LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

November 6, 2011

salam aidiladha

>Assalamualaikum.. hihihi, masih wujud lagi buat seketika memandangkan ada laptop dirumah.. internet pon ok sejak2 celcom pasang pencawang baru.. so bulehla mengendeng kejap dengan muka tak malu guna laptop adik2, update... =P.. takde nak cakap ape pun, nak ucapkan selamat hari raya Aidiladha kepada semua yang baca blog ni... termasuk silent reader *ada ke silent reader blog saya?* muahahaha, ambik, kan dah gelak jahat dan tak senonoh di pagi raya...
selamat menunaikan ibadah korban, dan kepada yang tak buat ibadah korban tu; sembelih haiwan jangan risau, luas cabangnya dan pengertian korban tu sendiri.  Kita berkorbanlah kalau tidak dengan ibadah wajib, dengan cara kita semampunya kita pada jalan ALLAH..  yang penting setiap apa yang kita lakukan mesti dengan niat Lillahi Taala...
jumpa lagi next entri yang taktau bila.. =p
 till then, take care yer, bye2... =))>


p/s: teringat si dia yang beraya di perantauan...  kawan-kawan dan juga Miss Sunshine...kesian tak dapat merasa juadah hari raya..  sabar yer... itupun salah satu bentuk pengorbanan kan.. =) 

November 4, 2011

babaiii, tak jumpa dah pasni...

               > sobsobsob... sedih sebenarnya... sebab laptop dah out.. semalam masa nak write data tuk UJIAN SEGAK, tetiba dia jadi blue screen dan pas on balik, dia cakap OS missing... huhuhu, balik sekolah on, boleh sekali, memang melompat kejap, pastu bila off dan on balik, dia cakap takleh nak boot, ada windows configuration yang tak betul.. mungkin kena format n install window balik kot.. harap2 jangan la harddisk rosak.. seb baik leh on lagi.. ni pun guna laptop hak milik kerajaan malaysia nih.. tapi memang patut pun sebenarnya out... laptop tu dah berusia hampir 6 tahun..  saya beli masa tahun 2006, masa foundation ok, dan masa tu harga sejibik laptop adalah berharga 2500-3000, tapi saya punye yang paling cikai la... processor pun celeron je.. hihihi.. sekarang kalau harga 2500 tu dah gila up lah laptop tu kan..
                lepas ni tak dapat la nak update blog dan mengikuti blog korang2 sume... T_T.. sementara nak tunggu laptop baru sampai dan laptop tu diformat semula oleh MBB.. yeay! saya suke menyusahkan dia bab2 laptop ni, sebenarnya semua hal, bukan laptop je.. hehehehe.. laptop baru dah ada dari bulan 9 aritu lagi, tapi duk ngan MBB, tak confiden nak suh dia pos sebab takut nanti hancuss lebuss dibaling masa pos tu.. yela, tengok benda lain yang kami pos pun, sampai dalam keadaan bad condition, so tunggu jela... sementara tu, laptop lama tetap perlu dibaiki.. hihi, sebabnya laptop tu ada nilai sentimental, dan ada cd, senang... laptop baru tu comel sangat.. ala2 netbook, so ada external cd je.. susah mau connect, cerewet...
oklah, jumpa lagi tahun depan.. kalau tak update, nilah entri last tuk tahun 2011... Y_Y... jumpa lagi next year... =))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa