LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow
Showing posts with label cincin. Show all posts
Showing posts with label cincin. Show all posts

August 9, 2012

~our wedding band~

Nak cite pasal cincin kawen lak..


Cincin untuk MBB.. Macam cincin tunang, dari Paladium jugak.. tapi batu tu tak sure batu ape, zirconia kot..
price; up sikit dari cincin tunang haritu.. tapi ada less 20%
so boleh saving.. senyum sampai ke telinga... 
design dia bagi saya okla, tak simple sangat..  just nice.. dan boleh matching dengan pattern cincin saye... ngeh3... batu dia pun kaler jernih.. dan bukan berwarna..
 design ni rasanya bukan yang up to date...
sebab tahun lepas lagi dah ada pattern ni
beli dekat kedai emas dekat Terengganu.. lebih spesifik, dalam Giant Kuala Terengganu.. ;p
beli sekali dengan cincin tunang haritu...

saya punya; cincin berlian.. beli dekat Habib Jewels Kuala Terengganu.. yang best sebab berlian dia ada sijil... ini ada less 20% masa beli kalau tak silap..   kalau takde less, mmg confirm tak hambekk.. den memang tak mampooo... walaupun bukan saya yang bayar.. hehehe


Mula-mula cari, intai cincin yang dia punya gegelang besar.. sebab saya memang tak suka cincin yang gegelang kecil macam cincin yang dibeli ni.. tapi memang kat situ cume kecik2 je.. kalau ada yang besar, takde saiz untuk jari i yang gedabak ni.. sepatutnya saiz yang patut saya pakai adalah 16, memandangkan cincin belah rotan saya pakai tu saiz 17.. tapi memang cincin saiz 16 ada 3 bentuk je.. dan semuanya saya tak berkenan.. almaklumlah Habib KT cawangan kecil, dia bagitau memang tak simpan stok banyak..

So after a long discussion, bla bla bla.... dengan persetujuan MBB, sebab dia yang nak bayar... ;p
ambikla cincin ni... saiz  15..
Muat je sebab 13, 14 pun masih muat dengan jari.. sebab sebenarnya saya tak suka pakai cincin ketat2..
macam saya story dalam entri cincin tunang dulu...
Masa tu argue jugak sebab cincin ni emas 750 dan diamond, which of course la price over years drop kan.. Walaupun bersijil.. jika dibanding emas; harga makin lama makin mahal..
tapi, 
MBB kata cincin kawen bukan nak jual balik pun..
Betul3... tapi rasa bersalah tetap ada..sebab merabakkan poket MBB...
Even memang ada perasaan gumbiraa... hahaha, tipu la kata tak happy dapat diamond.. 
Diamond are girls best friend rite.. ^^


p/s: takde niat nak menunjuk atau seumpamanya, just sharing my happiness,  that's my only intention... tp kalau tak suke takpayah la bace.. as easy as that, right??  don't badmouth me okey.. =))
>







>

July 22, 2012

E- day Ring


Haritu ada janji dalam entri cincin tunang MBB untuk review cincin tunang saya pulak kan.. sorii sebab malas nak update.. (budget ramai orang bace blog, kwang3).. lagipun rasa cam entri basii.. tapi sebab berjanji, kena la kuarkan jugak entri sal cincin tunang... 



Inilah cincin tunang saya dan MBB.. nampak jari yang memang tak berapa nak runcing tu... opkos la saiz cincin pun gedabak kan.. range jari saya pakai cincin sebenarnya start dengan saiz 16 untuk cincin belah rotan (maksudnya kalau cincin berbatu saiz 15) tapi saya memang sengaja pakai saiz 17 (saiz 16 untuk ada batu) tu untuk cincin belah rotan sebab saya memang tak suka cincin yang ngam2.... suka yang boleh bergerak2 gitu...

                           
Cincin ni lak, masa first try sarung dekat umah MBB memang bukan setakat bergerak2, tapi memang longgar sampai dia sangkut dekat tulang tengah jari yang besar ni, kalau tak memang melurut jatuh.. mama MBB beli saiz 18.. dua saiz besar.. dah salah saiz sebab sepatutnya saiz 16 sebab kena kecil satu saiz dari cincin belah rotan.  masa tu memang redha je sebab cincin ni memang kami sepakat serahkan pada mama MBB untuk pilih dan belikan.. kami memang 100% out dan tak terlibat langsung.. tiba-tiba seminggu sebelum majlis, mama MBB call, tanya nak kecikkan saiz cincin jadi saiz berapa.. hehehe.... saya mintak kecikkan jadi saiz 17 je.. satu saiz.. risau takut mengembang masa depan nanti (nauzubillah, harap2 leh maintain saiz sekarang)

Cincin ni memang tak ada permata macam cincin tunang yang biasa2 orang lain pakai.. lebih kurang macam cincin belah rotan.. ada chrome kat bahagian tengah2.. like it sebab design yang simple... :))... cuma cincin ni walaupun telah dikecilkan tetapi masih bersaiz 17, satu saiz besar dari saiz saya biasa pakai.. dan longgar sangat2.. mungkin sebab bentuk dia lonjong, jadi ada banyak ruang kosong pada jari.. so waktu mandi atau bergelumang dengan sabun memang kena beringat gila-gila... kalau nak g kecilkan, memang tak la jawabnya...pakai je... jangan banyak songeh... ngeh3...


>



&gt

May 16, 2012

cincin tunang Si Dia

tengok ticker sebelah ni -------------------------->
hwoaaaaa.. ada 1minggu 4 hari lagi sebelum E-day... perasaan?? kosong.. mungkin debarnya belum menjengah sanubari.. hehehe
jom buat review cincin tunang dulu..  =))
huhu, biasa orang lepas event baru buat review, tapi ini dah terbalik, review awal2.. sebelum cincin ni berpindah milik.. kehkehkeh..
saya pernah cite pasal cincin dalam Entri Ni..
cincin ni cincin paladium..
pilihan terkini untuk lelaki selain silver..

sebenarnya cincin ni saya tak berapa berkenan.. sebab memang terlalu simple.
dan saya rasa korang mesti setuju kalau saya cakap cincin ni macam yang jual dekat pasar malam.. betul kan? sebab pernah ada yang bagitahu dan terkejut bila saya bagitau harga dia sebenar.. sebabnya dia ingat dalam harga rm50 je.. kwang3x.. sedangkan realitinya, harganya memang boleh tahan... jauh lebih mahal daripada cincin emas 916 yang beratnya 2g++.. itupun lepas less 20%.. so bolehla kuar kedai emas tu dengan muka senyum lagi waktu tu..
tapi jangan salah faham bukan saya demand nak bagi semua orang bila tengok cincin tu secara auto tahu cincin tu mahal (dalam bahasa ringkas; menunjuk) cuma ralat sebab as for me, tak setimpal dengan harga design dia tu.. huhuhu.. kalau mahal buat cara design mahal, dan kalau murah pun atleast designnya biarlah tak menampakkan dia murah..
value for money- ayat mudahnya..

mungkin sebab dia kosong, itu yang jadi tidak menarik di mataku.. kalau ada satu batu, mungkin lagi cantik..
tapi MBB nak dan berkenan yang ni.. sebab katanya simple (as i said) dan senang dia nak backhand budak tanpa risau budak cedera kena batu cincin (alasan tak boleh menahan)..
takpela, den ikutkan jo.. dia yang nak pakai kan... 
nanti karang dia tak suka, tak pakai, den pulak yang naek hanginnn...



cincin tunang saya??
saya dah tengok daaa..
siap test pakai dah.. hihihi masa pergi cari kain untuk buat baju haritu..
so memang tak surprise dahh.. T___T
gambar dan cerita nanti upload kendian okey..
stay dan keep supporting...
=)))


>


>


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa