LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow
Showing posts with label kad kahwin. Show all posts
Showing posts with label kad kahwin. Show all posts

October 12, 2012

Tq Tag

Tempah kad kawin haritu, dapat TQ Tag percuma 500pcs..
saya request buat dalam bentuk  pocket kalendar.. tahun 2013..
untuk VIP dan kawan-kawan..
err.. bukan nak mendouble standardkan tetamu..
tapi sebenarnya tak termasuk dalam budget pun tq tag ni..
sebab dapat pun percuma je kan..



design pun design kad kawen je.. sebab saya suka design kad kawin saya..  syok sendiri kan...=)


tq IDEAGRAFIK sebab servis yang tiptop..  harga kad yang sangat value 4 money..
siap ada free gift lagi..
siapa2 yang berminat boleh contact ANN.. owner idea grafik yang sangat senang nak deal + peramah.. konpom tak menyesal nya... =)




>

>

September 22, 2012

tulis+tampal alamat kad kawin

MALAS, tapi sebab rasa geram + sakit hati,
buat jugak.. siap pun.. tapi bukan semuala.. ni sebahagian yang dah di print alamatnya.. 
ada lagi yang belum print.. tapi tak banyak pun lagi tinggal..
buat kerja dalam keadaan emosi negatif pun ada hikmahnya..
rasanya kalau tak ada perasaan kat atas ni, 
tak siap lagi menulis+menampal ni..



p/s: lelaki ni ego kan.. dah tau salah, tak nak mengaku.. 
      pmpuan kalau merajuk, mestila nak dipujuk kan..  
      kalau tak, tak ngajuk lak kan...gggrrrrr... 




>
>

September 12, 2012

tulis kad kahwin


Start tulis nama kat kad..
hohoho, kumpul alamat awal2 aritu bkn main lagi..
sebab memang sedar diri.. dapat awal pun bukan mula kerja awal..
dah dasar keje last minit, tetap last minit jugak..
start dengan yang nak bg by hand.. 
yang post KIV dulu.. awal bulan 10 baru settle kan..
Ikutkan hati raja malas ni memang taknak buat lagi, tapi paksa diri jugak..
kalo tak.... hmmmmm tak bergerak!!   
>_____<

>

>

September 8, 2012

alamat pleaseee...

Calling all my blog readers.. nak mintak tolong korang tinggalkan alamat korang.. sebab nak post kad... hehehe.. 
jgn lupa tulis address korg kat komen eh..


^__^

>
>

August 10, 2012

kad kawin yang real

merelease kan colour kad kawin sebenar... sebab design dah reveal dah dalam entri ni 



kad ni dapat di tangan pada 02 Julai lepas..
Ann owner IdeaGrafik hantar pada 30 Jun pada Fara.. tapi saya amik isnin almaklumla, jauh juga nak ke Teluk Intan tu...


p/s: sepatutnya time ni baru sibuk dengan tempahan kad, tapi saya punya dah settle awal-awal lagi, kalah orang nak kawin bulan 8, 9.. tapi sangat bersyukur sebab takde la berkejar sangat sebab banyak yang settle sikit-sikit... :))...  boleh dh kot nak tulis nama.. hikhikhik... sape nak, tinggal address.. :)

>





>

June 20, 2012

kad kawen dah siap!!

Wahhhh, terasa mood nak kawen berkobar2.. saba2.. enjoy single life yang dah tak berapa lama dah ni.. :p
sebenarnya ingat nak collect hujung minggu ni..
tapi owner syarikat ni ada keje lak. so pi amik mggu depan...
ngam2 dapat awal bulan 7... hujung bulan 7 dan bulan 8 dah puasa dengan raya..
hujung bulan 8 dah nak bagi pada bakal family, memandangkan kami buat kad 2in1.. so kira tak ada la awal sangat kan siapnya kad ni..
macam saya cerita dalam entri 1 dan 2
kad ni bukan custom made.. ambil design readymade je.. warna asal pun tak ubah.. sebab berkenan dengan kaler dia... teheeee...

cuma saya ubah rekaletak bahagian depan kad... naikkan benda tu sikit, turunkan benda tu sikit...
sebab nak seimbangkan banyak benda daripada template asal..
template asal ada gambar kartun kat bawah penjuru kanan, tapi saya buang sebab nak jadikan kad tu macam formal sikit.. ikutkan hati kanak2 riang ni nak je letak, tapi MBB tak setuju, tambah lagi orang tua mana nak kan ada kartun-kartun ni.. so nak senang dan puaskan hati, buang jela... gantikan dengan tarikh kat situ.. sepatutnya tarikh duduk bawah nama kalau ikut template asal..

depan


dan ianya menjadi tak seimbang bila banyak sangat space antara bunga atas dengan kotak walimaturus dengan nama kami kat bawah tu..
so saya ejas supaya kotak walimaturus tu tak bertindan dengan bunga atas (design asal memang bertindan) dan centralise tarikh kat tengah2 ruang kosong...
hehehehe, tibai je la kan even takde pengetahuan pasal grafik pun.. asal cantik di mata sudahh..


map

untuk map memang bermasalah sebab banyak kali juga betulkan.. hahaha, tambah, buang, tambah buang, i bet, sume bride to be macam tu kot.. almklumla, saya duduk jauh, balik pun, 3bulan sekali.. sekali balik, berubah benda ni, sekali balik, berubah lagi.. ini pun jenuh nak menunggu lambat lagi entah ape-ape la berubah kat hometown, tapi dah kad siap, bertambah ke berkurang, redha jelahhh..


bahagian dalam

 saje je tak nak bagi versi kaler lagi.. tak suprise la kan...rilek dulu.. lambat lagi majlis... ;p
cube teka kaler pe kad ni... ngeh3...
kos kad ni murah je.. coz i'm a bride to be with tight budget.. 
jatuh RM0.31 sekeping.. murah la tu kan... ^___^

>
>

May 9, 2012

artwork kad dah siap ^^

artwork kad kawen dah siap.. ^^
semalam cuma betulkan sikit details pada peta..
awal kan... ada ± 6bulan lagi sebelum majlis.. hehe, ada sebabnya juga kenapa awal siap..

sneak peak kad kawen.. stay tune....

cuma harap dah takde apa2 penambahan lagi.. amin.. risau jugak sebab kad tu nk ambik ujung bulan 6 nnti..  means ada ±4bulan sebelum big day.. tatott2.. harap semua akan baik2 sahaja.. amin...
daripada satu segi rasa lega sangat sebab satu benda yang penting dah settle..
alhamdulillah.. :))




>
>

April 15, 2012

trip bakal-bakal pengantin buat kad kawen


Antara benda yang paling penting dah settle.. kad kawen.. tempah dekat  Idea Grafik, IPOH..  trip yang tertangguh banyak kali sebab kekangan masa.. akhirnya.. rasa cam satu batu berat dah buang dari atas kepala.. bertolak ke Ipoh pun dah lambat.. saya yang spoil, beria nak gerak kul 8 last2 diri sendiri yang lambat.. sebabnya bangun lambat, nak makeup lagi, makan lagi, isi minyak+angin.. sudahnya kul 9 jugak la =P
trip ni disertai oleh saya, fara dengan mas.. mas last minit join sebab katanya nak g cari hadiah birthday buat bakal suami.. heeehehe... memandangkan appointment dengan Ann, tuanpunya Idea Grafik hanya pada pukul 2.00 petang, maka sesi shopping dulu....  sambil-sambil nak cari seluar untuk hantaran kawin nanti... serbuan pertama dekat Jusco Kinta City tidak membuahkan hasil... huhu, tak banyak barang kat sini..



snap2 ngan mas di Kinta Cinty
kemudian terus menyerbu shopping mall baru bukak, Jusco Aeon Station 18... nasib baik ada GPS, kalau tak memang makan buah langsat...
lokasi serbuan pertama.. Padini Concept Store...

berkenan gila kasut ni... sesuai buat kasut kawin.. cuma sayang tapak flat.. tapi nantikan kemunculan kasut ni di  kaki salah seorang bakal pengantin

berkenan jugak dengan pattern ni.. takpe2 nanti nak g survey dan beli ngan MBB la.. =))

kemudian masuk dalam jusco, berpecah, saya pergi cari seluar hantaran, manakala mas dengan fara survey tie...susah jugak nak cari seluar lelaki yang kena dengan taste saya tanpa kehadiran MBB.. huhu.. pening antara nak pilih seluar slack atau khakis...  cuma kelebihan beli khakis, MBB boleh pakai untuk formal dan juga bukan formal..  masalah besar yang dihadapi bila tak ada saiz untuk pattern yang berkenan..
at last rembat 2 helai...
rupenya lama jugak duk survey dalam tu.. sedar-sedar dah pukul satu.. maka dengan lajunya mencari tempat makan sebab perut suda bernyanyi2

wif cik fara
kat Kenny Roagers, fav nehhh
lepas tu terus mencari jalan ke Idea Grafik.. dekat je dengan AEON .. sebab dekat station 18 jugak.. belakang Tesco je...

Co owner, Ann, baik orangnya walau selama ni deal online je dan baru first jumpa... hehehe,  Mas pun sempat lagi tempah bunting... bagi chance kat dorang settle dulu.. almaklumlah saya majlis paling terkemudian..  lama sebab dorang tukar warna ikut tema.. kena tengok kesesuaian scheme warna, sebab takut gelap.. rasanya turn saya paling kejap kot sebab saya malas nak tukar-tukar kaler pada design sedia ada.. terus proceed, cuma tukar rekaletak sikit je...sebenarnya takmau pening-pening pikir.. tema saya kan kalerful.. hihihi.. map pun semua dah bagi.. tunggu dia buat dan confirm artwork je.. okla kan.. harap2 cantik...

lepas tu g Domino's.. dorang nak merasa.. lepas siap makan 2 keping pizza dan sangat kenyang, gerak balik... and safely arrived pukul 10.15... a day trip.. penat tapi dah lama tak spend time dengan dorang ni so worth it la kan... =))) 

muke seronok dapat makan pizza


p/s: Hand Bouquet saya dah siap..  Puan SEKOCINORLIE pos esok....tak sabar tunggu sampai.. .. =)

>
>

February 18, 2012

pilih bunting...







ok saya tau masih terlalu awal nak tempah bunting.. tapi skang syarikat ni ada promo.. rm25 per bunting.. murah tak?
sekarang pening taktau nak design yang mana.. tolong pilih dan suggestkan boleh??
=)))



>

>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa