LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow
Showing posts with label my love life. Show all posts
Showing posts with label my love life. Show all posts

July 27, 2014

Selamat hari raya

Selamat Hari Raya buat semua bloggers.. Semoga raya tahun ni membawa seribu erti, raya2 juga, jangan kita lupakan kesengsaraan saudara kita di Gaza sana tu yer.. Bersederhana lah.. Errr.. Lama xhapdett kan.. Memang xde masa nk update blog.. Sibuk berkhidmat dengan keluarga kecik tu skrng ni.. Nak2 Ayra sekarang dah makin ligat.. InsyaALLAH ada masa, akn ku update juga.. Maaf Zahir Batin ye kawan-kawan.. Daaaaa...                                                                                                                   
                                                                            
                                                            Ayra Arissa Day322

May 19, 2014

Update sekali harung

Lama jugk dah xupdate ye, since Ayra masuk wad haritu kan.. Alhamdulillah, Ayra pun dah mkin sihat dan sangat2 aktif.. Cergasnya ya ampun mmg xlarat mummy nk handle.. Sabo jela.. Hikhik..  Haritu pun suspek denggi, tp alhamdulillah bukan kes denggi.. Demamnya sebab jangkitan virus je.. 

Sepanjang dia admit haritu, seksanya mlihat bila kena amik darahla.. Setiap 6jam.. So boleh bayangkanlah macam mana dia mnangis n mnjerit setiap kli nk kna amik darah kan.. Sampai dia menggelupur dan tendang misi2 n nurse.. Doktor pun heran tengok kuat sungguh cik Ayra ni.. Tp kesian sgt kat dia, terus jadi serik dan takut bila nmpak orang2 berpakaian kler putih.. Sampai skrg pun dah xnak dengan sebarangan orang.. Dulu2 laju je depa tangan.. Skrg ni klau pgg tgn dia kuat sikit dia dah melalak.. Risau orang amik darah dia gamaknya..  Mau xnye.. 4hari duk wad, jenuh asek kena paksa je.. 

Pling ketara, berat dia la.. Susut gila.. Hari jumaat masa check kat Metro Specialist Sungai Petani, 6.9 kg, bila check kat HSB jumaat dah drop 6.8kg, kt HTI ahad dah turun 6.37kg.. Tu hari masuk wad tu, blum kira masa duk dlm wad.. Tp last checkup, seminggu lepas admit, berat dia dah 6.5kg.. Naik dah tp ttp pen merah sbb kira dr last checkup, berat dia xnaek2... Adehhhhh... Mummy kena bg mkn bnyk2 ngn cr jln supaya berat cik Ayra naik kali ni... 

Hehe.. Naseb baik skrg suka mkn.. Pntang nmpk org mkn, klau xbagi kat dia sama, abehla kena marah kat dia...  Oh ye, gigi dia pun dah start tumbuh..  Dah dapat rasa tajam2 tu keluar, Mummy kna berhati2 la pasni.. Tp smpai skrg pun xdapat nk capture pic sebab dia xbg.. Huhu.. Abeh cara mummy buat, tp pandai je dia sorok..  

Sekarang ni susah sikit nk update sngt sekarang sebabnya MBB dah back for good, hehehe... hopefully for forever la.. kami dah tak jadi weekend husband or wifey, nor pjj couple dah.. Alhamdulillah..  Dapat transfer ke sekolah dekat2 sini je.. Skolah dia lg dekat dr rumah tauuu.. Jeless iii... Hikhihik.. Ke dah cerita sebelum ni ehhh? Lupa pulak.. Klau dah citer, wat2 xtau jela yer, bnyk sgt bnda nk pk skrg ni.. Nk wat camana, org baru nk merasa the real world of marriage cenggitula... :) 
i'oll sebenarnya bizi memasak ngan kmas rumah sebab tu jrg update, anak xpe, laki yg jgakan..hahaha  alasan xhengattt.. Baru tau susah pyh jd surirumah, sblm ni xmerasa, amikk.. Tp wlaupun bz, better sgt sbb dah tak pyh rushing n wasting time on the road ngan hotel je.. Ada hikmahnya ye..   >
>

April 10, 2014

Best Birthday Gift Ever

Akhirnyaaa....

Rezeki Ayra barangkali.. InsyaALLAH, kami takkan jadi pasangan PJJ dah.. :)

MBB dah dapat transfer balik Semenanjung.. sempena pertukaran khas April.. Effective 1st April, tapi surat 

rasmi baru dapat semalam... so memang betul la bukan prank call dari KPM haritu.. hahahahaa..

Dapat sekolah dekat dengan rumah sewa kami sekarang ni.. Alhamdulillah...

Sekarang tunggu nak settle barang2 kat Borneo dulu, kemudian baru balik sini..

Terima kasih ya ALLAH...  :))


>
>

March 14, 2014

Dapat call KPM

Sebenarnya, dari hari Selasa tu dah dapat misscall dari nombor 03888+++, xsempat nak angkat sebab ada kelas dan tak perasan.. petangnya pun xperasan.. dah rasa pelik, macam urgent je kan..banyak kali call.. 

Hari rabu pun sama, ada dua miscall lagi.. yang tak tahan, curious punya pasal, siap google lagi nombor tu sapa punya.. hahaha, and the result turn out to be KPM.. Kementerian Pelajaran Malaysia.. tapi abaikan jela.. sebab cam tak logik je.. pehal pulak KPM nak call aku.. hahaha.. ntah2 ni no bank ke ape ke..

Sekali, haaaa, malam tu dalam pukul 8.45, dah siap2 nak tido, no tu call lagi.. 
dannnn.. 
memang betul dari KPM wehhhh.. 

Pegawai tu perkenalkan diri dan tanya betul ke ni nombor isteri M. Syafik..
bla2.. bla... bla.. egtukar.. bla.. xlulus... ada penempatan smula.. april..
sekali..
kalau kami tempatkan en Syafik ni di Selangor puan bersetuju x???
HAAAAAA?????

Rupanya pegawai tu call untuk mintak persetujuan nak buat pertukaran khas bulan april nanti.. 
bersempena dengan posting budak junior ipgm....
Try juga mintak Perak.. tapi sygnya, penuh.. 
Negeri yang available cuma Selangor, Pahang dan Johor sahaja..
Selangor pun selangor la, asal Semenanjung.. xyah dah naik belon..

Encik Adli tu baik sangat weh.. banyak juga dia tanya pasal background, masalah kami sebagai PJJ dsb..
masa tanya keputusan tu ragu2 jugak nak wat.. yela, kang MBB tak mau nanti xpasal2 je.. 
tapi dia nasihat suh terima je dulu asal dapat balik semenanjung, nanti baru mintak tukar balik ke Perak supaya boleh dekat..
masa tu tawakkal jela buat keputusan untuk terima..
dia tak dapat tanya MBB sendiri sebab tak dapat call hp MBB.. 
memang la.. tengah-tengah minggu mana ada coverage hp kat sana..
dia duk dalam..
tapi nasib baikla dia call saya lak kan tuk tanya.. 
hehe, rezeki Ayra..

Betul dah tu KPM dah cuba nak tunaikan dasar yang diorang cakap tu yang diorang akan berusaha tuk pastikan suami isteri dah takkan berpisah jauh..  okla tu kan.. kalau tak, ada jugak yang pindah ke Sarawak nanti.. cuma sayangla.. sebab kami dah bazirkan masa banyak kat sana dan kat sini..
harap-harapnya betul dah  panggilan tu kan..
sekarang ni kena tunggu black & white pulak..
semoga ada rezeki kami sekeluarga untuk tinggal bersama-sama.. 
aminnn...

Photo: Sambil tido pun bolehhh.. :) #ayraarissa #day185 #hisapjari #yummy
tempek gambar ayra sekeping... ;)

>
>

November 17, 2013

Bila Daddy Shopping









bila daddy shopping sendirian untuk anak dara dia.. hmmmm....
kalah mummy.. :p
>
>

November 12, 2013

1st Anniversary

momen bercinta masa study..
momen bercinta masa dah kerja
engaged..  :)
akad nikah 12.11.12
majlis 13.11.12
bertandang 17.11.12
pengantin baru.. kuikui
5 months pregnant
8 months pregnant
9 months preggy
9.9.13  newborn ayra, daddy & mummy..
ayra sebulan
ayra 2 bulan
My life transitions.. 
bujang-kahwin-isteri orang-mak orang sikit lagi nenek orang pulak.. InsyaALLAH..
How time flies fast..
sungguh, sekarang lagi terasa hambatan waktu kan..
dunia dah nak kiamat biasala tu.. agagaga, self reminder kpd diri sendiri lah kan..

2007-2013
6 years in relationship baru.. 1 year in marriage baru.. 
Sedar x sedar dh ada anak sorang pun.. :)
alhamdulillah.. rezeki kurniaan ALLAH..
masih jauh perjalanan kami..
doakan...

HAPPY ANNIVERSARY CAYANG MUHAMAD SYAFIK AZMI.. i love u very-very much.. :))





>
>

September 22, 2013

Kesian Ayra...

our first family photo.. ayra nanges, mummy pun nanges

smlm hari last MBB ngan kami..
sebelum fly ke Sarawak..
setelah 2minggu bersama kami..

Ayra: nanges2 bila daddy dia pegang, peluk n cium dia sebelum berangkat balik.. macam tau2 je daddy dia nak tinggalkan dia..
Mummy: nanges2 bila tengok suasana tu.. sedih ngan sayu gila.. tengok sorang ayah pangku anak, cium anak bertalu2, boleh rasa perasaan kat dalam hati dia nak tinggalkan anak kecik... walaupun muka dia biasa, boleh senyum2.. tapi dalam hati, mesti tahan sedih..

mummy sepanjang jalan nak gi airport dari Kuala Krai ke Kota Bharu, memang bergenang jela air mata.. sesekali pecah juga takungan.. hehe.. sedih gila okey.. terbayang2 saat2 ayra n daddy dia yang tadi tu.. alahai.. betul la orang cakap.. PJJ masa berdua tak sama bila dah ada anak kecik..

sekarang pun, kalau tengok muka Ayra, mesti rasa kesian sangat2 kat dia.. 
kecik2 lagi dah tak dapat kasih sayang yang sepatutnya dari seorang ayah..
mula la mummy dia rasa nak nanges.. hahhaa..
tapi jangan risau, sedih saya tak sampai tahap nak meroyan..
hehe, biasa2 kalau berpisah yang selalu2 pun memang ada adegan air mata kan..
ni kan pulak bila terpandang muka si kecil yang polos dan mulus tu.. 
kecik2 lagi dah kena tinggal, again, kesian...


p/s: harap2 dapat la MBB pindah tahun depan.. egtukar bln 9 dah isi.. kalau tak dapat jugak, nampaknya kami pindah ke sana pulak la jawabnya.. tak sanggup nak biarkan ayah n anak terpisah.. :'(

>
>

September 10, 2013

Our Baby.. :))



Hello world.. :))
Dear frens, our baby girl selamat dilahirkan 5.47 pm, 09/09/2013 di KBMC..
2.9 kg... normal delivery..
cerita dan pic lain, next entry yer..
bye2 aunties.. from Little S..


>
>

September 6, 2013

hari last bekerja...

Jumaat, 06 Sept.. hari last bekerja.. 
esok dah start maternity leave.. weee.. 
kenapa esok? sebab esok sekolah cuti ganti.. ehhee... 
malam ni pickup MBB kat stesen KTM Sungkai.. 
adik2 pun dah sampai semalam.. 
esok gerak balik Kelantan.. 
baby, sabar ye.. sikit masa je lagi.. 
jgn keluar hari ni tau.. :)
tggu daddy balik malam ni.. 
kita balik kampung dulu... :)))


>
>

July 27, 2013

maternity leave.. dilema wehh


Dalam dilema sebenarnya sekarang ni.. berkait dengan cuti bersalin.. sy punya due 24.9.2013.. opkosla due tu bersamaan dengan 40weeks kandungan kan.. tapi biasa orang akan apply cuti bersalin lagi awal.. tak kisah la seminggu ke dua minggu ke or lebih.. yang biasa tak apply cuti bersalin awal ni biasanya yang memang duduk dengan parent ataupun dengan suami.. Tapi as u all dah tau, sy memang sebatang kara je kat Perak ni.. menyewa pun sorang diri n MBB kat Sarawak; noted; in RURAL area.. yang tak ada line hp dan line internet yang hanya available di sekolah dan kadangkala hidup segan mati tak mau.. Antara dilemanya sekarang ni adalah


1st: Jumlah cuti  bersalin... saya amik 60 hari je.. sebab kalau amik 90hari, memang dah termasuk dalam cuti sekolah hujung tahun yang akan bermula 16/11.. jadi rugi la kalau apply cuti dalam cuti... so sy dah decide, cuti 60 hari je.. rugi ooo incase masa depan nak beranak ramai ke.. 



2nd; Govt servant hanya boleh amik cuti 2minggu awal dari tarikh due.. so kalau sy nak amik awal 2minggu, means 10/9 tu sy dah boleh bercuti.. tapi sy kena masuk balik sekolah/kerja dari 11/11-15/11 yang mana sangat tak best dan tak menguntungkan.. sebab bila balik Perak, nak masuk kerja, nak kena cari babysitter.. hanya untuk tempoh seminggu.. tinggal pada parents?? rasa macam tak sanggup nak berjauhan walaupun hanya untuk seminggu.. so sy plan biarla saya cuti terus direct sampai bulan 1.. so kira punya kira dari tarikh last persekolahan, 60 hari cuti bersalin tu ngam-ngam jatuh seminggu sebelum due..  iaitu selasa 17/9.. so kalau sy nak balik sy boleh start balik 13/9.. sebab isnin tu cuti hari malaysia.. tapi persoalannya, macamana kalau terberanak awal? minggu 13/9 tu dah 38weeks dah.. biasanya ramai yang bersalin awal kan.. minggu 38 biasa adalah minggu yang feveret baby kuar.. sepatutnya waktu tu dah standby duduk kat rumah.. bukan terhegeh2 baru nak balik.. 

 

3rd:  Untuk menyelesaikan masalah kat atas, sy plan nak topup cuti yang ngam2 seminggu sebelum due tu dengan CRK (cuti rehat khas) yang masih berbaki 6 hari sebab sy dah guna sehari masa MBB sakit haritu.. so maksudnya bolehla sy balik 2minggu sebelum due.. atau kalau nak lebih sy tambah dengan MC je.. tapi plannya nak topup CRK jela supaya atleast 6/9 sy dah berada di rumah.. tapi yang menimbulkan masalah, MBB pulak yang susah nak dapat cuti.. dia tak boleh nak extend cuti sebab waktu tu betul2 minggu sebelum UPSR.. dia kan mengajar tahun 6.. konpom tak sampai hati nak biar budak2 terkontang-konting even kalau GB consider pun.. see, anak murid lagi penting tau dari bini n anak.. hukhukhuk... sapa la yang nak menghantar sy balik.. drive sendiri?? i'm willing to kalau masih berdaya.. dah terdesak kan.. xpela kalau dia tak dapat temankan pun.. tapi MBB lak tak kasi.. sebab dia cakap kalau boleh dia yang nak hantar sendiri.. dah tu camne, sia2 jugak kalau sy topup cuti, tapi kalau dia pun tak boleh nak cuti.. dan sy tak boleh nak balik.. takkan nak menderhaka dengan suami lak kan. balik awal tanpa izin.. haha.. Again, sy mmg takut terberanak awal kat sini sorang2.. huhuhu..

4th: Selain daripada risau terberanak awal, sy sebenarnya takut kalau sy bersalin waktu MBB tak ada dengan saya dan lagi memburukkan keadaan, kalau dia berada kat dalam; waktu weekdays.. MBB hanya akan keluar ke pekan dan stay for weeekends only.. masa tu la dia accessible via HP.. dari tengahari jumaat sampaila tengahari ahad.. selalu je terbayang2 kalau sy bersalin hari ahad malam/ isnin.. maksudnya hanya jumaat berikutnya barula berita tu boleh disampaikan pada dia.. kalau bernasib baik, line internet ok, dapatla berita tu lebih cepat disampaikan.. itupun bukan on time dia buleh balik time2 tu jugak.. kena harung perjalanan dari sekolah ke pekan Lawas 2jam setengah.. dari Lawas ke KK 4-5jam bergantung pada trafik dan juga gate sempadan. kalau waktu tu gate dah tutup, tak dapat la nak ke Sabah. kena tunggu sampai gate bukak.. kemudian naik flight dari KK ke mana bergantung pada lokasi sy masa tu la.. huhuhu..

So kami decide untuk bincang dengan doc kat tempat yang kami planning for delivery nanti.. nak tanya pendapat dia, boleh ke awalkan delivery ke cane.. means induce la kan.. kalau dah takde choice, terpaksa la walaupun ramaia cakap sakitnya berganda2.. supaya MBB dapat bersama dengan sy pada saat   kelahiran.. InsyaALLAH, cuti raya nanti kami nak g checkup dan booking sekali.. masa tu bolehla dapatkan pandangan dia.. yelah, sapa tak mau laki ada time sakit bersalin.. sekurang2nya dapat bagi perangsang dan paling koman pun biar dia tengok betapa sakitnya kita nak melahirkan zuriat dia.. :p

Planning for maternity leave ni sangat memeningkan kepala sy.. mungkin situasi kami yang merumitkan keadaan..  so setakat ni perkembangannya sy dah apply cuti bersalin dari 17/9-15/11.. maksudnya tak perlu naik kerja sebab terus sambung dengan cuti sekolah.. 2nd-4th dilemma; not yet settled.. kena g jumpa gynae dulu, lepas tu baru leh wat keputusan.. samada topup cuti, induce ke ape ke bergantung pada perjumpaan tu.. sekarang ni pun asik pesan kat baby.. supaya tunggu daddy balik.. jangan keluar awal2.. cian kat mummy.. huhuhu


>
>

July 20, 2013

Counting 13 days more..

Pagi ni pagi2 lagi lepas sahur terus gerak ke Stesen Keretapi Sungkai.. hantar MBB naik ETS.. dia dah nak balik Sarawak... sob sob..


Dapat la bersama dia hampir 7hari... ada hikmah dia sakit.. spend time berpuasa dan berbuka sama2.. walaupun hanya sempat masak kat cayang sayang ni sekali je.. yakni semalam... tu pun buat nasi ayam je..  dah tak berapa nak larat dan tekun nak memasak.. sudahnya, beli bazar atau berbuka kat luar je sejak balik ke Perak hari Selasa haritu... nasib la MBB ok je..  ngeh3.. Tengok masak semalam pun sudahla, pukul 9 sudah pengsan.. penat.. cepat mengah sekarang ni.. jalan sikit pun sakit belakang tu cepat bebenor.. tadi pun drive sejam setengah je pun dari rumah ke stesen ketapi tapi balik-balik terus tido, bangun pukul 4 ptg!!.. 

Nasib baik la lepas ni dah takde dah yang kena bawak keta balik Kedah mahupun Kelantan.. sebab lepas ni semua trip balik MBB akan melalui KL.. means Lawas-KK dengan Keta, flight dr KK-KL, kemudian dia amik ERL dari KLIA ke KL Sentral, baru la KL Sentral-Sungkai dengan ETS pulak.. kesian bila fikirkan dia terpaksa travel banyak dengan berjenis-jenis kenderaan kalau balik ke Perak banding dengan naik kereta dan flight je kalau turun Penang, tapi sekarang dah tak larat nak drive 5jam ke Kedah.. terpksa dia buat pengorbanan sikit.. bini dia pun kena la pejam mata sikit, buat2 tak kesian walaupun perasaan tu menggunung dalam hati.. tengok pengorbanan dia, i know that i chose the right guy to love to..  and that feeling grows bigger every second.. ;) hihi.. 

Kadang2 bila tengok dia, selalu je rasa cam tak caya kami dah kawenn.. dah nak ada our own baby pun.. perasaan bercinta harusla setiap masa.. malah kena lebih dari zaman sebelum kawen.. dah halal, buat apa pun indah je.. xpayah dah risau-risau pandangan orang walaupun sekarang pun masih ada yang tengok semacam je kalau duduk berdua, jalan pegang2 tangan.. 2-3 bulan ni ok la kot sebab perut ke depan, jadi orang caya dah kawen.. hehe... 


Lagi 13 hari lagi baru dapat jumpa MBB balik... cuti raya pulak ye baby kita jumpa daddy.. baby pun diam je hari ni.. tak aktif sangat.. macam tau2 je daddy dia dah takde, tak pegang2 dia macam hari2 yang lepas.. sabar ye baby.. daddy pergi kerja.. cari duit untuk baby n mummy.. nanti kita gi shopping baju raya eh.. haaa, kami pun belum lagi shopping baju raya dan benda2 berkait dengan raya.. dekat2 nak raya la nampaknya baru berpeluang nak gi cari..  nak cari baju raya pesen camana pun taktau lagi.. pilihan dah terhad sekarang ni.. hohoho.. any idea friends??

p/s: selasa haritu dah settle borong barang baby secara kasarnya... barang2 tecik2 je, tapi ongkosnya, mak oiii... barang mummy? belum settle.. pelan-pelan kayuh.. :)

>
>

July 17, 2013

Dugaan Ramadhan

Dugaan bulan ramadhan; kronologi brmula dengan suami demam sejak 5Julai lagi.. bila balik jumaat 12Julai tu, masih demam.. sangat panas dan diikuti dengan vomitting.. masa kat Sarawak, siap dengan gigil-gigil lagi.. tapi bila balik semenanjung, dah tak de gigil, tapi demam on off..  bila telan ubat, ok.. habis kesan ubat, demam balik.. Sabtu tu kami ke klinik swasta, doktor bagi ubat demam, antibiotik, batuk dan angin..  sebab mula-mula takut malaria, tapi kat sarawak dah buat blood test, tapi negative.. so doktor syak, maybe sebab puasa, so gastrik menyerang.. so balik la kami ke rumah dengan harapan, esoknya akan ok.. kesian MBB, sahur dengan bubur, buka pun dengan bubur sebab kerongkong dia sakit..

TAPI... sudahnya, malam tu demam menyerang balik.. suhu badan dan 38.9 celcius... masih berharap yang esoknya demam akan kebah.. ahad pagi, masih lagi demam, sy tak bagi dia balik Sarawak.. takut dia makin teruk kat sana, sapa yang nak jaga??

Isnin pagi, kami ke Klinik Kesihatan.. nak check lagi details plus nak mintak cuti..gerak pukul 8.30pagi.. masuk bilik treatment pukul 11 pagi.. mula-mula ingat ok la.. sebab MBB dah tak demam... suhu badan pun hanya mencecah 37 darjah.. last2, bila dia cite sume yang dia start demam dah 11 hari, MA tu suruh wat blood test..  kemudian ada something kacau pada darah dia.. doc pulak yang takeover, suruh buat urine test.. hasilnya, positive protein, ketone 4+ dan ada blood dalam sampel.. dah over dehydrated.. terus doc buat surat referral ke Hospital Sultanah Bahiyah..

Sebelum gerak ke sana, sempat lagi ke klinik swasta sebab nak request mc untuk sy.. takde la rasa rushing sebab masa tu condition MBB pun ok.. bila pergi emergency, siap kena buat xray, dan suspek malaria once again.. dan memang kena tahan dalam wad pemerhatian sementara.. sebabkan ada something yang kacau pada result blood n urine test.. Doc pun tanya MBB kalau risau, dia boleh bagi pluang duduk wad untuk further treatment.. mana la mau kan sebab dah beransur sihat.. cuma tak sangka lak ujian2 tu sangkut.. so Doktor cakap dia nak buat detail blood test untuk check hati, buah pinggang n etc sebab takut ada infection, kalau ok, baru dia bagi balik...

So tercongok la kami dalam wad pemerhatian tu hampir 4jam.. MBB boring la sbb dia dah tak sakit.. tengok org kelip2 je.. bila pukul 6 suku je, yang menunggu ni dah kena keluar.. tak boleh tunggu dalam tu.. so merayap la saya ke bazar berhampiran.. cari makan dulu.. tapi syukur alhamdulillah.. pukul 6.45, result dah keluar dan semuanya negatif... alhamdulillah.. dapat MC 4hari... tapi doctor pesan lagi.. kalau dalam 4hari ni ada demam, kena datang balik sebab kalau demam hampir 14hari, tu tandanya ada jangkitan virus..

Setakat ni alhamdulillah, keadaan MBB ok lagi.. risau sangat2 kalau dia jatuh sakit balik... memang rasa macam kalau boleh biar la ALLAH pindahkan sakit tu kat sy..tengok depan mata sakit pun rasa cam tak sanggup, inikan pulak bila terpikir yang dia sakit sorang-sorang kat sana.... Semoga ALLAH berikan kesihatan kepada MBB.. aminnn..


>
>

June 28, 2013

MBB's Homecoming & Food Cravings

Harini MBB balik.. Yeay!!! mahu melunaskan segala mak nenek selera tekak ni.. :))) nyum2... lepas tu ada satu misi yang tertangguh lama... nanti cite lain ehhh.... harap2 dipermudahkan.. aminnnn... 

so

durian
pulut durian
cendawan goreng
pisang goreng
tat nenas
air kelapa
aiskrim!!

wait 4 me yaa.... hehehe..  makan dengan MBB baru best.. :))))

p/s: MBB tak dapat tukar pun.. permohonanan dia ke Perak tak diluluskan.. hmmmm... need to plan another plan 4 that issue.. 

>
>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa