depan mata.. Since memg nak bela ayam mmg xdapat la, kucing pun sebb risau bulu dia, daddy Ayra belikan la akuarium dan fish sekali.. Hari2, memang bangun pagi dan blik sekolah, mesti tengok fish dulu.. Kalau sebut fish je, mesti dia tuding ke akuarium.. Hehe.. Pandai...

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa