LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow
Showing posts with label akad nikah. Show all posts
Showing posts with label akad nikah. Show all posts

December 14, 2012

4th Review: Akad Nikah



AMARAN, ENTRI BERGAMBAR!!!
post ni banyak gambar2, sila jangan muntah ye kawan2.. :p
Okey, sebelum hilang ingatan apa yang berlaku pada hari kejadian, rajinkan diri jugak buat review.. 
ni pun dah lupa sikit apa yang berlaku... yang ingat jela saya review ye.. :p

****************************************************************************
Majlis akad nikah kami adalah pada 12.11.12.. bertempat di rumahku syurgaku..
Dijadual berlangsung pada pukul 3 tapi akhirnya drag sikit lepas Asar atas permintaan family MBB..
dalam pukul 4.30 camtu MBB sampai..
and guess what, segala pelan kedudukan pengantin yang pernah sy mention kat [SINI]
ke laut  semua.. huhuhu..
sebabnya sebelum ketibaan MBB dan tok imam, 
memang kami dah setting siap2 kedudukan bantal dan semua la..
last2, bila tok imam datang, saya dan adik2 pulak duk dlm bilik, 
dorang buat pala sendiri.. duduk ikut suka hati.. siap ubah kedudukan lagi..
daripada tengah-tengah dah jadi ke depan..
adoiiiiii.. tapi dah macam tu, takkan nak suruh dorang bangun dan atur semula kan...
layankan jela.. silapnya sebab masa tu kelam kabut, lupa nak suh adik sorang stay kat luar...

see, dorang duduk betul2 dekat tepi pintu..
 tapi yang syok, sebab still boleh adjust kedudukan saya duduk..  walaupun pelan asal dah di ubah.
sebelum tu dah susun bantal banyak2 betul2 belakang MBB..
saya buat kedudukan bride belakang groom..

pengapit saya a.ka adik2 sendiri..
muke cuak semasa dengar khutbah nikah

sesi akad nikah
 MBB lafaz nikah sebanyak dua kali baru sah.. yang first tak jadi sebab dia lambat sahut lepas imam habis baca., so kena wat sekali lagi..

masa ni tak sah, sebab tu semua senyum je

Flow lepas tu cam biasa, bacaan doa, taklik dan sesi sarung cincin, cium2 (hehehe..) dan penyerahan mas kawin.. :) 

akhirnya kami sah suami isteri.. ^__^
Kalau korang nak tau, saya tak rasa nervous gila2 pun.. rasa nervous tu datang bila dengar MBB lafazkan akad dan orang cakap sah je... hehe, memang saya happy2 je dari awal majlis.. lepas tu pun memang takde nangis2 pun.. sebab memang saya dah set, taknak ada adegan sedih2.. sebab saya ni kalau nangis memang tahap buruk gila2.. siap ngan sound effect, mula-mula risau jugak, takut ma nangis, kalau dia nangis konpom  saya nangis, saya bukan buleh tgk orang nangis2 ni.. tapi syukur Alhamdulillah, semuanya dipermudahkan..

bacaan taklik
jumpa dan salam semua family, nampak kain meleret disitu..
sesi sarung cincin

   

HB, nanti saya review lain..

 


masa part nak cium dahi ni ada kelakar sikit, sebabkan butik tu pakaikan aksesori rantai kat kepala dan batu dia betul2 jatuh dekat dahi... so jenuh nak adjust supaya MBB buleh cium jugak.. 

penyerahan mas kawin
yeay!! kita dah kawin.. aganya tu kot yang kami sembangkan.. hehe
with ma & abah (mine), dan mama & abah (MBB)

my family... adik laki mmg selalu MIA
in -laws, family MBB
sesi last saya kira, kami rasmikan guestbook CSI kami.. entri pasal Guestbook CSI [SINI
pengantin harusla be the first kan.. mencemar duli.. haha
hasil guestbook ni nanti saya review lain ye.. entri ni pun dah panjang bebenor.. 
muntah ijau korang nak baca lagi.. :p

nak cap jari pun nak bini tolong hulurkan jugak.. huhuhu
my turn..  :)
selesai majlis..  habit buruk bila pakai baju kurung, mesti nak singsing tangan.. tapi pepun, saya suka baju akad nikah ni.. sebab dia cantik terletak..

Attires untuk majlis akad nikah ni kalau nak tgk yang full pic mmg takde.. semua kat atas ni gambar unofficial.. sebab tu kalau tgk, ada je gambar senget, orang interframe sume.. haha... tapi secara ringkasnya adalah seperti berikut

Pakaian Pengantin Perempuan
  • Baju : Kurung Moden - Lace - 2meter  
                                            - Satin - 2meter
  • Kain : Flowy - Chiffon - 3meter
                              - Satin - 2 meter

          Entri pasal baju akad nikah [SINI]
  • Veil - kalau korang perasan, yang saya pakai tu bukan veil sebenarnya.. tu selendang panjang/shawl.. saya pernah cerita pasal veil shasmeen yang colour mismatch tu [SINI] dengan baju nikah yang putih bersih.. so tak pakai yang tu.. shawl ni sebenarnya nak dijadikan tudung (sebab sy taknak pakai tudung awning), tapi last minit, org butik tu jadikan shawl tu sebagai veil pulak.. tapi outcome dia nice jugak  kan??
nampak tak yang ia sebenarnya adalah shawl??                                                     
  • Tudung - sebenarnya ada konflik juga nak pakai tudung apa seminggu dua sebelum majlis sebab rasa semua tak matching ngan baju, last2 saya nekad, bawak inner neck dan selendang putih bersih yang ada manik2 halus bahagian depan dan belakang ke butik.. masa kat butik tu redha je la, masa dorang nak pakaikan tudung tu, dorang tengok tudung saya bawa cam biasa2 je.. hahaha  kemudian dorang suruh saya pakai inner neck sahaja, shawl yang sepatutnya dijadikan tudung dijadikan veil.. kemudian orang butik tu lapiskan inner neck tu dengan satu lapisan anak tudung lace.. macam dalam pic kat bawah ni.. cuma yang tak syok bila pakai inner neck ni, anak rambut bahagian tepi tu asyik terkeluar je.. huhu.. tapi overallnya saya suka dengan gaya yang dorang buat ni.. :)                                                                      
                           



  • Aksesori - bab aksesori memang tak boleh nak blah.. ada rantai leher, rantai kat kepala dan subang   aksesori dorang bagi mak aihhh, macam nak masuk miss universe..  berat gilooo... rantai leher tu rasa cam nak patah leher pakai... yang  subang tu saya buang.. buang masa dlm keta, gila ko nak buang depan2 dorang..mau kena bebel tang2 tu jugak.. hahhaa.. nak pakai camne, macam orang tak berapa betul je pakai subang kat luar tudung.. huhuhu                                                                       
  • Pakaian Pengantin Lelaki
    • Baju : Melayu Cekak Musang - Satin 4.5 meter
    • Songkok 
    • Sampin Songket Terengganu
    • Aksesori : Brooch

    Kesemua persalinan MBB ni dia yang settlekan, except for sampin yang kami beli masa bulan 3 haritu dan dijadikan hantaran pertunangan [SINI] dan juga brooch je [SINI] yang melibatkan saya.. yang lain, pasal baju, dia settle semua.. so saya tak boleh nak bagi detail sangat..

     ****************************************************************************
    Secara keseluruhan saya memang berpuas hati dengan majlis akad nikah.. the flow, attires, food, sume la... walaupun ada part yang di plan mmg hancuss, saya redhakan je.. nak sempurna 100% memang tak dapat la kan.. sementelah, saya family kecik.. takde kakitangan nak dikerah sangat.. saya let go je.. takde nak ralat2 sangat eh.. yang penting happy.. kan.. 
    tu je kot yang nak direview untuk akad nikah, rasanya takde yang tertinggal dah..
    tunggu review untuk resepsi pulak ehh..
    tenkiu 4 reading.. muahh2.. :)

    p/s: b2b 2013, jangan lupa pakai korset time majlis korang nanti, even pakai baju kurung je pun.. benda yang penting tu, boleh bagi effect besar dlm gambar mahupun postur korang.. 

    >
    >

    December 8, 2012

    3rd Review : Makeup

    AKAD NIKAH

    MUA: Awie Bridal


     maap, kualiti gambar tak seberapa.. gambar daripada OP belum dapat..

    RESEPSI

    MUA: Awie Bridal




    BERTANDANG

    MUA : Kak Jah



    untuk makeup, ketiga-tiga makeup untuk majlis memang sangat2 puas hati.. tiptop.. tahan sampai petang.. except lipstick la.. tu mmg kena topup..
    makeup yang tahan lama sangat penting pada saya memandangkan saya ni penghidap hyperhidrosis.. 
    nak lekat setengah jam pun sebenarnya susah kalau datang time berpeluh satu muka tu..
    so kalau tahan setengah hari mmg terbaikla..
    lagi satu, nampak setiap makeup tu lain-lain kan style dia.. muka pun tak satu pattern je.. 
    yang tambah lagi syok sebab sy period, so tak prob bab2 nak solat..
    untuk akad nikah, makeup di butik, resepsi di rumah, dan bertandang di butik..
    aksesori untuk akad nikah dan resepsi sepenuhnya Awie Bridal..
    untuk bertandang, semuanya saya punye.. :)


    >
    >

    November 23, 2012

    1st review : inai

    Sebenarnya tak tahu nak start review things about my wedding ni macammana, day by day ke, atau things by things..  pikir punye pikir, last2 decide review sesatu benda la.. since sebenarnya banyak yang dah saya review sebelum majlis lagi kan? yang dah direview sebelum ni, saya hanya akan tunjuk hasil je, aci x?
     yang day by day tu akan direview jugak, jangan risau.. sebab banyak benda sangat berlaku 2-3 hari kejadian.. nanti sy share lain eh..

    sebab inai ni jadi first review adalah kerana inai la first thing yang saya buat untuk my wedding!
    saya balik hari khamis, masa tengah drive dalam perjalanan balik ke kelantan, dalam pukul 6 petang boleh tetiba request kat ma, mintak tolong buat inai, 
    nak pakai malam tu jugak.. hahhaa.
    so sampai2, berenti lelah jap, mandi sume, terus hulur tangan kat ma, pakaikan inai daun...


    esoknya tengok hasil, tak merah pun.. oren je..
    tapi saya dah buat back up plan..
    sebab tau tak sume inai daun ni akan menghasilkan kaler merah..
    so jumaat malam sabtu esoknya guna inai mekah jenama Rani ni


    malam ahadnya topup balik dengan inai daun.. kena rajin kalau nak inai tahan lama..
    tu untuk jari...
    yang ukiran tangan pulak??

    ingat lagi yang saya cakap nak buat ukiran inai ala2 irma hasmie? check SINI
    jumaat malam sabtu tu terus mintak tolong adik lukiskan..
    sebabkan amatur, so dia draft dulu dengan magic pen.. hahaha
    lantakla asal jadi..


    hasilnya???
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -

    Photo: B4 dia jd puan!

    ada la jugak iras2 inai irma kan?? hihihihi
    saya tak buat kat tapak tangan pun.. semua kat jari je..
    inai yang diguna untuk ukiran ni beli kat kedai india..
    jenama Beauty.. memang khas untuk mahendi..
    inai mahendi ni tak tahan lama pun, mungkin sebab buat sendiri kot.. 
    rasanya kalau buat kat kedai tahan dlm masa seminggu...
     so kalau nak buat sendiri, buat la 1-2 hari sebelum majlis..
    macam saya untuk majlis bertandang, kena topup lain..


    >
    >

    November 15, 2012

    Teaser Akad Nikah


    Official Photographer: Ja Ismail
    Makeup: Awie Bridal
    Pelamin: Awie Bridal
    Attire & HB: Sendiri punya.. :)

    p/s: gambar dicilok dari FB my OP.. malas lagi nak transfer gambar.. hehehehhe.. nntikan full review.. tungguuuuu...


    >
    >

    November 12, 2012

    Alhamdulillah, officially married.. :)

    yesss!!!! he is mine!!
    muahaaaha. amboihhh gelak jahat..
    ni schedule post.. takde sempatnya nak berbelog bagaii.. berfb mungkin sempat.. teheeee...
    kalau takde aral, waktu post ni direleasekan, saya telah selamat bergelar Puan Shizan aka Mrs Syafik.. ehekkk, walaupun tak suka dengan gelaran puan, tapi sebab kan dengan gelaran puan la, saya bergelar isteri, maka redhoo.. ehehhe, nanti saya story mory balik details kejadian ni bila dah tak bz..
    MBB, sila jaga saya dengan leklok.. jangan buli2 saya.. 
    hopefully u will accept me 4 what i am & do correct me if i'm wrong...
    fyi, saya ada banyak bad habits tau.. :p

    sape2 lapang, jemput datang kenduri esok..
    even tak de kad pun, kalau kenal rumah, dtg je...
    till then, take care dear readers..
    bubye.. =)


    >
    >

    October 27, 2012

    tips sebelum, semasa dan selepas akad nikah

    Masa jalan-jalan haritu nak cari pelan kedudukan pengantin [SINI] jumpa pulak tips dan flows semasa akad nikah kat blog cik puan Fia.. banyak tips yang dikongsi dan boleh dipraktikkan.. share sebab memang sangat membantu kita2 yang nak kawin, lebih2 lagi waktu akad nikah.. tak ada la kelamkabut dan blur2 kan apa yang nak dibuat..


    Sebelum Akad Nikah


    1. Pastikan pengapit atau teman rapat duduk di sebelah - sebabnya, pengapit @ bestfriends kita la yang akan kurangkan debaran dan tolong-tolong apa yang patut (lap peluh, betulkan veil dsb).. cane nak kurangkan gugup? berbual-buallah dengan pengapit anda..

    2. Sediakan IC / kad pengenalan - dokumen ori memang akan diminta.. sebab yang ada dekat tok kadi @ tok imam tu yang salinan je.. nanti karang, terkocoh pulak korang masuk bilik cari ic time dh duduk tersimpuh sopan tu.. hehe

    3. Duit upah - penting! ingatkan cik abang prepare siap2.. sebelum tu risik-risik la kadar upah sepatutnya..

    4. Senyum Agar Lebih Tenang - yess, kunci dia, SENYUM... walaupun masa tu dalam dada, rasa nak pecah dengan debaran..

    dicilok daripada my OP sebelah bertandang.. kredit to NuzulTaufiqArt Photography

    Ini pulak adalah flow semasa akad nikah..

    Semasa Akad Nikah

    1. Khutbah nikah -  masa ni dengar betul2, bagi faham okey.. banyak pesanan2 dalam ni..

    2. Bacaan taklik - isteri2 kena dengar betul2 time ni.. bukan ape, mintak simpang, nauzubillah la kan untuk benda ni berlaku dalam baitul muslim kita, tapi taklik ni sebenarnya memelihara hak isteri daripada penganiayaan kalau berlaku kepincangan tanggungjawab oleh suami.. so jangan anggap taklik ni sebagai sesuatu yang 'nothing'.. bila tengok pasal taklik ni terus buat research pasal lafaz taklik negeri kelantan.. sebab teks taklik ni berbeza ikut negeri, tak seragam.. so check lafaz taklik negeri masing-masing dan teliti apa syarat-syarat yang boleh menyebabkan talak jatuh sekiranya ada aduan isteri kepada kadi..

    LAFAZ TAKLIK NEGERI KELANTAN
    "Bahawa adalah saya…….. dengan ini bertaklik iaitu manakala saya tinggalkan isteri saya….. selama empat bulan atau lebih dengan sengaja atau paksa atau saya atau wakil saya tiada memberi nafkah yang wajib kepadanya selama yang tersebut pada hal dia taat kepada saya atau saya menyakiti tubuh badanya atau saya tidak mempedulikannya selama empat bulan atau lebih kemudian ia mengadu kepada kadhi/ hakim syarak dan manakala sabit aduannya dan ia memberi kepada kadhi/ hakim syarak bagi pihak saya sebanyak RM 1.00  maka ketika itu tertalaklah ia dengan satu talak khuluk."


    3. Keluarga Sakinah/ Penyerahan Tanggungjawab - err.. kat kelantan, rasanya takde penyerahan tanggungjawab ni.. ala yang ala2 ustaz don buat tu.. yang letak tangan atas kepala isteri.. dlm blog cik fia cakap kat johor ngan kedah ada adat ni.. betul ke kengkawan? harus tanya MBB ni.. kang aku terkujat tetiba dia dtg letak tangan atas kepala kang.. :p lagi satu yang biasa dibuat adalah family perempuan berucap, menyerahkan tanggungjawab jaga pengantin perempuan pada pengantin lelaki..


    Selepas Akad Nikah

    1. Penyerahan Mas Kahwin Dan Wang Hantaran - ramai yang keliru pasal dua benda ni.. mas kahwin wajib diberi, hantaran pula tak wajib.. hantaran ni lebih kepada belanja mengurus perkahwinan sebelah perempuan, manakala mas kahwin ni berupa pemberian wajib oleh lelaki kepada perempuan atas sebab perkahwinan dan ianya milik mutlak 100% pengantin perempuan ye...so bawakla time akad nikah tu.. kalau tak lafaz anda akan jadi ada perkataan 'hutang'.. hihihi.. tapi kat Kelantan memang biasanya wang hantaran tu la yang akan dijadikan @ merangkap mas kahwin.. hoho, tapi majlis saya nanti tak follow kebiasaan ni.. sebab? taknak nilai wang hantaran tu menjadi isu.. rendah diperkatakan orang, tinggi pun diperkatakan orang.. =)

    2. Pembatalan Air Sembahyang. - cincin? gelang? rantai? ikut kemampuan la kan.. ada yang mampu, sarung cincin, kemudian sauk gelang @ rantai lagi.. saya? cincin sudahh.. sebab cincin itu pun harganya sudah ka chinggggg... 

    Tip drp cik puan Fia: Jika anda memilih barang kemas sebagai pembatalan air sembahyang lebih baik berlatih dahulu memakaikannya pada ibu atau saudara perempuan.

    3. Bersalaman & Mencium Tangan Suami -  saat yang ditunggu-tunggu.. ngeh3.. ke tak? harusla kan... :p

    4. Cium Dahi Isteri - paling ditunggu-tunggu..  kan? kan? kan? syahdunya rasa time ni.. errkkk... nak lagi syahdu, janganla pakai tudung awning.. kalau tak kelepet2 nanti, cian pengantin lelaki susah nak cium.. 

    Tip dr cik puan Fia: Jika anda ingin mengucup dahi isteri di hadapan para tamu dan mahukan ia diabadikan dalam foto, terdapat beberapa tip yang anda boleh gunakan. Sebelah tangan anda memegang bahu isteri dan sebelah lagi memegang dagu isteri. Selepas itu, angkatkan sedikit muka si dia supaya mendongak tepat ke mata anda dan anda tunduk perlahan-lahan agar dapat mengucup tepat pada dahinya. Berikan kucupan dengan penuh ikhlas agar bunga-bunga cinta dapat anda rasai.

    5. Bersalaman Dengan Ahli Keluarga - which family first? tengok dan follow the flow kot.. cuma, rasanya lagi manis, kalau dua2 bersalam dengan family yang sama at the same time kan.. takdela sorang ke kanan, sorang lagi ke kiri.... your opinion?

    6. Solat Lepas Nikah - kahwin sekali seumur hidup.. insyaALLAH.. jadi kalau boleh, buatla solat sunat nikah melainkan anda berhasrat untuk berkahwin lagi.. muahaha..

    Banyak juga tips yang berguna kan.. yang saya warnakan dan tips-tips tu, memang saya copy paste dari blog  cik puan Fia sebijik2. cuma yang huraian tu je olahan dan pandangan saya.. so kalau nak tengok dengan lebih detail, boleh terjah blog beliau.. =)


    >
    >

    October 24, 2012

    baju akad nikah

    baju akad nikah dah siap.. yeayy!!!
    kisah pencarian kain ni kat [SINI]
    yerr, saya tau, lace baju dia biasa2 je.. T__T
    tak berbaloi dengan harga dia langsung..
    harga 2++ tak termasuk dengan kain lelaki..
    sedangkan kalau dekat Jakel tambah sikit je lagi dah dapat full set perempuan dan laki..
    huhuhu, my bad juga.. gelojoh nak beli..
    sebab timing tak menyebelahi..
    huuhu.. padan muke.. 


    tapi takpela, tetap saya suka baju ni walaupun design n lace dia simple je.. 
    sape tak suka baju kawen sendiri weyyy.. bio la buruk pun..



    tang paling disukai?? konpomlah kainnya yang flowyyy itu....
    ini pun atas suggestion adik pertama yang nak kain ala-ala Fasha Sandha..
    hikhik, sanggup dia meredah jalan TAR, semata2 nak belikan kain untuk wat flowy2 ni..
    sebab kain yang sedia ada tu ngam2 buat kain je..
    nak buat flowy at least kena tambah 3meter..
    tapi apa-apa pun, refer your tailor..
    yang ni pun, adik bawa dekat tailor di johor..
    saya tak tengok dengan mata sendiri pun lagi baju ni..
    tak sabar nak tengok....

    >
    >

    October 19, 2012

    susun atur kedudukan pengantin semasa akad nikah

    Tadi tengah boring-boring, tetiba terpikir belum finalize pelan kedudukan pengantin masa akad nikah nanti..   i have read it somewhere yang benda ni memang sangat mempengaruhi majlis tak kira la samaada anda buat di masjid atau pun di rumah.. InsyaALLAH, majlis saya nanti, akad nikah akan berlangsung di rumah kalau tak ada aral dalam pukul 3.30 petang.. 

    Note to b2b, pelan ni sangat penting kerana akan memudahkan OP anda untuk mengambil gambar kedua2 pengantin dalam satu snap je.. sebab kalau kedudukan yang tak berapa sesuai, cthnya pengantin lelaki kedudukan dia berhadapan dengan pengantin perempuan, susah sikit la photog nak cari angle dan view untuk pastikan kedua-dua muka kita dengan bakal suami tertempek dalam tu.. Lagipun akad nikah kan sinonim dengan perasaan anxious, berdebar, penuh emosi dan ekspresi.. so amatlah sayang sekiranya kalau momen-momen camtu tak dapat di capture dan dimanfaatkan sepenuhnya hanya kerana anda terlepas pandang susunan kedudukan pengantin, kadi, saksi dan family kedua belah pihak.. 

    kita pun mesti ada list sape yang kita nak masuk dalam pic especially the both of  families la kan.. bukan menidakkan kehadiran orang luar, tapi kalau kita tak sediakan plan siap2, memang kau tak boleh marah kalau tetiba mak cik Joyah yang tak penah rapat langsung, tapi bertempek di tepi kita.. hehe, takkan nak halau kan?? 

    so ada la saya buat homework sikit pasal susun atur kedudukan ni.. pelan-pelan ni bukan saya lukis, tapi saya amik dari blog LADY SYALIZ dan dilukis oleh beliau sendiri.. Ada 3 kedudukan yang biasanya dipraktikkan semasa akad nikah ni..

    Pertama



    Kedua



    Ketiga

    kesemua ni rasanya kalau ayah perempuan tu yang nikahkan.. kalau tok kadi@imam, makanya gantikan saje, kedudukan mereka
    yess, korang mesti boleh agak kan.. kedudukan mana yang lebih praktikal? jawapannya kedudukan pertama dan kedua.. sebolehnya elakkan la kedudukan ketiga nehh. tapi kalau korang nak buat, takde sape menghalang pun. nikah pun sah, cuma macam yang telah disebut kat atas tadi la.. tak mesra jurugambar..

    kalau korang perasan, kedudukan yang pertama tu macam akad nikah Lisa & Yusri, Awal & Scha kan... Pilihan saya? saya rasa pilihan saya lebih cenderung kepada kedudukan kedua tu.. hehehe.. sebabnya, saya nak dekat dengan my groom.. :p walaupun dia membelakangkan sy, tapi senang, dia palingkan belakang je, dah sampai... ekekeke... yang pertama tu pun ok, tak jadi yang kedua, yang pertama pun boley, cuma rasa macam bride tu jadi hakim*(my opinion) la plak kan..  tapi yang bestnya kedudukan pertama tu buleh tgk muak MBB, cuak ke tak.. hahahaha.. alamak, sudah berbelah bagi.. acane nihh...  takpe2, nanti boleh pk nak pilih yang mana sebab idea tu dah ada.... to b2b yang len, yang mana pilihan anda??

    p/s: nak tanda kedudukan tu macamana eh.. nak kena buat stand macam centrpiece tu ke, atau tempek paper je? atau hire someone untuk guide tetamu ke tempat yang sesuai?


    >
    >

    October 5, 2012

    veil nikah

    veil untuk tudung nikah dah dibeli hampir setahun yang lepas..
    gelojoh x?? kwang3..
    rasanya idea veil ni pun ramai b2b lain plan dan dah buat...
    introducing...
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    -
    shawl shasmeen!!

    saya beli tudung ni  kat Radiusite bulan 11 tahun lepas.. rm89.
    time tu memang shasmeen ni masih baru n tengah faymess.. kat Radiusite je yang ada..
    macam sekarang masih lagi faymes kan, tapi kalau kat radisusite yang memanjang sold out, kita ada option lain lagi nak beli kat mana.. sebab sekarang dah banyak on9 shop yang jual..

    masa  beli tu plan kawin bila ngan bila pun tak ada lagi..
    setakat pikir, 'cantik ni kalau buat tudung/ veil nikah, baik aku beli, simpan..' even  kalau 2 tahun lagi kawin pun masa tu redho dh..
    ingat nanti nak pakai dengan shawl putih kosong je..
    takmau tudung awning..
    nanti susah MBB nak cium dahi.. ngeh3.. [err, borang kawin pun tak settle lagi, kuar mood gatal pulak]
    :p


    >
    >
    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

    Ayra Arissa