LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

July 31, 2012

Sahur ape??

Assalamualaikum.. entri awal pagi.. baru lepas sahur... :)  macam saya memang menu sahur orang bujang yang malas je.. cukup la asal kan tak melepek sangat lepas balik kerja... lagipun pagi-pagi memang tak lalu sangat nak makan.. hari-hari masa sahur akan terpikir dua benda. 1st mesti pikir apa yang family kat rumah sahur, yang kedua, apa pulak yang MBB sahur... kat rumah konpom sedap walaupun lauk simple.. almaklumla air tangan mak kan...
pemandangan sunset bandar KT pada tahun 2010.. masa ni buka puasa dengan MBB sambil  tunggu bunyi tembakan meriam... nostalgia sungguh.
MBB minggu lepas, dia bagitau sahur dengan sardin je... kesian dia.. sedih pulak saya dengar.. T__T.. nasib baik, sebelum puasa haritu, saya poskan dia serunding ikan dengan ayam.. boleh la tukar-tukar walaupun masih tak berapa nak happy dengar menunya... semalam tanya, dia cakap sahur dengan nasi goreng... wahh, dah improved sikit.. takla sayu sangat hati mendengarnya...  good-good..  selalu jugak dia mengeluh, tak sedap makan sorang-sorang, buka puasa sorang-sorang.. reaksi saya, hanya mampu sabarkan dia.. nak janji yang bukan-bukan tak mampu, takut tak dapat nak tepati janji.. cuma mampu cakap, insyaALLAH, kalau diizinkan, tahun depan boleh berbuka sama-sama.. dengan status yang berbeza pula... doakan.... amin...


>
>

July 30, 2012

Helping Apps HP untuk PJJ couple

Rasanya ramai yang dh tau yang kami mmg PJJ couple, soon, insyaALLAH, married couple lak.. aminn.. lepas kawin pun masih PJJ lagi.. sebab MBB mengajar di kawasan pedalaman Sarawak, kalau untuk cikgu-cikgu, mesti tahu kalau sebut kawasan P2@ pedalaman tahap 2.. biasanya P2 ni hanya boleh dilalui dengan kenderaan 4wd sahaja... tapi lagi teruk P3 la.. sebab biasanya P3 accessible by boat /pesawat ringan je... kawasan dia memang tak ada line telefon, baik telefon kabel apatah lagi line hp... yang ada hanya internet yang tenggelam timbul.. almaklumla, schoolnet.. laju mana sangatlah kan... so bagaimana kami keep in touch??



Dolu2 ataupun tahun lepas, FB banyak membantu.. biasanya kalau masing-masing online pada waktu yang sama, kami chat..biasanya waktu pagi la.. tapi takla lama pun.. sebab MBB pun kat skolah waktu kerja.. dan pada waktu tu biasanya saya pun bergegas nak pergi sekolah.. kalau dia ada kelas tambahan waktu malam, setakat tanya-tanya khabar je.. almaklumlah, takkan nak menghadap depan laptop, tak mengajar lah pulak kan.. kadang-kadang tu bila internet tak ada atau tak lepas untuk buka FB, so diam la kami 5hari, sebelum MBB keluar hari jumaat.. lepas tu bergayut sampai lebammm.. hihihi...

Bila dia dah start masuk dan keluar setiap 2minggu sekali, memang harus cari alternatif lain.. so kami decide untuk beli HP Blackberry..  Errkkk sebenarnya decide nak beli untuk hantaran, tapi sebab memang urgent nk guna, kami pakai je dulu, nanti letak kotak HP je atas dulang.... hahaha, alasan coverline; bahaya letak tepon real nanti ramai-ramai nnti hilang, sia-sia je.. lagipun who cares kan, majlis kita, so up to us la kan nak taruk apa dan letak bagaimana ..nk mengata, mengata la.. i don't care.. huhuhu... urgent nak guna sebab nak BBM through wireless..

 


Lagi convenient sebab guna HP kan.. nak message-message pun tak adala nampak sangat dan paling penting, handy.. sebelum ni terpaksa usung laptop hari-hari.. kadar kekerapan contact pun bertambah, weeeee... tapi bergantung pada line internet jugak.. kalau tak, pandang je la BB tu sorang-sorang

sekarang, bila BBM tak dapat, sebab Blackberry Internet Service tu expired masa MBB kat dalam hutan tu,  kami guna
 

Viber!!
Cuma sayangnya, kat BB, tak ada versi free call lagi.. ada free message je.. yang ada free call dan free message cuma kat android dan juga iphone/ipad.. so kena la guna samsung dengan ipad.. BB letak jauh-jauh.. Dengan adanya apps ni, sekarang kami boleh buat call even tak ada line telefon... dengan syarat ada wireless.. nak harapkan Skype, memang tak lepas.. sebab skype perlukan internet yang ok jugak..



Satu lagi apps yang membantu adalah WhatsApp... tapi kami jarang guna.. hihi, kalau dua-dua kat atas ni tak dapat, last resort baru guna whatsapp...


Dekat FB sekarang memang jarang sangat-sangat dah guna.. sebab ada yang lagi tangkas.. :p.. Syukur alhamdulillah, sebab dengan adanya apps ni semua membantu kami untuk keep in touch walaupun bukanlah hari-hari dan sepanjang masa.. sekurang-kurangnya boleh jugak bergayut telefon selang 2minggu sekali kalaupun tak dapat instant message..Bersyukur sangat-sangat dah jika nak dibandingkan dengan mereka yang langsung tak dapat berhubung berbulan-bulan... berpegang pada prinsip kalau kita rasa kita punya dugaan tu besar, ada orang lain lagi yang dugaannya jauh lebih hebat dari kita.. so be positive dan chill!!
 >
>

Moody Monday

Isnin datang lagi.. macam biasa la kan... sape yang suka monday?? angkat tangan please... Masih mood nak cuti sebab rasa penat tak hilang lagi.. sebab tu kot harini pagi-pagi lagi dah sakit kepala... kesian MBB, cuti weekends tak terlayan dia...gara-gara pergi Ipoh kannn.. tunggu next 2 minggu lagi baru dia keluar... T___T....
cuma yang gagahkan diri sebab hujung minggu ni nak balik kg.. sebab minggu depan ada cuti Nuzul Quran... weeeee.. harini pun dah 10 ramadhan.. fasa pertama dah complete... tak sabar nak buka puasa di rumah... dengan ma ngan abah... puasa rumah bujang sudah tentu amat berbeza dengan rumah keluarga.... hehehe..





>
>

July 29, 2012

Terbeli Pen Untuk Hantaran

Semalam pergi Ipoh, misi sebenarnya nak temankan Fara.. sebab dia langsung tak shopping barang untuk hantaran lagi..  kesian pulak, alang-alang bawak dia, bolehla misi serampang dua mata... sy sendiri pun nak beli gula-gula dan riben untuk goodie bag kat Mydin Meru Raya..
Masa kat Aeon Stesen 18, pergi la godek-godek pen untuk hantaran.. sebenarnya saja survey-survey... sebab haritu MBB ada mention pasal nak beli pen.. dua-dua kan cikgu, so pen memang berguna untuk kami..
kalau ikutkan barang dah cukup sebenarnya.. tapi biasalah kan.. nafsu.. nak-nak seluruh kedai dalam mall ada less 20%.. lagila kan menggedik nak beli..
godek punya godek last-last berkenan dengan brand SHEAFFER... 


sebab harga dia sangatla reasonable dengan design.. yang lain, harga mahal tapi batang pen besar sangat.. susah nak grip... yang murah pulak, kaler yang ada tak berkenan dekat mata lak... so amikla yang harga tak berapa nak mahal dan murah ni.. tapi yang ni lepas less, dapat lebih kurang RM 78 untuk dua batang pen ni...
tapi..... yang terus sambar pen ni sebab 
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


boleh engrave nama kat pen... so ukir nama saya dan MBB dekat setiap satu pen ni..
saya ukir yang rollerball nama saya dan MBB ballpoint..


tapi rasanya dua pen ni bakal jadi hak MBB.. sebab rasa peratus saya guna pen-pen macam ni macam tipis je... nanti ntah mana-mana saya letak nanti.. baikla saya guna pen yang rm1.60 satu tu... :)

p/s: banyak betul insiden yang berlaku sepanjang trip ke Ipoh semalam, dengan tiket parking hilang, tak jumpa cari mydin, salah masuk highway, stuck dengan jalan jam sebab ada perarakan Cina, last-last sampai rumah pun pukul 10 lebih, sudahnya pagi ni membuta sebab flat..

>

>

July 27, 2012

~bantal comel untuk saya & MBB~


comel tak??? comel kan...
dah lama aim bantal felt.. cuma tak berkenan dengan design yang jumpa... baru-baru ni terjengah satu FB, kemudian berkenan dengan bantal bulu-bulu ni.. ada felt bentuk love dan cloud. paling best sebab nama tu guna button.. heeeeee... kiupta... bantal ni pun gebu... ingat nak wat props masa kawin nanti atau display dalam bilik pengantin.. :))


satu untuk saya, satu untuk MBB..
sape-sape berminat, bolehlah terjah FB Syafz Sz Craft
owner dia sangat baik dan layanan pun bagus...
memang sangat puas hati....


>
>

Front Desk Service Post Office Yang Teruk!!

Bila perut lapar dan dahaga, memang sangatlah mudah untuk marah dan naik angin kan? sebab itula rasanya orang kata bulan pose ni bulan menguji kesabaran dan segala nafsu.. termasukla nafsu amarah...  macam saya, hari first puasa, memang dapat rasa kesabaran itu menipis je bila berhadapan dengan murid-murid.. tapi alhamdulillah,masuk hari kedua dan seterusnya dah leh manage balik, penyesuaian diri kot...

Sebenarnya nak kongsi cerita pasal kawan yang dapat layanan buruk hanya kerana setem 60sen! Setting tempat ni opkos la kat pejabat pos..  kawan ni nak pergi beli setem sebab nak pos kad kawen, mulanya dia plan nak pergi beli setem 60 sen je, tapi ntah macam mana dia tertunjuk pada kerani pos sampul kad tu.. dan tanya setem berapa sen guna untuk pos kad tu, so kerani tu cakap 80 sen..sebab sampul dia kaler pink... tapi kawan tu bagitau dan tanya, kawan sorang lagi pos sampul kaler yang sama 60 sen sampai je.. kenapa polisi antara pejabat pos berbeza? kerani tu jawab, memang tak patut pejabat pos tersebut benarkan sebab nanti penerima yang akan kena denda.. siap membebel-bebel lagi marahkan pejabat pos lain...

so kawan saya lepas tu call saya tanya pendapat saya. samada nak beli setem 60sen atau 80sen, saya pun taktau nak bagi pendapat camana sebab memang sepatutnya 80sen sebab sampul berwarna tu kira mel bukan standard.. tapi bila memikirkan kawan sorang lagi kad dia sampai je ke tangan tanpa denda kepada penerima, saya lost words... ingatkan benda tu habis situ sebab kawan saya memang bertekad nak beli setem 60sen jugak..

tapi.... tak, rupanya lepas dia masuk balik tu dan nak beli setem tu, kerani tu siap malukan dia depan ramai-ramai orang dalam pejabat pos tu.. dia tanya dengan ayat yang kasar

"awak nak beli jugak ke setem 60sen?
"tunggu kejap" siap pergi ambil buku dalam pejabat tunjuk dekat kawan saya sambil cakap, 
"awak tengok ni betul-betul, nampak tak ni? sampul awak tu bukan mel standard. sebab tu kena 80sen, ke awak rabun? tak nampak ni?" 


bila dah dapat cam tu, dengan semua orang tengok dia, memang naik angin la kawan tu kan, dia balas balik pun dengan kasar jugak la bagitau dia tak jadi nak beli dan nak g tanya yang lebih arif.. kerani tu lepas dengar macamtu, siap hempas buku tu depan-depan..


saya tak berada dalam setting tersebut, cuma dengar cerita sebelah pihak je.. tapi kawan tersebut tu setakat yang saya kenal bukanlah jenis yang mudah naik angin atau bercakap kasar dengan orang sebab orangnya pun lurus takde bengkok-bengkok, tak macam saya yang mudah berangin sebab saya punya layanan kepada orang berdasarkan layanan orang kepada saya... baik orang layan saya baiklah saya layan, tapi kasar layanan, maka itu jugaklah yang akan saya buat :p


bukan nak menyebelahi kawan saya tu sebab memang ada jugak salah dia sebab memang sepatutnya pun guna setem 80sen.. cuma pada pendapat saya, pejabat pos sebagai sebuah entiti swasta, tambah lagi sebagai frontwoman, sepatutnya servis kepada customer harus tiptop.. even memang salah customer, rasanya tak patut dan tak ada hak untuk dia memalukan customer di depan customer-customer lain...  kalau terangkan elok-elok tak ada salahnya kan.. tak perlu sampai seolah macam nak bagitau satu post office.. kemudian terpulang kepada customer untuk decide.. pasal denda tak denda tu rasanya terpulang pada dia la untuk pikirkan kan,,, saya rasa kalau dia explain elok-elok, mungkin kawan saya tu terbuka hatinya nak beli setem 80sen.. tapi bila outcome macam tu, jawabnya memang tak la kan... dan memang saya berani jamin, lepasni confirm kaki dia tak jejak dah pejabat pos tu.. saya yang dengar ni pun gerun dan rasa memang selagi tak terdesak, saya pun tak nak pergi la pejabat pos tu... front desk service teruk... nasib baik dah tunjuk kat pejabat pos sini kad kawen, akak tu kata  60sen je... selamat.... ^___^...


Bulan pose ni tak baik marah-marah.. jom kita sama-sama tahan nafsu amarah dan jaga budi bahasa especially bila dealing dengan customer kita...  doakan saya sabar dengan my prior client aka kanak-kanak kat sekolah tu ye... 


p/s: betul atau tak, sebenarnya orang kaunter lebih cenderung layan orang berdasarkan pakaian kita, kalau selekeh2, layanan pun ala kadar.. yang menyemart macam orang-orang besar layan bukan main lagi pastu kalau muka ala2 remaja (:p) atau best word muka cam muka orang tak keje pun dapat layanan hampessss..  masuk kedai, tengok pun tak.. huh! diskriminasi sungguh!!!

>
>

July 25, 2012

Bonus Raya. alhamdulillah


rasanya ini topik hot di FB dan sume blog kakitangan kerajaan petang ni..
senyum sume orang gomen... walaupun setengah bulan gaji, sikit pun rezeki, banyak pun rezeki....
so banyak atau sikit, saya terima dengan hati yang bersyukur...
bolehla topup duit nak kawen dan persiapan raya sikit2...
ALHAMDULILLAH...


>
>

KISSM~ better late than never


akhirnyaaaa....
 ada gud news pasal KISSM...
walaupun bukan antara yang terawal dalam batch yang dapat panggilan.. 
batch kami memang tak ada rezeki nak KISSM dekat IPG sebelum posting.. tak ada budget katanya tahun tu... kesian betul.. temuduga SPP pun lepas posting.. tak macam junior kami yang lebih bernasib baik.. tak apa la kan, rezeki masing-masing.. 
penantian sungguh nak dapat induksi ni..
masa intake bulan 5 haritu, saya tak dapat, tapi Fara dapat, rezeki  saya tak ada..
Alhamdulillah..  sekarang dapat, ramai-ramai lagi dapat.. rezeki ramadhan..
walaupun terkemudian, better late than never..  jumpa di Pangkor nanti kawan- kawan
wat mini reunion KISSM lak..
=))


>
>

July 22, 2012

E- day Ring


Haritu ada janji dalam entri cincin tunang MBB untuk review cincin tunang saya pulak kan.. sorii sebab malas nak update.. (budget ramai orang bace blog, kwang3).. lagipun rasa cam entri basii.. tapi sebab berjanji, kena la kuarkan jugak entri sal cincin tunang... 



Inilah cincin tunang saya dan MBB.. nampak jari yang memang tak berapa nak runcing tu... opkos la saiz cincin pun gedabak kan.. range jari saya pakai cincin sebenarnya start dengan saiz 16 untuk cincin belah rotan (maksudnya kalau cincin berbatu saiz 15) tapi saya memang sengaja pakai saiz 17 (saiz 16 untuk ada batu) tu untuk cincin belah rotan sebab saya memang tak suka cincin yang ngam2.... suka yang boleh bergerak2 gitu...

                           
Cincin ni lak, masa first try sarung dekat umah MBB memang bukan setakat bergerak2, tapi memang longgar sampai dia sangkut dekat tulang tengah jari yang besar ni, kalau tak memang melurut jatuh.. mama MBB beli saiz 18.. dua saiz besar.. dah salah saiz sebab sepatutnya saiz 16 sebab kena kecil satu saiz dari cincin belah rotan.  masa tu memang redha je sebab cincin ni memang kami sepakat serahkan pada mama MBB untuk pilih dan belikan.. kami memang 100% out dan tak terlibat langsung.. tiba-tiba seminggu sebelum majlis, mama MBB call, tanya nak kecikkan saiz cincin jadi saiz berapa.. hehehe.... saya mintak kecikkan jadi saiz 17 je.. satu saiz.. risau takut mengembang masa depan nanti (nauzubillah, harap2 leh maintain saiz sekarang)

Cincin ni memang tak ada permata macam cincin tunang yang biasa2 orang lain pakai.. lebih kurang macam cincin belah rotan.. ada chrome kat bahagian tengah2.. like it sebab design yang simple... :))... cuma cincin ni walaupun telah dikecilkan tetapi masih bersaiz 17, satu saiz besar dari saiz saya biasa pakai.. dan longgar sangat2.. mungkin sebab bentuk dia lonjong, jadi ada banyak ruang kosong pada jari.. so waktu mandi atau bergelumang dengan sabun memang kena beringat gila-gila... kalau nak g kecilkan, memang tak la jawabnya...pakai je... jangan banyak songeh... ngeh3...


>



&gt

July 18, 2012

~Ramadhan Ini~

MBB dah masuk hutan petang tadi..
sebenarnya dia ada kursus pedagogi guru sains 2 hari.. 
sebab tu masih ada..  kalau tak, hari ahad tu dah out of coverage...hehehe,  pe lagi, bergayut  tepon tak hengattt?? tak juga sebab balik keje sume dah flatt... manja gitu2 je..

Hujung minggu ni dah start puasa
kalau dari tahun 2008-2010 boleh berbuka bersama-sama...
first day puasa tahun 2011 kami cuma boleh sambut on the phone.. itupun alhamdulillah kerana ramadhan jatuh pada hari jumaat,
tahun 2012 ni walaupun dijangkan jatuh on weekend,
memang langsung tak dapat sama2 berbuka, kejut dan bangun sahur sama-sama even untuk wish on the phone sebab minggu ni memang turn untuk kelas tambahan hujung minggu... so MBB memang stay kat dalam jela..
masa last call sebelum dia masuk dalam tadi 
memang dah wish siap2..
"selamat berpuasa cyg..."
T____T
tahun 2013???
Hanya DIA je yang tahu jawapannya...

Dear Friends, selamat berpuasa dan menyambut ramadhan..
semoga ramadhan kali ni memberi seribu kebaikan dan bersama-samala kita meningkatkan ibadah kepada NYA dan melipat gandakan pahala di bulan penuh keberkatan ini.. amin....

bye2 daddy... 
jumpa lagi minggu depan..
we'll wait 4 u.... ;)

>
>

July 17, 2012

Durian!!


tergoda tak?  tak tergoda? hehehe, hampir 3 hari mencari baru jumpa ini durian.. masa balik kelantan haritu dah makan dah.. siap durian kunyit lagi... tapi kat sini susahla nak dapat durian yang baka elok (sebenarnya taktau nak cari katne).. berusaha pergi beli kat simpang 4 yang jauhnya lebih kurang 30 minit dari rumah.. jauhla tu semata-mata nak beli durian.. ekekeke..
dan hasilnya berjaya menghabiskan 2 biji durian..
semalam beli yang 3 biji rm10 dan 2biji rm10.. tapi pakcik tu bagi free 2 biji.... benda free memmang i suka.. ^^
dan paling tak tahan, pagi ni, sempat bedal separuh biji lagi.. memang padanla  dan berbaloi pergi cari...
paling best, letak durian dalam budu.. heavennnn...  ^___^.. rasa macam duk kelate doh..
mmmm, kalau dah lidah kelate, tu kelate jugokkk... budu tak leh tinggal...hehehe
tenkiu 4 reading... =)

>
>

July 13, 2012

Sneak peak veil brtandang..


1st phase siap.. Pttla mhl klau tmph.. Ssh n rumit sbnarnya nk buat.. Sblm ni mati2 ingtkn sng je..  Yela..  sebab jahit jelujur je kn...  Huhu bila dh buat sdri br tau senang ke susah.. 
bila la nak siap nehhh
><


Published with Blogger-droid v2.0.6

July 12, 2012

love love tupperware

Mood sedikit gembira malam ni.. sebab semalam berjaya jumpa cara lain untuk print paperbag tu..bising macam mak nenek je kan sebelum ni.. kena insert manual takleh wat paper fed auto..  kikikiki... means kena pegang paperbag tu satu2 jolok ikut bontot printer.. yang sebenarnya tempat bontot tu untuk buang paper jam.. hahahha, kalau ikut yang auto kan, kena masuk dalam paper tray tu.. agak berjaya jugak la.. dapat print 50pcs++ malam smlm dan mlm ni.. dan paling penting berjaya minimized kan bilangan kerosakan... letih wei pegang satu2, tapi memikirkan sebab nak kawen, dan nak ada sentuhan peribadi kat setiap doorgift (>.<) gagahkan diri jugak.. pengantin budget biasanya kreatipp dia pelik sikit (sy je kottt).. hahaha, tapi lagi best kalo dapat insert 50 paperbag, tekan print, pastu tggu siap je.. mmg tak dapek la kan... ambek kena pegang dan insert satu2.. T___T...  

Cuma satu je bermain di fikiran sekarang.. takpe ke kalau paperbag tu ada kesan comot2 sikit?? yela, almaklumla guna ink printer biasa kan.. kadang2 ada jugakyang terkena lebihan ink pada katrij kat dalam tu.. risau takut nanti orang kata apa je.. tapi saya try sehabis baik untuk print agar tak comot.. nak harapkan perfect semua, mmg tak mampooo.. so tawakkal jela.. dan harap yang dapat tu memahami.. (boleh ke.. hihi)

Okey, motip sebenar entri ni adalah nak share pasal doorgift tupperware yang saya mentioned dalam entri lepas.. jeng, jeng, jeng.. tuperware tu bentuk love.. sangat kiut.. dah beli dan dah sampai kat rumah pun.. =)
beli dalam 400pcs.. sebab dia dijual secara pack of 4... normal price satu set jatuh kepada RM3.00.. tapi kalau beli banyak, dapat less lagi... yang ni saya beli 100set, dapat harga RM2.65 untuk 1set...
inilah dia... 
taraaaaaaa....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


comey x?? ^__^

UPDATE!!
p/s:  ramai yang tanya kat mana saya beli tupperware comel ni.. so, sape2 yang berkenan nak beli tupperware comey ni, bolehla contact
Ruz's E-Shope


>


>

July 11, 2012

Paperbag Crisis


dalam entri lepas ada sy upload gambar diatas... sebenarnya tu gambar  brown paperbag dan doiley paper untuk projek DIY paperbag untuk door gift..

paperbag dengan doiley ni adik yang belikan, so antara sebab balik ke kelantan tempoh hari adalah untuk bawak balik benda alah ni untuk printing nama dan tarikh... 
semalam dah try buat printing.. 
hasilnya.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



aiiiii....jenuhhh dan menguji kesabaran.... 
mungkin sebab paperbag ni tebal, so printer punya feeder tak boleh nak rolling dengan baik.. so asyik sangkut je....


ini je jumlah yang mampu di print semalam lebih kurang 35pcs, 12pcs rosak.. kwang2... nasib baik beli lebih...
sekarang ni decide akan print yang termampu je paling-paling kurang 200pcs sambil berharap dapat minimize paperbag yang rosak.. T____T... 
kalau nak print baki 1100++ lagi mau aku bertukar jadik Hulk...
yang selebihnya, ingat nak g tempah cop, cop je senang...
or any idea lain friends???

>





>

July 10, 2012

Doorgift: OK ke bagi benda ni?

Entri preparation kawen lagi.. jangan mareee!! hehehe, nak cerita tentang life sekarang, takde apa yang menarik.. sebab tu jarang update, tapi bila dah update, bertalu-talu lak kan..  

Back to the topic, sebenarnya memang dah decide nak bagi apa untuk doorgift.. sebab my mum nak jugak letak telur dalam goodie bag, so layankan jela.. kemudian adik bagi suggestion letak kerepek memandangkan kat johor, harganya agak murah.. kemudian satu lagi cadangan supaya letak gula-gula jugak dalam tu.. so setakat ni yang confirm dalam goodie bag adalah 

1. Telur
2. Kerepek
3. Gula-gula

Untuk VIP dan kawan-kawan, ok ke kalau saya bagi tupperware kecil? Bentuk dia comel.. bagi saya unik...  takla besar pun.. setakat letak sambal dan gula-gula 10-15 biji tu lepas la...

lebih kurang saiz ni.. tapi yang ni brand tupperware  punye.. tak mampu den..
kredit pic: google
sebab memang dari awal lagi dah target taknak bagi benda yang orang akan bawak balik, simpan dalam almari pastu terus tak bukak-bukak.. atleast benda tu orang boleh utilize kan walaupun nilai kenangan tu memang hampir takde la kan.. benda tu takleh letak nama dan memang orang guna sampai pecahla kan..  kalau korang camana? prefer benda yang boleh digunakan atau disimpan untuk kenangan??

ps:ingat kalau ada budget lebih, nak tambah lagi barang dalam doorgift untuk kawan-kawan...  doakan saya murah rezeki yer...


>
>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa