LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

October 29, 2014

Cyberjaya n Putrajaya trip

Mggu lpas, kami jalan2 lagi.. Kali ni lajak ke cyberjaya lak.. Sebab utama nak attend wedding kawan MBB masa kat sarawak.. Hosmet dia.. Dah convert dan kawin ngan orang putrajaya(kot)..  Lpas sekolah terus berdesup ke sana.. Sampai cyberjaya dalam pukul 3 lebih.. Trus checkin kat Tan'yaa Hotel..


Mmg best hotel ni... Recommended.. 

Petang tu pusing cari makan.. Kami mmg xpernah sampai cyberjaya ni.. Kwang3x.. Sbb dh lapar stop mkn kat bnda yg dpan mata je..  Lepas tu lepak hotel je mmndangkan hujan sama.. 

Esoknya (sabtu) barula adik sy dtg.. Dtg lebih kepada nak jumpa Ayra je.. Akaknye, hmmm... dan siap2 gerak ke masjid besi untuk akad nikah kawan MBB.. Barula kami tau yang kendurinya bkn hari yang sama.. Hohoho.. Br ingat nk g jln2 esoknya.. Tp xjadila sebab klau x xdptla MBB jumpa kawan2 dia masa kat Lawas dulu.. Kira small reunion la ni.. 

Kami sampai masjid besi dalam pukul 10 pg.. Ingat dah berlgsung sebab kmi diberitahu mreka pasangan pertamauntuk dinikahkan tp rupanya sebab terlambat, turn dorang dh jadi no 2.. Huhu.. Sempatla MBB menyembang dengan hosmet dia dulu.. 







Dah settle, kami gerak ke Alamanda, isi perut lak.. Lepak2 sementara tunggu kak ipar dtg dr Seremban..  Lpas tu window shopping jela dlm tu dan balik hotel.. Petang tu, singgah ke PICC.. Saja tengok2 Malaysian Vendor Festival.. Tp last2 sudahnya, beli tdg Aidijuma, bju kurung Lunatots untuk Ayra dan strawberry kat Ayra.. Berkenan ngan jubah2 tp bila berkenan dengan satu2 kaler tu xde saiz lak.. 

Ayra dengan mak long nya

Barula gerak ke Kajang untuk makan satay.. Adik ajak makan satay willy.. Okla rasa dia.. Tp mmg pnjang gila beraturrrr... Ayra siap boleh tido lagi masa kat food court tu.. Penat sgt berjalan..


Lepas tu menyinggah ke Aeon Cheras Selatan.. Saja tengok tempat adik2 keje.. Hehehe.. Settle berjalan, balik hotel, tidooooo...

Esoknya ahad, gi jalan2 area putrajaya.. Gi wetlands, tp akak ipar ckp dah xsama macam dulu.. Lepas tu MBB ajak gi amik parang iban dengan hosmet dia kat Presint 9.. Sempatla lepak2 sana kat padang area kejiranan situ.. 


Dah settle amik parang, gerak balik hotel tuk siap2 dan check out hotel.. Settle berkumpul ngan kawan MBB, terus gerak ke dewan serbaguna presint 8.. Siap kena tipu dengan waze lg haaa.. Sudahnya, kami cari je dulu presint 8, baru pusing2 cari dewan dia.. Senang je nak cari sebenarnya.. Sebelah pasar lagi.. Haha.. Seb baik waze tu bawak kitaorg ke alamanda klau x, jenuhhh..


Settle kenduri dan sesi menyembang MBB, kami gerak balik je., sebab dah pukul 2 pun time tu.. Ikutkan plan nak g Zoo Negara, tp dah lmbat sgt.. Nak balik Perak lagi.. Huhu.. Mggu ni la kalau sempat.. Hihihi

Budak tembun tido terus lepas masuk keta..

P/s: weekends ni ke Cheras pulak.. Adik konvo.. Jom jumpa sape2 free.. Hehe

October 22, 2014

Ayra ke Zoo Taiping

Last weekend ke Zoo Taiping kami...  last minute plan jugak.. haritu jugak book hotel dan gerak.. Naseb la Taiping tu dalam 3 jam perjalanan je.. 

Saja nak bawa Ayra gi Zoo.. hari tu masa bawak dia, dia kecik lagi, baru 7 bulan ke 8 bulan.. manala dia reti tengok lagi kan...



Sampai pun dah pukul 1 lebih, gerak dalam pukul 10 pagi.. kami menginap kat Flemington Hotel.. betul-betul area Taman Tasik Taiping.. selalu datang Taiping mesti menginap kat sini.. haha, taktau kenapa.. nak kata sebab ada kolam renang, tak penah gi pun.. nanti next visit baru nak try hotel lain.. mungkin sebab dah selesa dengan bilik dan lokasi dia yang dekat dengan Zoo kot...



Hajat dihati nak g Zoo petang tu, tapi hujan.. memang kebanyakan kami kat sini, selalu je Taiping ni hujan.. so cari makan jela... Gi tesco tak berkenan ape pun, last2, tapau Nasi Ayam KTM je.. makan kat hotel je.. lagi senang dan selesa untuk yang ada anak kecik.. hahhaha..

Esok pagi baru menyinggah Zoo.. best tengok gelagat Ayra.. dia seronok tengok Orang Utan, Cimpanzi dan paling best tengok rusa dan gajah....  sampaikan langsung tongkat mata tak tidur untuk sesi pagi... 














>
Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly (file:///var/mobile/Containers/Data/Application/2FB308A9-0D37-42B4-B6E3-03DD11E78932/Documents/Blogger/)
Nuffnang Ads
Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly (file:///var/mobile/Containers/Data/Application/2FB308A9-0D37-42B4-B6E3-03DD11E78932/Documents/Blogger/)
Nuffnang Ads
Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly (file:///var/mobile/Containers/Data/Application/2FB308A9-0D37-42B4-B6E3-03DD11E78932/Documents/Blogger/)
Nuffnang Ads
Error matching blog to blogger entry. If you are the owner of this blog, please check that there is no typo in your blog address and that you have pasted the code from the Add Ads page correctly (file:///var/mobile/Containers/Data/Application/2FB308A9-0D37-42B4-B6E3-03DD11E78932/Documents/Blogger/)
Nuffnang Ads
>

October 21, 2014

Takwim Persekolahan 2015


Tahun ni awal sikit kuar takwim... senang nak planning perancangan holiday ke ape kan.. baru ye macam ni.. hihihi... so sape yang memerlukan bolehla amik sebagai rujukan.. :)


PERINCIAN TAKWIM PERSEKOLAHAN TAHUN 2015


KUMPULAN A :
Sekolah-sekolah di Negeri Kedah, Johor, Kelantan dan Terengganu


PENGGAL
MULA PERSEKOLAHAN
AKHIR PERSEKOLAHAN
JUMLAH
MINGGU





1
04.01.2015
31.01.2015

10
01.02.2015
28.02.2015
01.03.2015
12.03.2015
CUTI PERTENGAHAN PENGGAL 1
1
13.03.2015
21.03.2015
22.03.2015
31.03.2015

10
01.04.2015
30.04.2015
01.05.2015
28.05.2015
CUTI PERTENGAHAN TAHUN
2
29.05.2015
13.06.2015







2
14.06.2015
30.06.2015


14
01.07.2015
01.08.2015
31.07.2015
31.08.2015
01.09.2015
17.09.2015
CUTI PERTENGAHAN PENGGAL 2
1
18.09.2015
26.09.2015
27.09.2015
30.09.2015

8
01.10.2015
31.10.2015
01.11.2015
19.11.2015
* HARI GANTI

15.11.2015
19.11.2015
CUTI AKHIR TAHUN
6
20.11.2015
02.01.2016


52



Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am                                                    205
* Hari Ganti adalah hari persekolahan bagi menggantikan Cuti Berganti sempena hari perayaan utama.



PERINCIAN TAKWIM PERSEKOLAHAN TAHUN 2015

KUMPULAN B : Sekolah-sekolah di Negeri Perlis, Pulau Pinang, Perak, Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Pahang, Sabah, Sarawak, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Labuan & Putrajaya


PENGGAL
MULA PERSEKOLAHAN
AKHIR PERSEKOLAHAN
JUMLAH
MINGGU





1
05.01.2015
31.01.2015

10
01.02.2015
28.02.2015
01.03.2015
13.03.2015
CUTI PERTENGAHAN PENGGAL 1
1
14.03.2015
22.03.2015
23.03.2015
31.03.2015

10
01.04.2015
30.04.2015
01.05.2015
29.05.2015
CUTI PERTENGAHAN TAHUN
2
30.05.2015
14.06.2015







2
15.06.2015
30.06.2015


14
01.07.2015
01.08.2015
31.07.2015
31.08.2015
01.09.2015
18.09.2015
CUTI PERTENGAHAN PENGGAL 2
1
19.09.2015
27.09.2015
28.09.2015
30.09.2015

8
01.10.2015
31.10.2015
01.11.2015
20.11.2015
* HARI GANTI

16.11.2015
20.11.2015
CUTI AKHIR TAHUN
6
21.11.2015
03.01.2016

52


Jumlah Hari Persekolahan Termasuk Cuti Am                                                   205

* Hari Ganti adalah hari persekolahan bagi menggantikan Cuti Berganti sempena hari perayaan utama.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa