LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

May 28, 2012

Gambar Bertunang Hilang!! T___T

joke?? NO!!! betul2 punye.. takde rezeki agaknya..  taktau samaada file corrupt atau kena virus.. selesai majlis tu, dengan excitednya membuka kamera sebab nak transfer file gambar, tiba2 tengok KOSONG!!!... memang sangat terkezuttt... mula2 positif lagi sebab ingatkan adik dah transfer.. akhirnya... hampa jua... memang betul2 kosong.. hilang... langsung takde satu pun.. T__T

sedihhh sangat tapi lepas berfikiran rasional, benda dah jadi pun, marah2 pun tak guna.. tunggu gambar dari MBB dan dari butik tu jela... cuma sayangkan gambar2 gedik kami selepas MBB balik tu je... sebab banyak juga  gambar2  aksi kami adik beradik dan my BFF yang "comel" dan gediks... mungkin ada hikmah disebaliknya.. =))


>

>

May 27, 2012

alhamdulillah.. i'm engaged.. yeay.. ^^

saat anda menatap post ini, saya telah selamat bergelar tunangan orang.. weeee...



status telah bertukar...  gile excited... hahah, takdela.. walaupun bukan memikul tanggungjawab lagi.. tapi telah memasuki satu fasa yang orang kata sangat mencabar..  alam pertunangan..
apapun, doakan yang terbaik untuk kami berdua
saya dan MBB... semoga segalanya baik-baik sahaja sehingga la walimaturus dan berlanjutan sampai ke syurga.. amin....


>
>

May 24, 2012

jom berkemas

pagi ni, mulakan rutin lain dari hari lain..
sebabnya, biasanya, panaskan enjin kemudian terus ke sekolah, tapi harini panaskan badan dulu.. :p..


mengangkut barang yang hendak dibawa pulang ke dalam kereta.. sebab risau takut tertinggal+tak sempat pagi esok.. banyak juga barang kali ni.. HB, coklat satu bag, bunting, dan ofkos beg yang sangat besar..memandangkan banyak kenduri yang perlu diattend.. belum termasuk anak-anak beruang dan monyet, bantal2 segala... sigh....
 so sementara ingatan masih normal, disegerakan lah..
lately saya memang a bit "nyanyuk"..  hahaha.. petanda umur sudah semakin singkat...

so kepada semua yang terlibat dengan cuti sekolah, SELAMAT BERCUTI SEMUA.. =))
doakan segalanya dipermudahkan ya...


>
>

May 23, 2012

weee.... it's wednesday

                              

 
                                     Rabu,
  
                                            Khamis,


                                                    Jumaat...  
          
                                         &  I'm home... =))



p/s: minggu ni rasa lambat sangat.. hopefully cuti nanti tak berlalu dengan pantas..


>

>

May 17, 2012

heart this shoe... ^^

kasut lagi?? ish3...
sebenarnya MBB yang pilih dan belikan kasut ni... ^__^
beli online juge...
try pakai, memang sangat selesa.. walaupun tinggi jugak, tapi bukan killer heels macam yang haritu punye..
my official wedding shoe...  =)))



>

>

May 16, 2012

cincin tunang Si Dia

tengok ticker sebelah ni -------------------------->
hwoaaaaa.. ada 1minggu 4 hari lagi sebelum E-day... perasaan?? kosong.. mungkin debarnya belum menjengah sanubari.. hehehe
jom buat review cincin tunang dulu..  =))
huhu, biasa orang lepas event baru buat review, tapi ini dah terbalik, review awal2.. sebelum cincin ni berpindah milik.. kehkehkeh..
saya pernah cite pasal cincin dalam Entri Ni..
cincin ni cincin paladium..
pilihan terkini untuk lelaki selain silver..

sebenarnya cincin ni saya tak berapa berkenan.. sebab memang terlalu simple.
dan saya rasa korang mesti setuju kalau saya cakap cincin ni macam yang jual dekat pasar malam.. betul kan? sebab pernah ada yang bagitahu dan terkejut bila saya bagitau harga dia sebenar.. sebabnya dia ingat dalam harga rm50 je.. kwang3x.. sedangkan realitinya, harganya memang boleh tahan... jauh lebih mahal daripada cincin emas 916 yang beratnya 2g++.. itupun lepas less 20%.. so bolehla kuar kedai emas tu dengan muka senyum lagi waktu tu..
tapi jangan salah faham bukan saya demand nak bagi semua orang bila tengok cincin tu secara auto tahu cincin tu mahal (dalam bahasa ringkas; menunjuk) cuma ralat sebab as for me, tak setimpal dengan harga design dia tu.. huhuhu.. kalau mahal buat cara design mahal, dan kalau murah pun atleast designnya biarlah tak menampakkan dia murah..
value for money- ayat mudahnya..

mungkin sebab dia kosong, itu yang jadi tidak menarik di mataku.. kalau ada satu batu, mungkin lagi cantik..
tapi MBB nak dan berkenan yang ni.. sebab katanya simple (as i said) dan senang dia nak backhand budak tanpa risau budak cedera kena batu cincin (alasan tak boleh menahan)..
takpela, den ikutkan jo.. dia yang nak pakai kan... 
nanti karang dia tak suka, tak pakai, den pulak yang naek hanginnn...



cincin tunang saya??
saya dah tengok daaa..
siap test pakai dah.. hihihi masa pergi cari kain untuk buat baju haritu..
so memang tak surprise dahh.. T___T
gambar dan cerita nanti upload kendian okey..
stay dan keep supporting...
=)))


>


>


May 15, 2012

masa cepat berlalu... selamat hari guru

Pejam celik pejam celik..  seminggu lebih je lagi sekolah.. kemudian cuti.. kemudian tukar status..^.^  cepat je masa berlalu sekarang dalam rasa lambat, sedar-sedar dah separuh penggal persekolahan..

2 minggu ni biasa la bila hujung-hujung, memang busy.. dengan sambutan hari guru, LINUS saringan khas tahun 2.. minggu anti dadah... minggu depan budak exam pertengahan tahun pulak.. naik cuti super hectic.. dengan sukan tahunan.. hmmm.. MBB pun pastu kuar pun 2x sebulan.. T__T sebab kelas intensif UPSR pun akan mula naik cuti nanti..



untuk semua GURU di luar sana, selamat hari guru.. anda hebat, lebih-lebih lagi memikul tanggungjawab pendidik di zaman ini..  =))


>



>

May 11, 2012

yang mana?


yang mana satukah idaman kalbu sebagai kasut big day?? 
tiga kasut ni baru sampai semalam
tapi semua ni tinggi2.. 
kesan kelepek lepas try pun ada lagi dekat kasut putih tu.. huhuhu
aduii sakit kaki kalau pakai lama-lama.. 
beauty from pain orang kata kalau macam nih..
SANGGUP??


>



>

May 9, 2012

artwork kad dah siap ^^

artwork kad kawen dah siap.. ^^
semalam cuma betulkan sikit details pada peta..
awal kan... ada ± 6bulan lagi sebelum majlis.. hehe, ada sebabnya juga kenapa awal siap..

sneak peak kad kawen.. stay tune....

cuma harap dah takde apa2 penambahan lagi.. amin.. risau jugak sebab kad tu nk ambik ujung bulan 6 nnti..  means ada ±4bulan sebelum big day.. tatott2.. harap semua akan baik2 sahaja.. amin...
daripada satu segi rasa lega sangat sebab satu benda yang penting dah settle..
alhamdulillah.. :))




>
>

May 5, 2012

my HB in SekociNorlie blogs

Pn Norlie dah kuarkan entri untuk HB saya semalam.. check SINI hehe, seronok rasa tengok HB sendiri.. syok sendiri macamla buat sendiri HB tu.. hahaaha... tetiba mood kawen berterbangan di udara.... whoaaaa... sebab tu sorok siap2 HB tu.. sebab kalau tengok je, dan-dan waktu tu rasa nak kawennn.. :p...



adore this HB.. mood tak menyabor nak gune.. hehe


>


>

May 4, 2012

confeSsion of a shoPaholic

Semua dekat sekolah dah menggeleng-geleng kepala tengok banyak bungkusan yang sampai dekat sekolah.. hehehe.. hari isnin lepas saja dah sampai 4 bungkusan.. dan hari ini 3 bungkusan lagi diterima.. sampai abg pejabat pos pun dah kenal.. kalau pergi amik parcel pun tak payah ic, siap call lagi kalau ada parcel yang sampai Jumaat sebab suruh pickup dekat pejabat pos memandangkan sekolah cuti..

Barang ape yang saya beli  pulak kali ni?? sekarang ni tengah gila dengan kemeja, maxi dress..  mentang-mentang masuk tunggakan kannn... sebenarnya tak beli banyak pun.. cuma masa beli kemeja aritu, ada defect dan pulang balik pada owner dan bila dapat balik, pun ada yang tak cukup.. tu yang jadi macam banyak parcel je, padahal order yang sama je..

Percaya tak kalau saya bagitau saya dah beli baju raya?? hihi, harap2 bertahanla dan sempat simpan untuk raya betul..  takmau dah beli baju lain.. saving mode.. :p

kerongsang untuk MBB pakai di tanjak pun dah sampai.. ngeeee... jadik Agong la pasni MBB.. sebenarnya ni bukan kerongsang pun.. ni sebenarnya dokoh.. tapi tengok dah ramai pengantin yang pakai benda alah ni.. jenuh juga nak cari.. tapi masa beli ni dapat harga pengedar sebab buat pembelian lebih RM50...

beli dua set, sebab taktau nak amik kaler gold ke silver.. lepas tu memang takdapat beli satu .. kena beli 2pcs jugak.. huhu, satu lagi nampaknya saya punye la


Tadi pun dah dapat parcel Norefal.. penah dengar tak?? Norefal ni merupakan sheep placenta oil+vitamin E.. dalam bentuk softgel.. bukan untuk dimakan.. tertarik nak beli pun sebab dia untuk apply dekat muka..
sebab sebelum ni beria beli pil Gluta dan serbuk Gluta sebagai supplement kulit tapiiiiii makan sekejap, hangat2 taik ayam.. sampai sekarang ni serbuk Gluta tu ada lagi.. kalau yang sapu2 ni rajin sikit banding ngan yang kena makan...

Pe manfaat benda ni?? 

Benefits:
Gently cares for your skin.
Regenerate cells and tissues.
Refining of facial pores and a glow to your skin.
Finer skin texture with a more evenly toned color, improvement in skin elasticity and thickness.
Lighten freckles
Reduce stretch marks


itu katanyalah.. sebenarnya muka saya tak ada problem yang teruk pun, alhamdulillah...  cuma nak bagi nampak glowing, kecilkan pori dan bagi tone sama je.. almaklumlah, manusia kann, mana pernah puas hati even muka takde kawah gunung berapi, tapi bukan bermakna saya tak bersyukur dengan kurniaan ALLAH.. ramai yang bagi feedback produk ni bagus.. saya baru nak try.. nanti hasilnya story laen...
macam Virgin Coconut Oil tu pun bagus, saya dah try, cuma saya dah tak sambung makan, sebab ada penjual VCO online dia "takmau duit".. hahaha..

p/s: kalau korang nak shopping kasut, baju kurung, baju dan dress ala2 korea, maxi dress dan kemeja murah-murah, do message me.. sy bagi link tempat yang murah.. :))


>



>

May 1, 2012

BERSIH punye pasal..

SABTU

Trip ke penang untuk cari kasut kawen spoiled! semua sebab gara2 perhimpunan BERSIH 3.0 pagi sabtu tu.. katanya nak menjadikan Penang salah satu port dorang selain KL.. so bergegas2 gegas la kami berdua keluar dari pulau pagi2 lagi sebab taknak disoalsiasat kalau ada roadblock memandangkan ic saya dan no plate keta kelantan.. hampess.. singgah di Sunway Carnival Mall, ada yang berkenan, tapi sayangnya takde saiz 7.. ada saiz 8 je.. besar sangat beza, tapi cantikla.. brand NYC, kasut kain lace.. gambar tak snap sebab bergegas nak balik Kedah. tapi sempat juga singgah di Sg Petani.. masuk Gulati's.. nasib la waktu tu ada sale.. pakej complete rm380 untuk kain lace, satin 8.5 meter dengan sampin.. ada berkenan satu kaler champagne, sulam warna biru firus.. cantik.. tapi KIV dulu.. sebab nak kena tanya pendapat mama MBB dulu..

sampai di rumah MBB pun dah hampir pukul 2 petang.. siap2 kemudian pergi cari kain untuk baju kawen.. destinasi kat JAKEL.. pun ada sale.. sempena hari pekerja.. hasilnya??
jeng jeng jeng... meh nak citer dulu...
mula-mula sampai JAKEL, pergi kat area lace bermanik, tengok kaler macam-macam tapi tak ada yang berkenan.. kemudian abah MBB suggest jangan ambil yang manik sebab tailor jarang nak terima sebab susah nak jahit... macam kakak MBB dulu terpaksa buang manik dulu sebab susah nak jahit.. so pergi area yang lace sulam-sulam.. first try yang kaler gold.. sulam pun gold.. bila match dengan kain alas satin, sulam dia nampak tak timbul..
tengok yang kain lace kaler champagne, sulam biru.. tapi nampak pelik.. tak macam dekat Gulati's walaupun gunakan pattern warna sama.. 
tengok yang warna champagne+pink pun sama..  MBB pun gelak jahat
pelik katanya..
mama MBB berkenan kaler pink belacan tapi kaler tu pakai untuk bertunang nanti... pending kejap pikir..
last2 tanya mama MBB kalau lari tema sikit boleh?? 
last2.....
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
taraaaa!!!


kaler lilac

saya berkenan, mama MBB pun berkenan...  setel masalah...
tapi persoalannya sekarang, masuk ke LILAC dengan OREN???
hihihi.. sebelah sana dah jadi tema kaler LILAC+OREN dah...
pape jela kan.. hentam je la.. ;p

kemudian gerak ke Kuala Perlis, makan-makan... ramai gila orang..
ni kali kedua sampai sana.. 11 tahun lepas sampai sebab nak g Langkawi.. lama kan...
tapi malam tu makan tak sedap macam kebiasaan kata mama MBB 
mungkin sebab ramai, layanan pun tak seberapa..

AHAD

Destinasi pertama, cari doktor gigi... MBB sakit gg, nak tampal  gigi yang pecah.. tapi bagusnya sebab sampai ke Guar Chempedak.. hehe, panjang kaki dapat kenal tempat orang..
kemudian balik makan-makan.. dalam pukul 1 gerak meneruskan pencarian kasut. TAPI tak jumpa pun walaupun habis pusing satu Alor Setar... tak dapat la menyopping kasut.. T_____T

kemudian singgah kedai, minum-minum sambil jumpa kakak kedua MBB dan baby irfan yang comel..  kalau masih ingat, masa kunjungan ke rumah MBB tahun lepas, baby irfan baru lahir.. sekarang memang amat comel.. nanti tunjuk gambar dia.. masih dengan MBB..
pergi Star Parade jap. sempat merembat baju melayu untuk bertunang.. harga baju tu memang cekik darah.. rm200.. tapi MBB cakap kain dia sedap.. nasib baik la.. pun sempat singgah Gulati's, beli kain chiffon, seban teringat bahagian kain tu kosong sangat, so nak alas guna kain chiffon atas satin tu.. Rm35 per meter lepas 50% less.. total kain 2 meter.. mahal kan.. dan-dan lak naik harga jadi rm45.. nasib baik dia jual dengan harga lama..

lepas ambil mama dengan abah MBB, terus gerak ke rumah tailor.. cari yang untuk jahit baju melayu dulu.. lepas selesai, pergi rumah mak sedara MBB, sebab sebelum tu parents MBB dapat call mengatakan dia tenat..  duduk-duduk sekejap dulu tapi lepas tu mama MBB suruh pergi dengan kakak sulung, sebab takut kedai tutup..
pergi ukur badan, tang yang pening bila bincang design cane nak buat.. maklumla bukan fashion designer.. last-last buat kurung moden, cuma adjust sikit bahagian kain.. sebab letak kain chiffon tu kan.. yang lain serah pada tailor tu la.. yang penting CANTIK.. hehehe...
janji dengan dia nak fitting 31.8 nanti.. sebab tipu cakap kenduri bulan 9.. ngeh3.. bukan apa takut lambat siap dan ditangguh-tanguhkan je..
sebab tailor cakap saiz badan sama dengn kakak kedua MBB, kakak sulung MBB suggest kami pinjam baju kawin kakak kedua, boleh tukar-tukar baju.. hehe, idea yang sangat baik.. kalau jadi, sekali bulan 8 la fitting semua sekaligus...

settle dengan tailor, gerak ke Jitra.. mau makan char kuey tiaw.. sempat lagi singgah dekat Souq alBukhary.. tapi tak banyak kedai pun.. MBB sempat borong roti gardenia banyak-banyak dalam Giant.. buat bekalan katanya...
sempat juga menjengah POH KONG.. 
banyak jugak free gift dia bagi... ni sebahagian je..
dalam dompet bintang-bintang ni ada 2 lagi dompet kecil.. 
tak macam Habib, masa pergi beli cincin kawin haritu dapat paperbag je..


singgah guardian, sebab perfume dah abes.. sy beli yang murah je.. tak mampu beli yang mahal... beli Enchanteur Paris kaler pink tu je.. 
MBB hadiahkan saya perfume Simplysiti..

Memoire punye..  dapat free charm bracelet kalau beli perfume ni.. 
tenkiu MBB.. =))

sampai dekat gerai charkueytiaw, sume adik beradik MBB jenuh menunggu.. sebab lama.. kami pun dengan happy membedal 1pinggan setengah seorang.. sebelum bergerak balik dengan perut memboyehhh.. hehehe kenyang sangattt2..

ISNIN

Gerak pukul 7.30 ke Penang, agak lambat.. so memang rushing..
makan pun kat airport je..
dan sepanjang 3hari ni baru realize tak amik gambar langsung dengan MBB... huhu..


masa makan..


sebelum dia masuk dalam departure hall


MBB hadiahkan saya satu makhluk ni.. hehehe.. MBB cakap hidung monyet ni sama dengan hidung saya.. cisssss....  kuang asam kannn.. sabo jela..

makhluk ni tak bernama lagi.. tktau nak letak nama pe..


>





>


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa