LEARN from yesterday, LIVE for today & HOPE for tomorrow

October 11, 2012

baju untuk RESEPSI

saya dah pergi tengok baju.. macam yang stated dalam previous entry kan..
Bulan 9 lalu pernah ada sikit konflik sebab saya request baju warna kuning diraja.. tapi Awie cari kaler yang lebih kepada warna Gold..
klik [SINI] untuk full entri..
tuan punya butik, Awie Bridal memang janji nak cari baju kuning, tapi saya tak berharap sangat sebab takut tak kena dengan taste.. hahaha, bayar ciput, tapi request  kaler baju  lagi...
masa contact Awie ujung bulan 9, dia cakap dah ada baju kuning..
yeay!!! tapi oppps, tktau lagi rupa camana..
janji dengan dia nak tengok bulan 10..
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
makanya masa balik haritu, terover eksaited, terus singgah butik, tak balik rumah dulu..
semata nak tengok baju kuning yang telah direquest..
-
-
-
-
-
-
-
-
hasilnya, macamana???
suka tak??
cantik tak?
kena dengan taste??
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
the answer is yesss!!!
alhamdulillah..
saya suka everything pasal baju ni..


inilah ghope baju teman.. baju bersanding..
warna kuning diraja..
pattern baju ni dress..
manik light grey..
siap awie advice suruh beli tudung kaler kuning, takut tenggelam warna detailing pada veil..
Awie cakap dia carikan khas untuk saya..
so i'll be the first one wearing this dress..
tanpa extra charges..
saya pun apa lagi.. *terbeliak biji mata la kan*
rezeki... 


baju ni pun Awie display bahagian depan butik dia
so setiap kali lalu depan butik dia, konpom macam org gila.. senyum sorang-sorang
tapi ada part bahaya jugak bila display depan-depan ni.. 
bila pergi settlekan payment haritu, pekerja kat situ bagitau, ada yang request nak pakai baju ni untuk majlis dia 19/10..
siap merayu-rayu lagi.. tapi pekerja tu tak bagi, sia-sia la sy request, tapi orang lain yang dapat pakai dulu, katanya....Kan?? 
yezzaaa... betul2 *ada mood busuk hati sikit di situ* sori ye cik kak/adik, sila request sendiri.. =p

sape-sape bride2be yang berminat untuk tempah Awie Bridal Couture
boleh jenguk FB Awie Bridal..
jangan risau pada yg outside Kelantan..
Awie memang ambil dan buat tempahan luar..
price reasonable, dan still boleh mintak diskaun..

antara yang pernah guna khidmat beliau ialah Dato' Malek Noor dan  player bola kelantan, Nor Shahrul Idlan Talaha..
tapi dorang punye vavavoom la.. opkos la.. tengokla bajet pulok kan..


p/s: secara rasmi dengan persetujuan baju di atas, kaler scallop khemah pun pilih kuning+torquise.. sebab baju satu lagi kaler biru... mode tak menyabar nak pakai baju ni.. =p



>
>

18 comments:

cik mah said...

Wow...bj nmpk menyerlah....mesti tersenyum2 bj dah ade kan...bestnyer...

shizansyafik said...

@cik mahsimple2 je cik mah.. cik mah nanti mesti lagi meletup baju sanding.. =)

cikblueberry said...

cantiknya kuning tue..jeles

Diyana said...

cantik sgt baju tu...
jeles2... sib bek xpakai kuning.. hehe

fatehamohamed said...

kuning cantik kann..tak ramai yg berani ngan keler tu..heee..mesti skrg rasa tak saba nak tawennnn..heeee

InaYusoff said...

pakai kaler kuning neh kene brani..
dan kene sesuaikan jugek kot dengan kaler kulit...

tak berani nak pakai kuning..

=)

shizansyafik said...

@cikblueberry baju ni simple je beading dia.. tak sarat pun

shizansyafik said...

@Diyana alaa, janganla jeles.. cik diyana pun konpom meletupp nanti

shizansyafik said...

@fatehamohamed yup.. memang kena berani mati.. kuning tengah in sekarang

shizansyafik said...

@InaYusoff hehe, nak lari dari kebiasaan sikit.. =)

Zila Zainal said...

wah kuninggg. cantik! dah selesai satu hal kan :)

ciksusu said...

cantik sgt baju shizan!!
jeles ni ;(

shizansyafik said...

@Zila Zainal yup.. risau bebeno bab baju ni.. =)

shizansyafik said...

@ciksusu alaa.. jangan la jeles.. cik susu punye mesti lagi gorgeous.. share la.. =)

cik chinta said...

msuk dlm gmbo ms kwin lg cun ni.

shizansyafik said...

@cik chintainsyaALLAH.. aminnn. moga2 cun lah nanti.. =)

azizah :) said...

serius goles giler! tak sabar nak tengok kamu bersanding pakai baju ni yunk..jijah pulak excited tau..

shizansyafik said...

@azizah :) xsabar jugak.. kena diet ni.. :p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Ayra Arissa