LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

October 30, 2011

i miss u...

>Rasa macam nak pitam bila MBB cakap tahun depan mungkin dia kuar 2minggu sekali je dari hutan tu.. my feeling?? rasa nak nangis pun ada, yela, maksudnya pasni atau lebih tepat kami dapat berhubung hanya setiap 2mggu sekali.. sebab dia mengajar tahun 6 tahun depan.. dugaanNYA lagi buat kami.. meskipun benda tu mungkin dan hanya akan berlaku tahun depan, nak membayangkannya pun dah boleh buat airmata saya jatuh... nak menghadapi?? tahun depan kalau jadi, saya citer macam mana rasanya..
if i can tell u how i miss u my dear... kan best..T_T >
 
Sad

p/s: kalau kekasih anda duduk dekat, atau at least ada line tepon, buleh sms, hargailah mereka..

October 28, 2011

officially

>officially DG41.. heheh, kecoh je kan..  bukan dah sah jawatan pun...=P.. seronok la sebab dah terjamin sikit kalau nak dibandingkan dengan jawatan Guru Sandaran Terlatih tu..  yerla, kami ni nama je first batch PISMP tapi macam anak tiri.. sebab benda baru, jadi semuanya macam kelam-kabut dan adhoc.. maka jadilah kami si tikus putih...lagipun bukan apa, rasa macam kecil je kalau tiap-tiap kali g kursus, selalu je dimention oleh JU, "saya tengok ada jugak yer cikgu2 DC yang datang kursus".. sigh.... tapi takpela, sekurangnya merasa jugak pakai title GSTS tu... sekarang buleh pakai gelaran Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Siswazah dah..>
 
 
p/s: tunggu KISSM lak sekarang ni,.. tahun depan sebenarnya.. =P


October 24, 2011

HERO yang teraniaya

> korang tengok video ni dulu.. prepare tisu siap2.. >
 

sesungguhnya dalam kalangan binatang tak ada manusia namun dalam kalangan manusia ada binatang.. perasaan saya masa tengok video ni, sebagai pencinta kucing tegar, memang rasa macam nak pukul-pukul orang wat aniaya kat HERO ni... sebabnya tak setimpal dengan kesalahan kot.. nasib baik bukan islam.. tapi ada lesen ke nak buat macam tu kat haiwan.. pikirla sikit, dorang makhluk tak berakal.. yang nak g jadi makhluk yang berotak saja tu pehal kan?
emo malam2 ni sambil memeriksa kertas periksa... huuhu...
tapi nasib baikla papa hero tu prihatin.. moga-moga ALLAH memberi ganjaran pada manusia yang berhati mulia tu... amin

October 20, 2011

artis nak perform nih...

>HELLO, ASSALAMUALAIKUM... lamanya tak update.. bz attend kursus dan pk masalah.. tapi biarkan lah dengan masalah tu.. tunggu esok, MBB kuar, setel sama2...
Perasaan pergi kursus KSSR Dunia Muzik, ada yang best tapi overallnya boring.. siap ada yang ponteng2 lagi.. tapi saya cikgu yang baik... bosan cane pun tak ponteng tau.. =p
esok ada majlis penutup and guess what? my group kena wat persembahan... hahahhaa... rasa cam tak percaya.. tadi dah bantai gelak sampai keluar air mata...
sebabnya kami terpilih kerana JU terpikat dengan persembahan masa slot Muzik dan Gerakan.. hihihi, sebenarnya saya tak menyumbang pape pun.. sebab saya tulang main kerincing je.. yang wat kelakar dan comel cikgu lelaki la... sorang cikgu tu dia tukang lead.. wat action song tuk lagu GAJAH MENARI.. sape2 yang ngajar PJ n MZ tahun 1 mesti tau punya lagu ni.. dia dahla chubby bila buat aksi macam gajah, memang comell gila lah..
comey macam patung gajah ni..
kitaorg masa kena present tu berlatih pun ala kadar je, tak beria macam grup lain.. so bila dapat tau terpilih, rasa macam nak pengsan! sebab malu kot sebelum tu.. sebab ingat kitaorg grup paling koman sekali...
tapi semua ni jasa cikgu laki la.. SPORTING habis.. nak harapkan saya??
mintak maap, malu... hehehe..>

October 16, 2011

tabahkanlah hatiku..

> Ya ALLAH, kurniakanlah aku kesabaran dalam menghadapi dugaan yang mendatang... berikanlah ketabahan hati terhadap semua ujianMU... agar aku tak tewas dalam perjalanan hidup... sesungguhnya aku hanya hambaMU yang kerdil lagi hina... kepadaMU jua ku memohon segala pertolongan dan petunjuk.. AMIN.. >
 
 
p/s: doakan saya n MBB kuat dalam menghadapi ujian ini dan berjaya menemui kebahagiaan yang kami cari..

October 15, 2011

menghitung hari..

> semangat2... sebab sekolah tinggal 4 mggu je lagi... =))
hehehe, tak sabar nak balik rumah.. hihihi.. rasa cam lama sangat dah duduk kat Perak Aman Jaya nih...
tak sabar mau bertapa di tanah Serendah Sekebun Bunga  laks... =p
mggu depan kursus KSSR Muzik.. hahahha, ada insiden yang kelakar disitu, nasib baik kawan bagitau yang sebenarnya tarikh kursus tu 18-21 Okt.. tapi saya mati2 ingat kursus 10-13 Okt... kalau tak memang naya je pegi tempat kursus tu, padahal salah tarikh.. memang dapat malu free la kan...
pastu, disebabkan tidak alert dengan tarikh dan hari, sekali lagi dapat malu sebab ingatkan 18 tu isnin.. alih2 bila kawan tanya dengan konfiden bagitau ari isnin padahal kursus tu selasa.. ingatkan dia buat macam yang sudah2... kursus dari isnin sampai khamis... last2.. sebab mggu ni budak periksa akhir tahun, start selasa, so isnin, cikgu2 kena pergi sekolah dulu.. ngajar dulu, bila budak exam, cikgu g kursus.. hihihi...
2x termalu free dengan sendiri.. alahai.. clumsynye saya....  malu2.... rasa macam nak gali lubang, sorok kepala dalam tanah
=p >


 

October 12, 2011

on my way...

akhirnya, walaupun hantar surat penerimaan tu bogel je, takde surat iringan, sebab kerani cuti masa tu, tak ape la, janji dah selamat sampai.. sekarang tunggu surat pengesahan perlantikan sampai je.. =))
 

October 7, 2011

belanjawan 2012

>Taktau nak senyum ke tak, tapi ada jugak la berita menggembirakan.. antaranya;

1. bonus setengah bulan (walaupun tau tak dapat full sebab posting februari, syukur, ada jugak duit tabungan.. =)
2. kenaikan gaji tahunan antara RM80-RM320 mengikut gred.. (tak dinyatakan secara spesifik mengikut gred, tapi gaji naik, walaupun sikit, antara 7%-13%, okla tu kan... 
3. time based DG44 dah dikurangkan kepada 8 tahun berbanding 10 tahun sekarang ni... =) (untung 2 tahun)
4. persaraan wajib dilanjutkan kepada 60 tahun(err, yang ni taktau nak senyum ke tak.. rasa macam dah tua sangat la masa tu nak keje..)
5. yuran sekolah pun dah mansuh.. tak ada bayaran pape dah.. 

so macam mana?
tepuk dada tanya suka ke tak.. hihi..
pape pun, bersyukur...
sikit pun rezeki, banyak pun rezeki... kan. kan..>
alhamdulillah..

October 6, 2011

alhamdulillah...


>MBB dah beransur sihat... dia disyaki keracunan racun rama-rama yang mungkin jatuh dalam tangki air...
sebab tu air tu walaupun pun dimasak, tetap boleh menyebabkan muntah-muntah dan pening... 
alhamdulillah...
pendrive pun dah jumpe,.. tadi pagi beria g awal ke tempat kursus, sebab nak cari, tapi hampa, sebab tak ada pun kat lab..
last2 jumpa dalam beg.. tapi semalam dah siap tonggeng dah...
ntahla..mungkin cari dengan hati yang tak keruan.. sebab tu jadi camtu..
ape pun, syukur sangat2 semua dah ok balik...
TQ ALLAH.. =))>

October 5, 2011

uwwaaaa, rasa nak nangis laa...

> memang rasa sedih dan nak nangis ni..
First, memang jadi rutin harian untuk pagi2 bukak FB sebab nak tengok mesej daripada MBB..
masa bukak pagi tadi, terkejut sebab MBB cakap dia pening dan muntah2.. 
saya ingat biasa2 je.. mungkin salah makan atau gastrik dia menyerang... sebab selalu dia macam tu.. so saya mesej kat inbox, nasihatkan dia makan ubat dan rehat.. 
tapi kemudian MBB reply cakap dia dekat klinik sekarang...
kena masuk air.. dah 2 botol dah...
masa tu memang speechless...
helpless... saya tahu dia sakit, tapi saya langsung tak dapat buat apa pun, hatta bertanya khabar... nikan pulak nak dengar suara..
sedih gila... sangat2.. memang tahan je perasaan sebab berkursus kan...waaaa kalau ikutkan hati memang nangis je tadi..
last sekali MBB kena macam tu masa tahun last degree... memang teruk masa tu, kesian bila tengok dia.. dengan asyik muntah2.. badan susut.. masa admitted ke hospital tu memang dah fatigue..
agaknya sekarang pun sama kot... beza nya dulu saya boleh temankan dia, jaga dia masa dia tengah sakit.. bila memikirkan dia tengah sakit sorang2.. nak mengadu pun tak dapat... hati rasa hiba sangat2.. pe yang saya boleh buat?? saya cuma boleh tunggu dia bagitahu condition dia esok, kalau dia dah baik dan mungkin lusa.. kat FB.. 
sori cayang.. sekarang tak dapat nak jaga cayang dah... nak tanya khabar pun tak dapat...harap2 cayang cepat sembuh.. mampu doakan dari jauh je.. semoga  semuanya baik2 aje..
dan kita kuat dalam mengharungi dugaan ni.. amin..
T_T

kedua, tadi masa cari pendrive, pendrive tu dah ilang...
pendrive tu MBB yang bagi...
ada keychain bear yang kaki dia  boleh sembunyikan.. dalam tu ada tulis tarikh besday..
kami beli sama2 kat KB MALL...
tapi sekarang saya dah hilangkannya...
dulu saya penah ngajuk2 sebab MBB ilangkan yang dia punya..
kami siap pergi beli baru lepas tu..
sekarang saya pulak yang hilangkan... T_T
macam mana boleh ilang?
rupe pendrive yang masih tak ketahuan status...
tadi masa kursus ada cikgu tu mintak instrumen SPPBS, so dengan baik hatinya saya berikan pendrive tu.. masa dia pulangkan, dengan carelessnya saya letak dalam beg di bawah kaki tanpa angkat beg tu dulu.. langsung tak pikir samada betl2 masuk dalam beg ke tidak...
tadi masa cari memang dah tonggang beg tu, dan takdek pendrive tu.. sahla memang cicir kat lab...
rasa macam nak ketuk2 je kepala sebab careless sangat...
sedih?? sekarang rasa macam berdouble triple semua ada
macam bertimpa-timpa...
last hope cuma harap esok ada masih ada rezeki.. moga pendrive tu betul2 cicir dekat lab tu... dan tak ada insan lain yang amik... harap sangat2...
dahla langsung tak ada gambar pendrive tu... kalau ilang, memang langsung tanpa jejak la... =((
korang doakan la eh..


>

October 4, 2011

7 oktober...

> chaiyoook2 tuk kursus KSSR MATEMATIK hari ke 3...
tak sabar nak tggu habis, meskipun satu lagi kursus bakal menjelma minggu depan..
pun tak sabar nak tggu 7 Oktober..
ada apa dengan hari jumaat ni??
pe lagi kan.. pembentangan bajet 2012 laaa..
harap2 gaji naik...
amin...
tapi barang jangan pulak naik harga...
karang ada satu benda lain lagi naik, naik darah... hahahaha...
doakan sesama yer... =))>

October 3, 2011

kursus kssr matematik tahun 2

> huaaa.. hari pertama kursus KSSR, rasa bosan dengan ngantuk gile.. sebab ulang tayang dan siaran ulangan intipati macam kursus PK aritu je... tapi sib baik ada Murni.. bolehla sembang-sembang... 
balik pundah tak leh awal macam kursus PK sebab masa tak boleh dianjalkan.. so balik la kami waktu pejabat..
masa balik tadi lak, perjalanan yang sepatutnya 45 min dah jadi hampir 2 jam.. sebab accident... 
area Teluk Intan menghala Bagan Datoh memang area kemalangan maut.. kalau ada je, mmg taksahla kalau yang terbabit tu tak mati atau cedera parah..
tadi mmg jam gile... pastu tengok jip polis lalu sebelah, intai punye intai nampak palstik itam macam dalam gambar kat bawah ni


apa lagi kan.. maksudnya mangsa dah meninggal la kan..
masa sampai tempat kejadian, memang sedih dan terkejut tengok keadaan kereta tu..
kereta myvi bertembung dengan lori treler ke kontena...
myvi putih tu memang tak nampak rupa myvi kecuali bahagian belakang je, yang lain macam tin pepsi yang kita pijak dari atas, kemek sekemeknya .. yang elok cuma bahagian boot je.. dari depan sampai pintu penumpang belakang memang hancur, tapi tak sempatla nak amik gambar.. sebab tengah drive masa tu..
 kadang2 risau jugak sebab selalu guna laluan tu kan..
tapi tawakkal dan berserah kepada ALLAH, sebab kadang2 bila dah qada n qadar, kita berhati2 macam mana pun, orang pulak yang sodok kita dari depan atau belakang...
yang penting kita dah berusaha dengan cara pemanduan selamat.. ecece, macam la selamat sangat kan bawak keta.. haha kadang2 tu selalu jugak break the law.. tapi bila datang perasaan insaf tu, berhemah la kejap.. hihihi...(sebenarnya selalu ingatkan diri tak kawin lagi, hahaha) 


macam ni lah rupenye lebih kurang
so kepada semua, bawa kenderaan anda dengan berhemah..
ingatlah orang yang tersayang...
(>_^) >
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa