LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

April 21, 2012

kasut kawen peeptoe aci tak??

nak kasut kahwin peeptoe... boleh??

sandal macam tak appropriate sangat kann..


pun teringin nak satu kaler fuschia nihhhh.. sume ko nakk  yerr


cantiknye yang ni kan.. adore this very2 much...
hehe..susah nak jumpa kasut tutup penuh yang cantik.. setuju tak?? kasut antara yang memang saya sangat cerewetttt.. sebab susah sangat nak berkenan sesuatu design tu.. dan kebanyakan yang mencuri hati adalah jenis peep toe..

kasut kawin mesti tutup depan ke eh?? hehehe, adik saya cakap dia taknak kasut peep toe sebab buruk kalau nampak jari.. 
*tapi sebenar saya suke tengok jari kaki saya keluar* rasa cam cute je... hekhek perasan!
hehehehe...
like the detailss..

lace nampak klasik+elegan...
MBB suruh beli design ni.... cantik tapi...

saya berkenan design ni....

amik dua2 aci tak??

>



>

HB arrived...

dengan kotak2 pun rasa cantik... =p


sume cantiklah.. sekali dengan pembalut2 ni..

yeyeye.. HB saya dah sampai.. thanks Pn Norlie... siap ada free corsage lagi.. hehehe.. dengan excited terus bukak di sekolah.. tak menyabor nak tengok dan buka kat rumah.. seriusss sangat cantik okeyy... very de likeeeee lah..!!! tetiba je rasa nak kawin tang-tang tu jugak.. hehehehehe...

>


>

April 16, 2012

jeles ok!!!....... dengan PROTON PREVE


HUH!!! what can i say more.... JELESS!!!




saya pernah review pasal model proton yang baru ni.. klik SINI.
haritu kata nak launch FEB, last2 april... 
siyes smart kan (my opinion la)
tapi alangkah sedihnyaa... sebabkan lambat sangat kuarnye PROTON PREVE ni, menyebabkan ku merembat satu VIVA forever dulu...

love the number.. =)
sekarang rasa cam tktau nak cakap ape.. menyesal??? hahaha, ada la sikit perasaan itu.. sebab jeles sangat dengan PREVE... tapi tak apa la.. VIVA ku telah banyak berbakti sampai calar balar walaupun tak cukup umo 6 bulan lagi... 

okey sape2 mau rembat PREVE, ni harga ni.. 
ModelTransmissionOTR Price7 years9 years
Proton Tuah Executive (S)ManualRM 59,540765623
Proton Tuah Executive (M)ManualRM 59,990771628
Proton Tuah Executive (S)CVTRM 62,540804655
Proton Tuah Executive (M)CVTRM 62,990810660
Proton Tuah Premium (S)CVTRM 72,540932760
Proton Tuah Premium (M)CVTRM 72,990938764
kredit to: www.mybestcardealer.com


p/s: sape yang beli tu boleh tumpang tak??

>

>

April 15, 2012

you're 25 my dear..


hepi besday my dear MBB..  =)



>
>

trip bakal-bakal pengantin buat kad kawen


Antara benda yang paling penting dah settle.. kad kawen.. tempah dekat  Idea Grafik, IPOH..  trip yang tertangguh banyak kali sebab kekangan masa.. akhirnya.. rasa cam satu batu berat dah buang dari atas kepala.. bertolak ke Ipoh pun dah lambat.. saya yang spoil, beria nak gerak kul 8 last2 diri sendiri yang lambat.. sebabnya bangun lambat, nak makeup lagi, makan lagi, isi minyak+angin.. sudahnya kul 9 jugak la =P
trip ni disertai oleh saya, fara dengan mas.. mas last minit join sebab katanya nak g cari hadiah birthday buat bakal suami.. heeehehe... memandangkan appointment dengan Ann, tuanpunya Idea Grafik hanya pada pukul 2.00 petang, maka sesi shopping dulu....  sambil-sambil nak cari seluar untuk hantaran kawin nanti... serbuan pertama dekat Jusco Kinta City tidak membuahkan hasil... huhu, tak banyak barang kat sini..



snap2 ngan mas di Kinta Cinty
kemudian terus menyerbu shopping mall baru bukak, Jusco Aeon Station 18... nasib baik ada GPS, kalau tak memang makan buah langsat...
lokasi serbuan pertama.. Padini Concept Store...

berkenan gila kasut ni... sesuai buat kasut kawin.. cuma sayang tapak flat.. tapi nantikan kemunculan kasut ni di  kaki salah seorang bakal pengantin

berkenan jugak dengan pattern ni.. takpe2 nanti nak g survey dan beli ngan MBB la.. =))

kemudian masuk dalam jusco, berpecah, saya pergi cari seluar hantaran, manakala mas dengan fara survey tie...susah jugak nak cari seluar lelaki yang kena dengan taste saya tanpa kehadiran MBB.. huhu.. pening antara nak pilih seluar slack atau khakis...  cuma kelebihan beli khakis, MBB boleh pakai untuk formal dan juga bukan formal..  masalah besar yang dihadapi bila tak ada saiz untuk pattern yang berkenan..
at last rembat 2 helai...
rupenya lama jugak duk survey dalam tu.. sedar-sedar dah pukul satu.. maka dengan lajunya mencari tempat makan sebab perut suda bernyanyi2

wif cik fara
kat Kenny Roagers, fav nehhh
lepas tu terus mencari jalan ke Idea Grafik.. dekat je dengan AEON .. sebab dekat station 18 jugak.. belakang Tesco je...

Co owner, Ann, baik orangnya walau selama ni deal online je dan baru first jumpa... hehehe,  Mas pun sempat lagi tempah bunting... bagi chance kat dorang settle dulu.. almaklumlah saya majlis paling terkemudian..  lama sebab dorang tukar warna ikut tema.. kena tengok kesesuaian scheme warna, sebab takut gelap.. rasanya turn saya paling kejap kot sebab saya malas nak tukar-tukar kaler pada design sedia ada.. terus proceed, cuma tukar rekaletak sikit je...sebenarnya takmau pening-pening pikir.. tema saya kan kalerful.. hihihi.. map pun semua dah bagi.. tunggu dia buat dan confirm artwork je.. okla kan.. harap2 cantik...

lepas tu g Domino's.. dorang nak merasa.. lepas siap makan 2 keping pizza dan sangat kenyang, gerak balik... and safely arrived pukul 10.15... a day trip.. penat tapi dah lama tak spend time dengan dorang ni so worth it la kan... =))) 

muke seronok dapat makan pizza


p/s: Hand Bouquet saya dah siap..  Puan SEKOCINORLIE pos esok....tak sabar tunggu sampai.. .. =)

>
>

April 12, 2012

selagi terdaya

lama tak hapdettt... huhu, bz campur tak ada benda yang nak diceritakan...  dan juga M.A.L.A.S.. ibu kepada segala alasan... >_<

Semalam gempa bumi.. first time experience sebab sebelum ni memang duduk kat Kelantan.. memang tak rasa.. mula-mula ingatkan pening sebab seharian tak makan.. tapi dengar pintu hentam dinding dan kipas goyang, tengok FB baru tau gempa bumi.. risau jugak sebab dekat dengan laut.. sempat ke lari kalau ada tsunami?? hihihi

okey, harini saya kerja hampir 12 jam.. buruh binaan pun tak keje sampai 12 jam tauu.. sape kata jadik cikgu senang? meh ganti saya.. tapi malas nak complain kisah2 disebaliknya sebab kalau ada yang tau, naya je kan.. kadang-kadang niat bukan nak komplen, cuma tired of being the scapegoat.. taking for granted... mentang-mentangla bujang kan.. sume aku pulun.. yess, if it's for gaining experience, totally 100% i'd agree.. sbb saya pun suka benda-benda yang menambah pengalaman... tapi kalau benda yang memang bukan bidang dan tak ada kena mengena, kemudian straight kita memanjang, lu pikir sendiri la kan... body kita buat dari besi ke??hahaha, same situation in every school in Malaysia i think.. betul tak??

Selagi terdaya buat sehabis baik... cuma penatnya sebab mungkin saya mengajar banyak subjek.. teras sahaja 3subjek.. dan rasanya sangat jarang nak jumpa seseorang cikgu mengajar subjek teras sampai tiga kan... bayangkan la workloadnya camana.. ok, stop complaining.. n REDHOOO... =))

Kadang-kadang kepala otak yang jahat ni fikir nak cepat2 kawin dan mengandung sebab lepas tu mungkin situasi berubah (betul ke??)... hahahha alasan semata-mata sebenarnya gatal tak sabar nak kawin.. hihihi ... cakap pasal kawin, bunting saya dengan MBB dah siap!!.. 
taraaaa....
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


erkkk kantoi tarikh kawen...

sabtu ni mau pergi amik.. sambil tempah kad kawinn.....  haritu lagi rasa yang design MBB lagi lawa.....  tapi dia dah choopp, dan memang outcome, yang dia lagi lawa.... sobsob.. saya punye pun lawa jugak pe... mood perasan!! =P
see u next entri.. trip ke ipoh lak... bubye..  thanks 4 reading...



>

>

April 3, 2012

hasil makeover+DIY

okey, kelas saya hampir siap.. sebenarnya taktau hampir siap tu merujuk kepada berapa percent yang dah siap.. tapi langsir dah ada... hehehe.. DIY je sendiri je.. tak ada jahit-jahit.. potong, cucuh api, ikat pada kayu dengan cable tie, lepas tu gam bunga.. siappp!!..




alas meja pun DIY jugak.. takde jahit2.. cucuh api keliling kain, tembak dengan stapler gun.. kemudian letak renda dan bubuh plastik...
bunga tu pun gubahan saya sendiri.. hahahaha, kalo buruk gelak dalam hati je k... =p



untuk board kat depan ni, pun ada kisah disebaliknya.. sebab saya nak kain pink, teragak-agak mentor saya nak belikan.. hehehe... semua yang letak kat notice board ni buat sendiri tau.. nak-nak jadual waktu tu.. lenguh...




ni hasil kerja budak2 tahun 1... target dorang.. tak sempat lagi nak letak gambar dorang kat tengah2 tu.. cikgu bz.. haha..




border bahagian ni letak renda sebab kain tu tak cukup, atas bawah lompang..  satu pilihan yang bijak rasanya hitam+pink kan... sudut subjek ni tak siap lagi.. banyak kosong lagi...huhuhu, tak berapa rajin nak buatnya.. yang BI tu pun buat sementara je sebab nak tunggu cikgu sebenar isi bahan..  abaikan penyapu tu ye..



benda gantung-gantung dekat siling ni pun mak oi.. menguji kesabaran... sebenarnya ABC je.. tapi memang berdebu putih jugak muka dengan tudung hari pasang tu.. sebab cat putih dia tebal.. jadi dia tak lekat bila salotep.. kena kikis dulu... ni pun dah ada 2-3 yang cabut..




wording motivasi kat atas tu pun sakit tangan nak boleh siap  5 ayat... sepatutnya nak buat SAYA MURID BAIK, SAYA PATUH SURUHAN ALLAH, SAYA IKUT AJARAN NABI, SAYA SAYANG IBUBAPA, SAYA DENGAR PESAN GURU, tapi last-last sebab penat, saya tak buat perkataan SAYA kat depan empat ayat tadi, kecuali dekat yang SAYA MURID BAIK... hahaha.. lenguh tangan oiii potong styrofoam tu... hihihi


meja SEBELUM.....


tangga yang banyak menolong kerja2 memanjat dibelakang...

SELEPAS... 
pun guna stapler gun.. nanti ingat nak tambah renda kaler shocking pink.. hihihi.. tu pun tadi baru siap buat 3 meja... esok lagi 3 meja.. cahiyookkk




dah nampak macam kelas diraja dahhh.. langsir kuning, alas tepi meja pun kuning... =)


keseluruhan kos agaknya kalau kain sahaja dalam RM100.. bunga RM50.. lain-lain material macam styrofoam, eva foam, kertas etc dalam rm50..  agak berbaloi rasanya.. kalau upah jahit, lagi mahal kan.. kalau kelas saya berubah tahun depan, saya akan angkut kayu langsir dengan meja2 ni sekali.. hihihi,



last sekali... inilah madu dengan racun 1B.. hehehe... degil +buas.. nasib baik 6 orang je... tapi dorang nyanyi lagu besday kat saya semalam.. hehehe..

>






>

makeover+DIY

   


transformasi kelas tahun 1... nantikan hasilnya... =))








>



>

April 1, 2012

"hepi besday sayang"

sedihhhh.. wuwuwuwuu.. cannot bear to hear the wish "happy besday sayang" dari MBB tadi...  because it's not my birthday yet...  tapi dia terpaksa wish awal sebab dah nak masuk hutan... dia pun dah bagitau yang dia ralat sangat sebab takdapat nak wish on the phone like he always does... saya masa mula-mula dengar dia cakap, budget macho la... cakap takpela, nak wat cane, tuntutan kerja bla bla bla... at last hampeh... berderai air mata jugak... hihihi...

sambutan besday tahun 2010... kenduri makan sebelah pagi dulu..
kemudian dapat bungeee... hehehe
malamnya MBB bawak saya pergi SR..  bestnya  choc indulgence...

sebenarnya memang dah expect situasi ni.. sebab memang dah tengok kalendar siap2.. adiah besday pun dah dapat masa jumpa haritu.. ^____^.. tapi macam tahun lepas, walaupun dah berjauhan, tapi sebab birthday jatuh pada hari cuti, so bolehla wish lagi..  nak celebrate memang tak dapat la kan... dan nampaknya tahun ini nasib tidak menyebelahi dan juga akan berlarutan pada tahun-tahun berikutnya... T____T...

tahun ni walaupun dapat ipod nano, perasaan tu tak sama...  jauh tak best dibandingkan dengan tahun 2010, 2009 dan 2008


oh, how i miss the old times... seriously... T_____T



>

>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa