LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow
Showing posts with label doorgift. Show all posts
Showing posts with label doorgift. Show all posts

November 3, 2012

in progress.. packing doorgift

cuti hariraya aidiladha, atau lebih tepat hariraya tu sendiri dimanfaatkan dengan membungkus doorgift


terbahagi kepada 4 stesen..
stesen 1; achik n abah mengeluarkan tupperware dan letak penutup
my station; sesi tampal-menampal tag pada tupperware..
stesen 3: angah setting paperbag dan  adik lelaki buka bekas telur
stesen 4: ma masukkan tupperware, gula-gula dan bekas telur dalam paperbag
tak banyak pun.. dlam 400pcs je.. sebab nak settlekan yang ada tupperware dulu
lepas siap, sakit belakang.. kemudian masing2 terlentang, tido kepenatan..
 hohoho horlicks sungguh..


bila semua bangun petang tu.. sambung balik kerja..
kali ni bukak bekas telur yang berbaki 800++
bukak je, telurnya nanti 2hari sebelum majlis baru boleh masukkan..



Sebagai upah, bawak awok2 yang terlibat makan Kepsi.. kepsi je yang den mampu.. hahahha..

Esoknya, saya tiga beradik perempuan telah mendeco dan meletak barang hantaran dalam akuarium hijau putih saya tu..
pic mana???
nanti lepas usai majlis, saya review okehh??


si tabby pun menyibuk jugak.. muke tak puas hati takdek orang layan dia..


>
>

September 24, 2012

Brown Paperbag

dalam entri INI
saya dah story pasal beg untuk doorgift ..
saya guna brown paper bag..
alkisahnya DIY la konon-kononnya kan.. hehehe


last2-last sangkut kat printer tu sebab brown paperbag ni tebal..  kalau yang putih rasanya nipis sikit... 
tapi yang ni memang keras.. dia tak boleh nak rolling kat besi paper fed..
mula-mula jumpa penyelesaian, iaitu kena sumbat kertas secara manual dari belakang printer.. tapi lambat.. nak kena buat satu-satu.. dan ada jugak paperbag yang rosak kalau salah masuk..
atas sebab-sebab diatas + taknak printer rosak,
makanya keputusan telah diambil untuk menyelesaikan saki baki paperbag yang belum diprint dengan cara
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

 print atas kertas warna je ..
pastu tampal atas brown paperbag tu..
2x kerja.. tapi lagi kemas berbanding dengan printing
sebab kadang2 comot kena saki baki ink..
sekarang paper ni ada 2 jenis
satu printing direct
macam bawah ni


dan satu lagi cam bawah ni..

ni dah siap letak doorgift pun.. ngam2 kan.. =)
apa nak buat kan..
cempedak dah jadi nangka.. hihihi
pape jela.. dua2 comel.. [perasan] :p

>
>

July 12, 2012

love love tupperware

Mood sedikit gembira malam ni.. sebab semalam berjaya jumpa cara lain untuk print paperbag tu..bising macam mak nenek je kan sebelum ni.. kena insert manual takleh wat paper fed auto..  kikikiki... means kena pegang paperbag tu satu2 jolok ikut bontot printer.. yang sebenarnya tempat bontot tu untuk buang paper jam.. hahahha, kalau ikut yang auto kan, kena masuk dalam paper tray tu.. agak berjaya jugak la.. dapat print 50pcs++ malam smlm dan mlm ni.. dan paling penting berjaya minimized kan bilangan kerosakan... letih wei pegang satu2, tapi memikirkan sebab nak kawen, dan nak ada sentuhan peribadi kat setiap doorgift (>.<) gagahkan diri jugak.. pengantin budget biasanya kreatipp dia pelik sikit (sy je kottt).. hahaha, tapi lagi best kalo dapat insert 50 paperbag, tekan print, pastu tggu siap je.. mmg tak dapek la kan... ambek kena pegang dan insert satu2.. T___T...  

Cuma satu je bermain di fikiran sekarang.. takpe ke kalau paperbag tu ada kesan comot2 sikit?? yela, almaklumla guna ink printer biasa kan.. kadang2 ada jugakyang terkena lebihan ink pada katrij kat dalam tu.. risau takut nanti orang kata apa je.. tapi saya try sehabis baik untuk print agar tak comot.. nak harapkan perfect semua, mmg tak mampooo.. so tawakkal jela.. dan harap yang dapat tu memahami.. (boleh ke.. hihi)

Okey, motip sebenar entri ni adalah nak share pasal doorgift tupperware yang saya mentioned dalam entri lepas.. jeng, jeng, jeng.. tuperware tu bentuk love.. sangat kiut.. dah beli dan dah sampai kat rumah pun.. =)
beli dalam 400pcs.. sebab dia dijual secara pack of 4... normal price satu set jatuh kepada RM3.00.. tapi kalau beli banyak, dapat less lagi... yang ni saya beli 100set, dapat harga RM2.65 untuk 1set...
inilah dia... 
taraaaaaaa....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


comey x?? ^__^

UPDATE!!
p/s:  ramai yang tanya kat mana saya beli tupperware comel ni.. so, sape2 yang berkenan nak beli tupperware comey ni, bolehla contact
Ruz's E-Shope


>


>

July 11, 2012

Paperbag Crisis


dalam entri lepas ada sy upload gambar diatas... sebenarnya tu gambar  brown paperbag dan doiley paper untuk projek DIY paperbag untuk door gift..

paperbag dengan doiley ni adik yang belikan, so antara sebab balik ke kelantan tempoh hari adalah untuk bawak balik benda alah ni untuk printing nama dan tarikh... 
semalam dah try buat printing.. 
hasilnya.....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



aiiiii....jenuhhh dan menguji kesabaran.... 
mungkin sebab paperbag ni tebal, so printer punya feeder tak boleh nak rolling dengan baik.. so asyik sangkut je....


ini je jumlah yang mampu di print semalam lebih kurang 35pcs, 12pcs rosak.. kwang2... nasib baik beli lebih...
sekarang ni decide akan print yang termampu je paling-paling kurang 200pcs sambil berharap dapat minimize paperbag yang rosak.. T____T... 
kalau nak print baki 1100++ lagi mau aku bertukar jadik Hulk...
yang selebihnya, ingat nak g tempah cop, cop je senang...
or any idea lain friends???

>





>

July 10, 2012

Doorgift: OK ke bagi benda ni?

Entri preparation kawen lagi.. jangan mareee!! hehehe, nak cerita tentang life sekarang, takde apa yang menarik.. sebab tu jarang update, tapi bila dah update, bertalu-talu lak kan..  

Back to the topic, sebenarnya memang dah decide nak bagi apa untuk doorgift.. sebab my mum nak jugak letak telur dalam goodie bag, so layankan jela.. kemudian adik bagi suggestion letak kerepek memandangkan kat johor, harganya agak murah.. kemudian satu lagi cadangan supaya letak gula-gula jugak dalam tu.. so setakat ni yang confirm dalam goodie bag adalah 

1. Telur
2. Kerepek
3. Gula-gula

Untuk VIP dan kawan-kawan, ok ke kalau saya bagi tupperware kecil? Bentuk dia comel.. bagi saya unik...  takla besar pun.. setakat letak sambal dan gula-gula 10-15 biji tu lepas la...

lebih kurang saiz ni.. tapi yang ni brand tupperware  punye.. tak mampu den..
kredit pic: google
sebab memang dari awal lagi dah target taknak bagi benda yang orang akan bawak balik, simpan dalam almari pastu terus tak bukak-bukak.. atleast benda tu orang boleh utilize kan walaupun nilai kenangan tu memang hampir takde la kan.. benda tu takleh letak nama dan memang orang guna sampai pecahla kan..  kalau korang camana? prefer benda yang boleh digunakan atau disimpan untuk kenangan??

ps:ingat kalau ada budget lebih, nak tambah lagi barang dalam doorgift untuk kawan-kawan...  doakan saya murah rezeki yer...


>
>

July 9, 2012

next project preview




apekahhh?? stay tune...




>


>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa