LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

April 29, 2014

Warded

Currently in hospital.. Ayra's been warded for almost 2 days.. 5 days of fever, the temperature maintains 38-39 degree of celcius for throughout the days,  Suspected for dengue fever.. And thank ALLAH, blood test result turn out to be negative..  InsyaALLAH, will write n story the details soon.. Pray for Ayra ye friends..    

April 12, 2014

Training cup & Trainer Bottle untuk Ayra


Sebenarnya mummy beli training cup je untuk Ayra..
yer.. cup tu je.. sebab bersinar mata nengok harga barang2 ni.. hahahaa
tapi rezeki Ayra, kawan sekerja, hadiahkan yang lain tu kat Ayra..  
mummy lompat bintang la..

Beli dah lama, masa Ayra nak masuk 6 bln haritu lagi..
Reason beli: sebab nak train dia minum dari sippy cup.. 
SEBABNYA saya dah gitau korang ke belum eh, yang Ayra sebenarnya langsung tak pakai botol susu selama ni masa duduk dengan pengasuh dia..
botol-botol susu NUK yang beli sebelum ni rupanya berguna hanya untuk lebih kurang 2minggu je.. 
lepas tu, pengasuh dia suap Ayra dengan susu guna sudu je.. kadang2 guna picagari..
jimat duit mummy tak payah tukar ganti botol susu.. muahahaha..
tapi memang gigih la IBU (pengasuh Ayra) suapkan susu kat dia.. hihihi

Tengok function training cup ni menarik tu yang kental gi beli tu..
sebab kita boleh laras dia punya bukaan air yang keluar..
so bolehla kurangkan kebarangkalian nak tersedak tu kan


Selain dari tu, ada jugak train dia guna MAM trainer bottle ni


dia punya puting cam pic kat bawah ni
lembut sangat, dia punya bukaan pun tak sama cam puting biasa..

so mau la Ayra menghisap, tapi dengan syarat bukan susu dalam botol ni.. Anti sungguh dia dengan botol susu.. adehhhh..
tapi setakat ni kalau air masak, laju benar dia.. suka sangat..
selain dari bantuan alat di atas ni, saya pun ajar Ayra untuk minum dalam cawan..
alhamdulillah.. Ayra dah pandai minum dari cawan dengan bantuan.. :)
oklatu kan.. :)





>
>

April 11, 2014

checkup 7 bulan,

berat Ayra turun masa checkup 8/4 lepas
dangggggg..
dari 6.75kg ke 6.56kg...
tapi masih dalam ideal zone.. so takdela risau sangat..
cane tak turun, lasak bebenor...
kadang2 konpius anak laki ke anak perempuan anak mummy nihh..
hahahaaaa
menyusu dah kurang dah sekarang...
sampai production susu mummy pun dah xsehebat dulu.. huhuhu

aduiii.. misi bagi masa sebulan tuk tengok progress..
dan misi suruh bagi makan dulu baru bagi susu..
huhu.. any method nak naikkan berat baby x frens??
feel free to share.. :)


>
>

April 10, 2014

Best Birthday Gift Ever

Akhirnyaaa....

Rezeki Ayra barangkali.. InsyaALLAH, kami takkan jadi pasangan PJJ dah.. :)

MBB dah dapat transfer balik Semenanjung.. sempena pertukaran khas April.. Effective 1st April, tapi surat 

rasmi baru dapat semalam... so memang betul la bukan prank call dari KPM haritu.. hahahahaa..

Dapat sekolah dekat dengan rumah sewa kami sekarang ni.. Alhamdulillah...

Sekarang tunggu nak settle barang2 kat Borneo dulu, kemudian baru balik sini..

Terima kasih ya ALLAH...  :))


>
>

April 9, 2014

bila Ayra marah

mengamuk marah bila mummy lambat suap makan..

sudahnyyaaaaaa....

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-






















esoknya makan sendiri.. ahhaha, selamat mummy dari kena marah... hikhikhik


>
>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa