LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow
Showing posts with label pelamin. Show all posts
Showing posts with label pelamin. Show all posts

December 3, 2012

2nd review: Pelamin

ohoho, pelamin anganku musnah...
agaknyala kan.. 
sebab kalau korang nilai balik dengan pic pelamin yang dulu, [SINI
jauh jugakla larinya  outcome dia kan..

hari kejadian, tak guna pun rumput hijau tu.. sakit gila kaki kena rerumput tu..
pic kat atas ni pelamin separa siap lagi.. sebab tak gantung paper lantern kat bahagian atas pelamin
bunga cacak2 pada bunga yang bulat,
only in shizan+syafik wedding.. :p
nampak kampung gila kan..
tapi sebab taknak bagi nampak kosong sangat memandangkan latar semua warna krim, hentam sajalah...
saja tak mintak buat theme kaler, sebab nanti mabuk.. baju dah kuning, abih semua kuning je nanti.. hentam saja lah..

kerusi pun, orang butik salah hantar.. sebab dia tak tengok request dalam borang..
saya request yang ada penyandar kat belakang..
tapi untungnya sebab pelamin saya tu ada dua kerusi berbeza..
sebab masa lepas akad nikah, orang butik hantar kerusi yang direquest.. 
kenapa tak mintak dorang buat sebijik dalam gambar jugak??
hohoho, waktu tu dah malas nak pikir, cerewet2 sangat... nanti semua tak menjadi..
TAPI, akhirnya, the outcome pada hari majlis, puas hati..
pelamin tu nampak jugak cantik.. :)

kerusi yang betul.. guna untuk resepsi pulak
even pelamin tak menjadi, sebab tak seperti macam dlm gambar,
sikitpun saya tak ralat sebab pelamin tu ada sentuhan tangan sendirik jugak.. hahahha...
see, paper lantern warna warni (kuning, biru, purple tu idea saya),
letak tanglung bahagian atas kepala pelamin and
bunga cacak pelik tu pun.. huhuhu
even pekerja butik tu pun mmg superfast,
isnin kawin, jumaat dah pasang..
kemudian isnin petang, datang modify pelamin lagi, tambah paper lantern dan bantal2 yang sangat banyak..


satu lagi mistake, lupa nak tutup kaca atas tingkap tu dengan kain..
nampak cahaya kuning kaca tu.. dah kacau pic.. huhu, sabo jela.. :p
tapi nasik dah jadi bubur..  relax2 sudaa...


>
>

November 15, 2012

Teaser Akad Nikah


Official Photographer: Ja Ismail
Makeup: Awie Bridal
Pelamin: Awie Bridal
Attire & HB: Sendiri punya.. :)

p/s: gambar dicilok dari FB my OP.. malas lagi nak transfer gambar.. hehehehhe.. nntikan full review.. tungguuuuu...


>
>

October 13, 2012

paper lantern

Pergi supermarket ritu, grab benda ni...


ikut tema main.. kuning dan biru..


PAPER LANTERN
 tapi sayangnya... ada satu saiz je.. yang besar sahaja..
yang medium dan kecik dah abes kaler ni..
hukhukhuk..
nanti la cari lain..
ingat nak letak tepi pelamin je...
tapi kalau ada lebih,  MUNGKIN nak hias bilik pengantin..
adik suruh letak di khemah sekali..
idea ni saya pernah tengok b2b Nora buat..
cantik sangat kan??

nora, pinjam pic.. hehehe
TAPI...
tengok budget ye adik-adikku.. 
hihihi

>

>

September 25, 2012

Pelamin



pelamin untuk singgahsana big day nanti..
simple je kan..
amik yang memang butik tu punye design je.. 
tak reti nak design2 sendirik..
lagipun memang sedar diri, sebab tau hati jenis tak tetap..
kalau nak design sendiri mau amik masa masa setahun kot,
cepat nau terpengaruh.. nanti asik2 tukar design je..
so, malas nak pening2 kepala, amik je yang ready made.. =)
cuma saya tukar dia punye kerusi dan stage tu.. sebab stage tu kecik bebenar.. ada jugak yang tersadung nanti.. =)
harap2 jadi la macam dalam gambar ni.
>
>

July 22, 2012

E- day Ring


Haritu ada janji dalam entri cincin tunang MBB untuk review cincin tunang saya pulak kan.. sorii sebab malas nak update.. (budget ramai orang bace blog, kwang3).. lagipun rasa cam entri basii.. tapi sebab berjanji, kena la kuarkan jugak entri sal cincin tunang... 



Inilah cincin tunang saya dan MBB.. nampak jari yang memang tak berapa nak runcing tu... opkos la saiz cincin pun gedabak kan.. range jari saya pakai cincin sebenarnya start dengan saiz 16 untuk cincin belah rotan (maksudnya kalau cincin berbatu saiz 15) tapi saya memang sengaja pakai saiz 17 (saiz 16 untuk ada batu) tu untuk cincin belah rotan sebab saya memang tak suka cincin yang ngam2.... suka yang boleh bergerak2 gitu...

                           
Cincin ni lak, masa first try sarung dekat umah MBB memang bukan setakat bergerak2, tapi memang longgar sampai dia sangkut dekat tulang tengah jari yang besar ni, kalau tak memang melurut jatuh.. mama MBB beli saiz 18.. dua saiz besar.. dah salah saiz sebab sepatutnya saiz 16 sebab kena kecil satu saiz dari cincin belah rotan.  masa tu memang redha je sebab cincin ni memang kami sepakat serahkan pada mama MBB untuk pilih dan belikan.. kami memang 100% out dan tak terlibat langsung.. tiba-tiba seminggu sebelum majlis, mama MBB call, tanya nak kecikkan saiz cincin jadi saiz berapa.. hehehe.... saya mintak kecikkan jadi saiz 17 je.. satu saiz.. risau takut mengembang masa depan nanti (nauzubillah, harap2 leh maintain saiz sekarang)

Cincin ni memang tak ada permata macam cincin tunang yang biasa2 orang lain pakai.. lebih kurang macam cincin belah rotan.. ada chrome kat bahagian tengah2.. like it sebab design yang simple... :))... cuma cincin ni walaupun telah dikecilkan tetapi masih bersaiz 17, satu saiz besar dari saiz saya biasa pakai.. dan longgar sangat2.. mungkin sebab bentuk dia lonjong, jadi ada banyak ruang kosong pada jari.. so waktu mandi atau bergelumang dengan sabun memang kena beringat gila-gila... kalau nak g kecilkan, memang tak la jawabnya...pakai je... jangan banyak songeh... ngeh3...


>



&gt

May 16, 2012

cincin tunang Si Dia

tengok ticker sebelah ni -------------------------->
hwoaaaaa.. ada 1minggu 4 hari lagi sebelum E-day... perasaan?? kosong.. mungkin debarnya belum menjengah sanubari.. hehehe
jom buat review cincin tunang dulu..  =))
huhu, biasa orang lepas event baru buat review, tapi ini dah terbalik, review awal2.. sebelum cincin ni berpindah milik.. kehkehkeh..
saya pernah cite pasal cincin dalam Entri Ni..
cincin ni cincin paladium..
pilihan terkini untuk lelaki selain silver..

sebenarnya cincin ni saya tak berapa berkenan.. sebab memang terlalu simple.
dan saya rasa korang mesti setuju kalau saya cakap cincin ni macam yang jual dekat pasar malam.. betul kan? sebab pernah ada yang bagitahu dan terkejut bila saya bagitau harga dia sebenar.. sebabnya dia ingat dalam harga rm50 je.. kwang3x.. sedangkan realitinya, harganya memang boleh tahan... jauh lebih mahal daripada cincin emas 916 yang beratnya 2g++.. itupun lepas less 20%.. so bolehla kuar kedai emas tu dengan muka senyum lagi waktu tu..
tapi jangan salah faham bukan saya demand nak bagi semua orang bila tengok cincin tu secara auto tahu cincin tu mahal (dalam bahasa ringkas; menunjuk) cuma ralat sebab as for me, tak setimpal dengan harga design dia tu.. huhuhu.. kalau mahal buat cara design mahal, dan kalau murah pun atleast designnya biarlah tak menampakkan dia murah..
value for money- ayat mudahnya..

mungkin sebab dia kosong, itu yang jadi tidak menarik di mataku.. kalau ada satu batu, mungkin lagi cantik..
tapi MBB nak dan berkenan yang ni.. sebab katanya simple (as i said) dan senang dia nak backhand budak tanpa risau budak cedera kena batu cincin (alasan tak boleh menahan)..
takpela, den ikutkan jo.. dia yang nak pakai kan... 
nanti karang dia tak suka, tak pakai, den pulak yang naek hanginnn...



cincin tunang saya??
saya dah tengok daaa..
siap test pakai dah.. hihihi masa pergi cari kain untuk buat baju haritu..
so memang tak surprise dahh.. T___T
gambar dan cerita nanti upload kendian okey..
stay dan keep supporting...
=)))


>


>


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa