LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

May 19, 2014

Update sekali harung

Lama jugk dah xupdate ye, since Ayra masuk wad haritu kan.. Alhamdulillah, Ayra pun dah mkin sihat dan sangat2 aktif.. Cergasnya ya ampun mmg xlarat mummy nk handle.. Sabo jela.. Hikhik..  Haritu pun suspek denggi, tp alhamdulillah bukan kes denggi.. Demamnya sebab jangkitan virus je.. 

Sepanjang dia admit haritu, seksanya mlihat bila kena amik darahla.. Setiap 6jam.. So boleh bayangkanlah macam mana dia mnangis n mnjerit setiap kli nk kna amik darah kan.. Sampai dia menggelupur dan tendang misi2 n nurse.. Doktor pun heran tengok kuat sungguh cik Ayra ni.. Tp kesian sgt kat dia, terus jadi serik dan takut bila nmpak orang2 berpakaian kler putih.. Sampai skrg pun dah xnak dengan sebarangan orang.. Dulu2 laju je depa tangan.. Skrg ni klau pgg tgn dia kuat sikit dia dah melalak.. Risau orang amik darah dia gamaknya..  Mau xnye.. 4hari duk wad, jenuh asek kena paksa je.. 

Pling ketara, berat dia la.. Susut gila.. Hari jumaat masa check kat Metro Specialist Sungai Petani, 6.9 kg, bila check kat HSB jumaat dah drop 6.8kg, kt HTI ahad dah turun 6.37kg.. Tu hari masuk wad tu, blum kira masa duk dlm wad.. Tp last checkup, seminggu lepas admit, berat dia dah 6.5kg.. Naik dah tp ttp pen merah sbb kira dr last checkup, berat dia xnaek2... Adehhhhh... Mummy kena bg mkn bnyk2 ngn cr jln supaya berat cik Ayra naik kali ni... 

Hehe.. Naseb baik skrg suka mkn.. Pntang nmpk org mkn, klau xbagi kat dia sama, abehla kena marah kat dia...  Oh ye, gigi dia pun dah start tumbuh..  Dah dapat rasa tajam2 tu keluar, Mummy kna berhati2 la pasni.. Tp smpai skrg pun xdapat nk capture pic sebab dia xbg.. Huhu.. Abeh cara mummy buat, tp pandai je dia sorok..  

Sekarang ni susah sikit nk update sngt sekarang sebabnya MBB dah back for good, hehehe... hopefully for forever la.. kami dah tak jadi weekend husband or wifey, nor pjj couple dah.. Alhamdulillah..  Dapat transfer ke sekolah dekat2 sini je.. Skolah dia lg dekat dr rumah tauuu.. Jeless iii... Hikhihik.. Ke dah cerita sebelum ni ehhh? Lupa pulak.. Klau dah citer, wat2 xtau jela yer, bnyk sgt bnda nk pk skrg ni.. Nk wat camana, org baru nk merasa the real world of marriage cenggitula... :) 
i'oll sebenarnya bizi memasak ngan kmas rumah sebab tu jrg update, anak xpe, laki yg jgakan..hahaha  alasan xhengattt.. Baru tau susah pyh jd surirumah, sblm ni xmerasa, amikk.. Tp wlaupun bz, better sgt sbb dah tak pyh rushing n wasting time on the road ngan hotel je.. Ada hikmahnya ye..   >
>
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa